![]() |
|
Ванчо бил Комуњарски шпиун |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Автор | |
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
де ми избега линкот
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
venstar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Јуни.2006 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 93 |
Буги,
пак разпространяваш лъжи. ------ цитат Буги --------- На бугарската ТВ Емисија „Коритаров Шоу“, Константин Чак`ров, главниот советник на комунистичкиот бугарски претседател Тодор Живков, јавно објави дека Ванчо Михајлов бил цело време издржуван т.е. плаќан од КОМУНИСТИЧКА Бугарија. Оваа вест ја пренесува и бугарската новинска агенција „Фокус Њус“. „Мијалов работеше за каузата на Бугарија, зошто да не му даваме пари“, зборува најдобриот соработник на брачната двојка Тодор и Људмила Живкови, нивниот советник Чак`ров. Тој изјави дека тајните комунистички бугарски служби на илјада начини го потпомагале нивниот платеник, Ванчо Михајлов, до крајот на неговиот живот. Михајлов цел свој живот работел за државата Бугарија, прво царска, а потоа и КОМУНИСТИЧКА, за што добивал голема финансиска надокнада. ------ край на цитата ------ Първо в интервюто се говори съвсем кратко за Ванче Михайлов и не може да се разбере точно какви са били връзките на службите в България с него. Обаче е пределно ясно, че тези служби са търсили контакт с него към края на живота му, а не през цялото време. Също така става ясно, че Ванче Михайлов не е знаел, че държавата му праща пари. Значи в никакъв случай не можем да говорим, че той е бил агент на служба. Защото не е изпълнявал никакви поръчки и не му е плащано. По-скоро службите са подпомагали хора, които да се свържат с него. Бисерът на това изказване е, че Тодор и Людмила Живкови са брачна двойка. Всеки в България знае каква е връзката им. Предполагам, че и в Интернет има безброй начини да се разбере. Стига да иска човек да търси истината. Явно източниците на Буги не са били толкова компетентни и старателни. Оттук следва, че даденото от Буги си е чиста проба манипулация. Да видим каква е истината. Част от интервюто: Костадин Чакъров: 1975 година Людмила Живкова, която имаше силно пронационална ориентация, постави въпроса да се събира документация, да се събират източници, архиви и т.н., които говорят за автентичност за българската история. Поради това бяха създадени две структури. Една структура в състава на Първо главно управление, разузнавателното. Отдел, който се занимаваше с това културно-историческо наследство. Водещ: С шеф Емил Александров. Костадин Чакъров: Да, с шеф Емил Александров. После той стана заместник-председател на Комитета за култура. Бяха пратени, сега да не употребя думата, сътрудници на този отдел и на това управление във Ватикана, в Дъмбартон, в САЩ, навсякъде където имаше български документи. Влезе се в контакт с Ванче Михайлов, няма да крия, след толкова години мога да кажа, че ДС му плащаше, издържаше го. Водещ: На кого? Костадин Чакъров: На Ванче Михайлов. Водещ: Държавна сигурност му е плащала? Костадин Чакъров: Да, да, защото той даде много... сега, тя не му даваше като сътрудник, тя го подпомагаше, защото той не беше в цветущо финансово положение. Той даваше много ценни документи за българската история. Тя не му е давала, грубо и вулгарно едва ли не да го заведе на отчет. Водещ: Да, нямам това предвид. Костадин Чакъров: Не искам да кажа това, просто го подпомагаше, финансово го подпомагаше. Водещ: Колко време го е подпомагала ДС? Костадин Чакъров: Поне 5-6 години. Водещ: Преди да умре? Костадин Чакъров: Не, от периода 1975-1981, 1982, 1983 година, нататък някъде. Водещ: Той знаеше ли, че ДС му помага? Костадин Чакъров: Не, едва ли. Той беше на възраст и работеше за България, а къде отива целият този извор от документи и т.н, не е необходимо... Водещ: Как, по какъв начин са му давани парите? От хора около него? Костадин Чакъров: От хора, които могат да го подпомогнат. Това не е престъпление, те не са му давани като подкуп или като някаква такава агентурна изпълнявана поръчка. Водещ: Ясно. Костадин Чакъров: Подпомагане по хиляди начини. Водещ: Но това е било от службите за сигурност. Костадин Чакъров: Да, от службите за сигурност. Водещ: Това Вие със сигурност ли го знаете? Костадин Чакъров: Със сигурност го зная. Водещ: Това за първи път ли го казвате? Костадин Чакъров: За първи път го казвам, да. Водещ: Ванче Михайлов, ами те ще се гръмнат македонците. Костадин Чакъров: Какво лошо има, че българската държава му е давала? Да не му е давал някакъв друг противник, национален или нещо друго? Водещ: Чакайте тогава малко да направим едно отклонение само. Костадин Чакъров: Ванче Михайлов е рожба на българската кауза, защо да не му даваме? Защо, какъв е... Водещ: Добре де, не, аз не казвам “защо да не му давате”. Костадин Чакъров: Това е ставало под егидата на служби. Не мога аз и вие да отидем и да му дадем ей-така пари. Установен е контакт, каузата за България, подпомага се... Водещ: Установен е открит контакт или неоткрит контакт? Костадин Чакъров: Контакт, сега не знам как се квалифицира контакт, но от обучени хора, които знаят как да разговарят на съответното равнище. Но да не го преекспонираме този случай, говорим сега за отдела. Това беше едната структура, втората беше “Културно-историческо наследство”, което беше една дирекция. Ясно е като бял ден, че отдела за Културно-историческо наследство към Министерство на културата се е интересувал от документите на Ванче Михайлов. А неговият архив е бил доста голям и е съдържал много важна информация. За съжаление на българското правителство голяма част от този архив е завещана на Ватикана (така че братя македонци, тичайте в Рим да се ровите из архива на Ванче. Българските власти не могат да ви попречат). Активния период на Ванче Михайлов е между двете световни войни и до към 60те години на миналия век. Какво е било отношението на българската държава към него и на него към нея можете да прочетете в днешния Фокус. Там се вижда ясно, че той е бил антикомунист и първите комунистически правителства на България са искали да ко елиминират. Доколкото знам той не живее в България още от преди последната война защото е бил враг и на царското правителство. Пак от това днешно интервю се вижда, че интересът на българската държава към Ванче Михайлов е бил по-скоро към архива му. Единственото вярно в думите на Буги е, че Ванче Михайлов се е определял винаги като българин и е работил за българската кауза дори против управляващите в София. Поздрав, Венелин |
|
Всичко изпитвайте,
дръжте доброто! (1 Сол. 5:21) |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Венелин секој си ги гледа работите како што му одговараат нели
![]() ![]() |
|
![]() |
|
venstar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Јуни.2006 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 93 |
Все си мисля, че ако така я караме всички няма да стигнем до никъде.
Аз те обвиних в разпростаняването на лъжи. Ако не се защитиш значи съм прав и последните ти думи ("секој си ги гледа работите како што му одговараат") се отнасят само за твоя начин на мислене. Кажи къде в интервюто видя, че Ванче Михайлов е получавал пари през ЦЯЛОТО ВРЕМЕ? Къде в интервюто видя, че Ванче Михайлов Е ИЗПЪЛНЯВАЛ ЗАДАЧИ на българските тайни или явни служби? Защо си писал, че Тодор и Людмила Живкови са брачна двойка когато не са? Понеже твоя коментар се основава на интервюто в българския Фокус искам да ми дадеш доказателства от самото интервю. Най-добре е да си признаеш, че си се доверил на писаното във вашите вестници (мисля, че пак се казваше Фокус, ако можеш дай линк или сканирано копие на статията), въодушевил си се и си нагазил лука. Иначе ще излезе, че сам фабрикуваш лъжи и манипулации. Поздрав, Венелин |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
![]() ![]() Радвам се, че имаш чувство за хумор дори когато те хванат на местопрестъплението. ![]() ![]() Поздрав, Венелин Изменето од venstar - 15.Март.2007 во 15:01 |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
![]() ![]() ![]() ![]() Костадин Чакъров: Подпомагане по хиляди начини. Водещ: Но това е било от службите за сигурност. Костадин Чакъров: Да, от службите за сигурност. Водещ: Това Вие със сигурност ли го знаете? Костадин Чакъров: Със сигурност го зная. Водещ: Това за първи път ли го казвате? Костадин Чакъров: За първи път го казвам, да. Водещ: Ванче Михайлов, ами те ще се гръмнат македонците. Костадин Чакъров: Какво лошо има, че българската държава му е давала? Да не му е давал някакъв друг противник, национален или нещо друго? Водещ: Чакайте тогава малко да направим едно отклонение само. Костадин Чакъров: Ванче Михайлов е рожба на българската кауза, защо да не му даваме? Защо, какъв е... Водещ: Добре де, не, аз не казвам “защо да не му давате”. Костадин Чакъров: Това е ставало под егидата на служби. Не мога аз и вие да отидем и да му дадем ей-така пари. Установен е контакт, каузата за България, подпомага се... Читај како што пишува и ова не е Македонски Фокус туку Бугарски ![]() |
|
![]() |
|
Водещ: Колко време го е подпомагала ДС?
Костадин Чакъров: Поне 5-6 години. Водещ: Преди да умре? Костадин Чакъров: Не, от периода 1975-1981, 1982, 1983 година, нататък някъде. Водещ: Той знаеше ли, че ДС му помага? Костадин Чакъров: Не, едва ли. Водещ: Как, по какъв начин са му давани парите? От хора около него? Костадин Чакъров: От хора, които могат да го подпомогнат. Това не е престъпление, те не са му давани като подкуп или като някаква такава агентурна изпълнявана поръчка. |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
Доколкото знам има и македонски Фокус, ама не знам дали има интернет страница. Дай линк ако знаеш. |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Не поткуп
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Бях дал още един линк към днешния Фокус.
Там Костадин Чакъров дава повече светлина по въпроса Водещ: Чуваме се добре. Сега да Ви помоля да потвърдите и още по-конкретно да кажете... Костадин Чакъров: Да, да. Първо искам да поздравя Вашите гости. Аз много ги уважавам и ако българската държава имаше повече такива дейци в политическото пространство, щеше да има друга съдба, по-добра. Но думите тогава бяха казани по повод на активизирането на българската външна политика, тоест на българската културна политика и бяха един щрих, който тогава не можах да допълня или по-прецизно да се изразя, тъй като тогава атаката беше насочена срещу Людмила Живкова и трябваше да илюстрирам рязкото активизиране през втората половина на 70-те години на българската външна политика. Самата тя преди това беше заместник –председател на Комитета за култура и връзки с чужбина. Така. Сега. Веднага искам да кажа изрично, беше ли Ванче Михайлов по някакъв начин свързан с българските служби директно или да се търси (...) Искам да кажа веднага. И аз в предишното предаване казвам: Не! Той беше антикомунист и просто не само антикомунист, той беше ярък антикомунист. още от там Водещ: Само да попитам. Ролята на ДС се появява в рамките на този конфиденциален опит за подпомагане на ... Костадин Чакъров: На организациите. На организациите в САЩ... Водещ: Имате ли данни за непосредствени контакти на хора от ДС с Ванче Михайлов? Костадин Чакъров: Не, непосредствени контакти... Ходеха българи, известни родолюбци, на които той имаше доверие, пак казвам... Водещ: Имало ли е разработена система, с помощта на която ДС конфиденциално да подпомага тази организация? Костадин Чакъров: Е, всичко може да бъде разглеждано в тоя свят като система. Вижте, не търсете някакъв зловещ, голям, конспиративен замисъл. Водещ: Не търся зловещ, търсим опит за изясняване. Костадин Чакъров: Така. Момент. Сега. Какъв беше интересът към него? Той имаше много голяма лична библиотека и много голяма лична документация, която за съжаление завеща на Ватикана. Една част от нея обаче той даде... Водещ: Значи, интересът е бил към библиотеката и документацията? Костадин Чакъров: Библиотеката, ами това е българската история! Водещ: Така. Добре. Благодаря Ви, господин Чакъров. Хайде приятно четене! Поздрав, Венелин |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
Откъде ги свърза тези работи? Поздрав, Венелин |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
Хайде да се върнем на ясните ми въпроси
Досега единствено си се опитал да отговориш на първия въпрос, но отчасти защото въобще не можеш да докажеш, че някой му е плащал през ЦЯЛОТО ВРЕМЕ. Естествено може да се опиташ да уточниш през цялото КОЕ време. Например цялото време от 1981 до 1983. ![]() ![]() Ясно ти показах, че той не е изпълнявал задачи на службите, а те са искали да се доберат до архива му. С което те отстрелвам и по втория въпрос. За Людмила явно сам си осъзнал, че няма какво да използваш за защита. Буги, аз не казвам, че всичко в коментара ти е лъжа, а че разпространяваш лъжи и манипулираш като смесваш истината с лъжата. Поздрав, Венелин |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
Според Буги и неговите извори:
Според автора на интервюто> Костадин Чакъров: Да, да. Първо искам да поздравя Вашите гости. Аз много ги уважавам и ако българската държава имаше повече такива дейци в политическото пространство, щеше да има друга съдба, по-добра. Но думите тогава бяха казани по повод на активизирането на българската външна политика, тоест на българската културна политика и бяха един щрих, който тогава не можах да допълня или по-прецизно да се изразя, тъй като тогава атаката беше насочена срещу Людмила Живкова и трябваше да илюстрирам рязкото активизиране през втората половина на 70-те години на българската външна политика. Самата тя преди това беше заместник –председател на Комитета за култура и връзки с чужбина. Така. Сега. Веднага искам да кажа изрично, беше ли Ванче Михайлов по някакъв начин свързан с българските служби директно или да се търси (...) Искам да кажа веднага. И аз в предишното предаване казвам: Не! Той беше антикомунист и просто не само антикомунист, той беше ярък антикомунист. Който има очи нека гледа, който има ум нека мисли! Поздрав, Венелин |
|
Всичко изпитвайте,
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Незнам како да те убедам за нешто што самите Бугари го напишале,ај сега ке правиме муабет за тоа како дождот станал снег ама бил дожд бидејки е во тврда состојба и го нарекле снег
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |