|
Бон тон |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj bliski rodnini ako odam na ruchek, vechera,tie znaat koj sho jade i pravat neshto koe site go jademe i zatoa nemam problem
kaj ne tolku bliski rodnini ili kaj nekoja drugarka od drug grad koga sum odela, sekogash me prashuvale shto sakam da jadam ili dali go jadam toa sho planiraat da go napravat...e sea moze da ne mi se bendisuva KAKO e napraveno jadenjeto, pa ke chepnam malku i ke ostavam pod izgovor deka ne sum bash gladna a ako ne me prashaat dali jadam nekakva hrana i mi ja tuposaat pred nos, togash ke si kazam deka ne jadam takvo neshto i tolku. ich ne mi e gajle dali ke se chuvstvuvaat navredeni ili sho znam kako |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали е ова дел од менталитетов наш и колку има врска со бон-тон, незнам, ама сигурно сте биле сведоци на следново:
-Си за кафенце, сокче, колаче...
-Не благодарам.
-Еве повели
Ем си прашан-а, ем по секоја цена понуден-а.
Мислам ова го има само кај нас, не во Македонија, на Балканов би рекла воопшто.
Што мислите за тоа? Дали е по Бон-Тон?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајка ми го прави истото, мисли ако не ги послужи не се покажала како добра домаќинка. Мене кога ми доаѓаат другарки вадам нешто што знам дека сакаат на маса, ако си се послужат супер, ако не, никому ништо
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога одам некаде на гости,... одам за да ги видам луѓето а не за да јадам како и да е,... се случува,... за некои празници или некакви си вечери,... да ми стават на маса нешто што не ми се допаѓа ќе чепнам неколку пати,... и после се правдам дека не ми се јаде....
бидејќи најчесто кај баба ми одиме за празници ( т.е на ручек ),... знаат што ми се допаѓа ( не само мене, и на сестра ми ) и тоа и ни го подготвуваат.... бабини галеничиња а... се сеќавам еднаш,... кога бев мала... и бевме нагости кај кумовите,... имаа спремено ориз со копанчиња,..... бљак си буцкав само салата и атер заради тоа што мајка ми ми упатуваше погледи преку масата,... каснав малку ориз |
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можам да смислам нешто што не ми е вкусно со сила да го јадам.
Едноставно ќе им речам да не ми замерат бидејќи не го јадам тоа, но ќе се послужам со некоја салата да не биде без ич, или ќе им кажам дека не сум гладна. |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |