|
Патување низ времето |
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Автор | |
GORGIIV
Нов член Регистриран: 07.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали такво летало би можело да се направи,ами претпоставка да ние сме суштества склоп на голем број на информации,ако би можеле да сите ги регистрираме во даден момент,и ги испратиме во просторот и времето на некое место со брзина на светлината каде тие би можеле да се регистрираат и да креираат човек во тој простор и време,Машина за разложување,а во друг простор и време системи за синтеза.??????????? |
|
Psych
MAXarena админи Max Arena Admin Регистриран: 26.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmm ne mi e bash jasen odgovorot ama da znaes...sekogas koga go gledas sonceto, go gledas onakvo kakvo sto bilo pred 8 min, zatoa sto tolku vreme i treba na svetlinata da stigne do zemjata...
jas toa ti go zboruvam, a za razlozuvanje i sintezi vrska neam! Изменето од Psych - 13.Јануари.2008 во 01:33 |
|
1f y0u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g3t l41d
|
|
Puma*
Група Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Yugoslavia Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
O poz Psych vidim i ovde te ima preso si malo na nauku :):):) poz Puma*
|
|
Psych
MAXarena админи Max Arena Admin Регистриран: 26.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 103 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LOL puma, pa sto baras ti ovde, mrs na max arena
|
|
1f y0u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g3t l41d
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
People like us, who believe in physics, know that distinction between past, present and future is only a stubbornly persistent illusion. - Albert Einstein
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од којсумјас - 28.Март.2008 во 20:20 |
|
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како не сум ја видел дискусијава порано! Па да, не докажал Ајнштајн, туку Гедел! И кога Гедел му "објаснил" на Ајнштајн дека неговите сопствени равенки дозволуваат патување низ времето, Ајнштајн се фатил за глава и рекол: "Не можам да поверувам дека можам да си пратам телеграма во минатото!" ВОЗМОЖНО Е ! ! ! |
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овде не би се согласил баш дека е возможно патување низ времето, без разлика што математиката можеби ни дава право на таков заклучок!!!!!!!
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Возможно е (теоретски сигурно), а практично - се уште немаме доволно развиена технологија за да го изведеме! Ама, како и да е, тоа не е на начин како што си го замислуваат повеќето! |
|
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу работи што денес ни изгледаат невозможни,(степенот на науката и техниката не го дозволуваат тоа)биле предмет на размислување на теоретичарите и писателите. На темава не сум компетентен да зборувам, само ќе ве потсетам дека човекот сеуште нема конструирано подморница од типот на НАУТИЛУС (на Жил Верн ),која ќе може да ја користи енергијата од просторот.Во времето на писателот подморници немало.За „ Времеплов “ од Херберт Џорџ Велс мислам дека не треба да ве потсетувам, но ви препорачувам една книга чиј автор го заборавив,а во која имате и за црните дупки; и за патувањето во минатото;опис на тлото на месечината;средба со вонземјани...многу елементи од книгата подоцна се користени во научно-фантастични филмови, а Американците својот Аполо го конструираа според описот во делото „ Авантура на месечината“.Книгата, доколку добро ме држи сеќавањето, на македонски е преведена педесет и ...
Можеби некој од вас ја прочитал, но ја препорачувам на љубителите на научна фантастика. |
|
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo pravo si, kniga so takva sodrzina bez razlika koj ja napisal e odlicna kniga za ljubitelite na naucna fantastika!!!! Изменето од којсумјас - 12.Април.2008 во 21:19 |
|
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne ja ima nekoj taa kniga?
|
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
zdravevm
Нов член Регистриран: 04.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eee pro4itajte za philadelphia project ..mnogu raboti ke vi stanat jasni...
|
|
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |