![]() |
|
Мое прво ауто! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | ||
CVETKO ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
pegla
![]() |
||
![]() |
||
Carpathian Lord ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член ![]() ![]() Авто-манијак Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 28 |
|
Првата кола што сум ја возел (фамилијарна) била Zatava 128 1.1GX од 1987 година ![]() МОЈАТА прва кола била VW 1300 од 1972 година
![]() |
||
OBEY THE LORD!
|
||
![]() |
||
KUKOC7 ![]() Сениор ![]() ![]() Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
|
![]() |
||
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
|
Ja prvo ja vozev na majka mi-Citroen C4,a za matura pred dve god.mi podarija Chevrolet Kalos
|
||
![]() |
||
Bronhi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
|
Застава 750 со мењач од спортска 850ка. Лудо машинче нема каде не ме искачила. Имам убави спомени од неа. Пр: ја купив попладнето околу 16 часот октомври некаде 2000, имаше дупната предна лева гума, а хладњакот решето. Пусти мерак јас, брат ми и еден другар ќе се шетаме. Ставање бензин за 500 денари пумпата-рачна во рака и 3 двелитарски шишиња со вода. Од Север накај Карпош 3 - Лептокарија - таму имаше народ. На Кале - кочи двајца пумпаат еден сипуе вода, у кола до Александар палас, истото по втор пат, двајца пумпаат еден пуни вода. У Лептокарија осмех до уши и се чаталиш - мерак шо да ти кажам. Ама бељата не фати на назад не преку Кале ќе си идеме преку Бит пазар. Напумпавме гумата Лептокарија вода допунивме од продавничките и гас до даска, ама кај Универзална издиша и неќе да се пумпааааааааа! Некако малку се дигна гумата у фичо и пак гас до даска, а имаше некое финтаџиско радио пишти мава басои мерации. За жал, на Пошта капут, ни вода имаме ни гумата се пумпа, остаивме таму фичото и пешачката до Север, ниедно време. Утре дента кога го отшлепав на вулканизер чоекот се фати за глава решето гумата, ама среќа надворешната не беше МНОГУ скината па сменив само внатрешна. Инаку вратата од кај возачот беше заглавена не се отвараше, а десната не се заклучуваше - БОЈА пола порокалово пола некој премаз оти беше мавнато од лево. Втор настан - автопат Велес - Скопје у фичо 5мина, 3 торби и гитара - се внатре - гас до даска немаше југо или 101 шо ме мина на угорницата а надолу се тркав со едно пежо 106 нема шанси батка само му мавнав - бељата ме стрефи на патарина, светнуе сијаличка за уље, застанувам ги стопирам сите што ги минав 7-8 возила, али пусто оти им мавтав претходно сега никој неќе да застане. Фиљан чоек уште го памтам млад дечко со Џета застана ме однесе до Автокоманда до бензинска купив уље и ме врати на патарина, 3ца пративме со него дома а ја и братми останавме со фичото. Стаив уљето 3литра ама пак свети, викам брат полека ке возам да не го зафркнам нешто моторот - после едно време викам: брат, а да нагазам јас помалку ке имаме пешки. Нагази брат. До даска колку иде и неиде, тресе ама лета - до дома. Утре дента го носам на мајстор чоекот инфаркт ке го стресеше кога отвори позади, се црно тоа уљето фрлало, фрлало, фрлало од кај што се мери колку уље има. Го исчисти, го отвори тоа пумпата за уље рикнала - на авто пазар 50 денари нова пумпа. еееееее да ми е сега фичуле, ама го нема. Типот шо му го шитнав после една недела гу мавна у бандера у Кучевишка бара, тогаш дознав дека немал ни возачка, да знаев немаше да му го дадам.
Уште ми е мака за тоа количе, може оти прво, ама... |
||
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
||
![]() |
||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|
peugeot 306 spustena so fabricki sportski kit, i epten mi bese merak koga ja kupiv.
|
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
![]() |
||
Antiqua ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
|
Црно фичо! Веќе одамна го немам. А баш беше многу убаво!
|
||
Veni Vidi Vici
|
||
![]() |
||
napoleon ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
|
He he FICO od 1986-1988
|
||
NEMA POTPIS
|
||
![]() |
||
Ebu-Hurejre ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
|
mojata prva kola bese reno dvojka (2) , a potoa si kupiv tocak , a potoa zastava 101 , duri 4 sum imal takvi , a potoa suzuki swift, pa sea pak sum ostanal samo so reno dvojka i tocak
![]() a zaboraiv i tomos sum imal
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
|
Рено 4...
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
|
ПУНТО
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
ekaterina ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
|
C 2
|
||
people are strange
|
||
![]() |
||
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |