![]() |
|
АЛЛАХОВИ dz.s ЧУДА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | ||||||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Nikoj ne rece deka Oblakot e Bog tuku znak od Boga. Kako vie ste svatile ili kako vie sakate da isprevrtite,toa e druga rabota.
I da ne ja dolzime.... mislam,glupavo e seto toa sto go zboruvate. Vidis,nemoj da pomislis deka sudam,samo eve,ti kazuvam deka e GREV TOA STO GO ZBORUVAS. Изменето од ACELERA - 07.Ноември.2007 во 13:43 |
||||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||||||
![]() |
||||||
ПРОСВЕТИТЕЛОТ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
|||||
Алах
Позајмено од Wikipedia, бесплатна енциклопедија
Алах (арапски: ﷲ,) е стандардното арапско име за „Бог“, изведено од ал-илах, Бог. На Западот овој израз е познат преку неговата употреба кај муслиманите како референција за Бог. Припадниците на сите вери што го говорат арапскиот јазик, вклучувајќи ги христијаните и Евреите, го употребуваат зборот „Алах“ со значењето „Бог“. Денешните Арапи, христијани и муслимани, немаат друг збор за „Бог“ освен „Алах“. Во предисламска Арабија, Алах бил употребуван од паганските жители на Мека како референција за богот-создател, веројатно врховното божество. Во исламот, Алах е единственото божество, трансцедентиот создател на универзумот и судија на човештвото. Некои исламски научници сметаат дека изразот „Алах“ не треба да биде преведуван, објаснувајќи дека „Алах“ како што е употребуван во исламот е посебен и глорифициран израз чија употреба треба да се зачува, додека „Бог“ може исто така да се користи како референција за божествата обожувани од политеистите. Според Ф. Е. Питерс (F. E. Peters), професор за Блискоисточни Студии, Историја и Религија при Њујоркшкиот Универзитет, „к*ранот инстистира, муслиманите веруваат, а исротичарите потврдуваат дека Мухамед и неговите следбеници го обожуваат истиот Бог како и Евреите. (к*ран, 29:46) Алах во к*ранот е истиот Бог Создател кој бил во договор си Авраам.“ Питерс тврди дека к*ранот го прикажува Алах кaко помоќен и подалечен од Јахве, и како универзално божество, за разлика од Јахве коj внимателно ги следи Израелитите. Според исламската традиција постојат повеќе од 99 имиња на Бога (al-asma al-husna со буквално значење: „Најдобрите имиња“) од кое секое евоцира поинаква карактеристика на Алах. Најпознати и најфреквентни меѓу овие имиња се „Милостивиот“ (al-rahman) и „Сомилосен“ (al-rahim)... Поопширно на http://en.wikipedia.org/wiki/Allah |
||||||
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
|
||||||
![]() |
||||||
Реакт ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
|||||
Миралеме, кој рече дека Бог живее само на земјата??? И што одговор даде - само библиски цитати! Не ми објаснувај православна теологија и не препишувај цитати од Библијата, оти да ја познаваше Библијата, Христијанин ќе беше.
![]() |
||||||
Без коментар
|
||||||
![]() |
||||||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|||||
Pa Hristijanin ne sum samo zatoa sto ja spoznav biblijata.
Ti mozese nesto pomudro da napises (dokolku ja poznavas biblijata)... znaes kade zastanavme. Deka "bog" se otelotvoril. Dali moze edno telo covecko velicestvenosta na Boga da ja sobere. Pa ete bibliski citati,kolku da znaes sto se slucuva koga oko ke go vidi Boga,dali Bog moze da se vseli vo edna kukja,vo edno telo...... Sakav da kazam deka protiv biblijata zboris.Ustvari,protiv stariot zavet. Inaku,,, vidis koga bi gi procital slucaite od prvata strana na temava,bi zabelezal sto se slucuva so tie koi ja spoznavaat biblijata. Znaci ja napustaat.
|
||||||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||||||
![]() |
||||||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|||||
Чуда на Photoshop
![]() |
||||||
![]() |
||||||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|||||
Адобе Екбар...
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Dobro,Aceler,,,, izgovorite,kako sto kazav,kraj nikogas nemaat. Eden vika gjavolot gi pravi cudata,drug vika Fotosop...... no ke se probudite kaj i da e.
|
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|||||
![]() Изменето од ACELERA - 30.Ноември.2009 во 13:04 |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Ne ACELER... ti pogresno si gi razbrala i tie dela. Mene dovolno mi e cudo poslednata objava Qur'anot. No tokmu vam vi se potrebni cuda.
|
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
PS: Ne zaboravaj deka stotici sekoj dnevno so daleku pogolem kapacitet na intelegencija i znaenje prifakjaat ISLAM. |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||||
Тоа друг да лажеш Мирко, со такви исламски аргументи ќе ги придобиете само оние кои се водат по мнозинството, кои не размислуваат со своја глава, па тезата дека "хм, штом стотици интелегентни секојдневно прифаќаат ислам, дај да прифатам и јас, иако малку ми е чудна таа вера"
![]() Така ли ве учат во Џамијата? Кажувајте им на сите дека Мајкл Џексон се обратил во ислам и сите ќе се обратат
![]() А што да кажеме за сите врвни научници, основоположници на науките, кои биле и останале верни христијани?
Не зборам за некои анонимуси, туку за Роберт Бојл, Исак Њутн, Мајкл Фарадеј, Луј Паестер, Макс Планк, Вернер Хајсенберг, Вернер Фон Браун и слични на нив
![]() Зарем овие великани немаат доволен капацитет на интилегенција?
Изменето од EvAngelos - 17.Јуни.2007 во 14:51 |
||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Allah се појавува на јајце |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Aceler... biblijata vi dala losi naviki. Spored biblijata citam,e deka bog se otelotvoril i vo malinki.,ili jagotki,sto li bea.....
Ubava e slikata.... no pogresen citat si dala.
Allah ne se pojavi na Jajce,ili na Oblak,ili na Riba,ili na Drvja....... Toa e samo znak negov.
Nie Allahovoto Bitie,sosema go razbiram,e,deka toj e nesto POSEBNO,nesto NEZAMISLIVO,nesto NAJ MOKNO,,,, koe nema potreba da se pojavuva,da se otelotvoruva vo luge,da se raspnuva,da gladuva,da place.... Nie veruvame vo JASNATA OBJAVA OD BOGA-QUR'ANOT,VO KOJA SOMNEZ NE POSTOI. Nam ne ni treba pogolemo cudo za da poveruvame. Ova se znaci za vas.Vie vo cuda veruvate.Nie VISTINATA SME JA BARALE I DOBILE I JA ZNAEME. Ami vaka,vo Rusija,za da nekoj se osvesti.A jas veruvam deka toj koj go slikal ova,go objavil,se svestil ;)
|
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
ZakHay ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|||||
Jas mislam deka e ova e cista slucajnost!ama ako mozebi ne e?Toagas eve slicni Gospodovi sto da trceme za ovie Gospodovi Isusovi cuda beze somnitelnist... pa Deva Marija se pojavila najmalku 100 pati vo poslednive 2000 god,lugje!I uste drugi milioni Isusovi cuda se slucile,znaeto za Ikonata sto place vo Crkva vo J.Amerika,ili pak za deteto na koe mu se cita evanglieto na negovoto celo!Za novorodenoto tele so krst na celoto,vo Brazil ili za ulovenata zmija vo Amazon na cij del od koza jasno pisuva Inri!Zasto ne go prizanvas ova Muhamedancu,zosto i allah ne smee da se javuva!A?Kade mu se znacite negovi,Eh!
![]() |
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |