|
КАКО ДА СЕ ДОЈДЕ ДО СРЦЕТО КОЕ НЕ ВЕРУВА |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во право си... Бог ако постои, не може да биде наметлив, како на пример муслиманскиот Алах, кој со сечење глави и закани се наметнува на секој што не го почитува... Но за разлика од тоа Христос никого не го тера... Доброволно ако сакаш, верувја му, ако не сакаш, твоја слободна волја... НО, очигледно е брза дека не го познаваш вистинскиот Христијански Бог, затоа мислиш дека е наметлив... |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kade spomna brza Muslimanski ili kaurski Bog be? Ako toa mislenje go imase samo za muslimanskot ke si kazese ubavo.
Ama ti si bolen od omraza ,a se nesto mi brbljas za nekakva si ljubov.
Daj opisi kakov e toj tvoj Bog i napravi srcata na lugeto da se smirat
koga tvojot bog ke se spomnuva.Ne ti e toa celta se kolnam vo Allah.
Sam si svesen deka nikoj ne e zainteresiran za tvoite ucenja,pa
sega edinstveno gledas da poremetes nekogo sto e zainteresiran za
Allahovata vera.Ako e tvojot bog ljubov ,daj kazi im na lugeto
kako da ljubat, a ne kako da go mrazat Islamot.
Obicna propalica si ti adzija,ama nema nigde da stignes.
Allahoviot zbor e pred see,a ti si samo eden gubitnik za koj mestoto e
vecna taga i pismanenje.
|
||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zosto bre kalefahh odma pokazuvas netrpenie,????
imaj malce sab"r!
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bog Svojata ljubov, ja otkriva preku davanjeto na Slobodnata ljubov na Covekot i nepravejki go rob sozdadenoto.
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aladine zasto sekogas i vo bilo koja situacija se napaga Islamot?
Kazi mi ti realno ili bilo koj drug dai vo ovaa tema imase potreba da
se napadne Islamot?
Ama i tuka omrazata prema Allahoviot din nemoze da se skrie.
Ivin-Prasanje : Kako da se dojde do srceto koe neveruva?
Adzija-Odgovor: Samo da ne se bide musliman ,see drugo e ispravno.
---------------------------------------
Ama Allah gleda,lugeto na forumov gledaat i znaat veke koj ja zboruva
vistinata i koj e iskren.Neznam samo dali imaat dovolno hroabrost
da mu pristapat na Vistinskiot Pat.
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
брате Калифах вистинскиот пат е оној кој се проповеда со љубов разбирање мир,,,,,,,,,,----------- а не со оружје и рушење на цркви и други објекти со колење на неверници, со тепање на жени ,со самоубиство------- Тоа е СТРАВ мој Калифах,,,,,, С Т Р А В А не потреба од верување и обожување! |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bravo be kalif, ti imas hrabrost da mu pristapis na Vistinskiot pat?
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здравата логика те напушти и овој пат... Не само муслиман, туку и сатанист и терорист и други вакви демонски појави се осудени. Не само да се верува во било што, туку единствено чисто и искрено во Христа. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Adzija, kakao e tvojot Bog koga sekade kade sto nesto ke napises stvaras samo kavgi i vregjas bez nikakva pricina?
Site religii velat Bog e eden, a denes imame imame 3 da recam glavni religii ( kade tvojata ne pripagja) i koj znae kolku uste religii koi groto od niv se od prvite 3 religii okarakterizirani kako sekti. Znaci, kolku Bogovi imame? Golema e coveckata alcnost, golema e coveckata zelba za mok i vladeenje, da ne e taka i ako navistina postoel Bog, ne bi se izrodile tolku religii. |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се надминуваш бутел со секој свој пост... Каков е мојот Бог? Бог е еден и единствен, не ни мој ни твој... Прашањето е каков Бог јас познавам, или во каков Бог верувам... Јас познавам добар Бог, кој го создаде и љуби човекот. Кој му ја даде на човекот оваа земја за уживање и работа, а го награди со денови на радост и среќа во меѓусебно дружење. Јас познавам Бог кој на човекот му ја даде најголемата божествена карактеристика (слободната волја). Но човекот се одметна, го заборави Бога, и е навлезен во вековна борба еден со друг, уништувајќи го Божјото создание. Јас познавам Бог кој не го уништи ниту така возгордеаниот човек, туку самиот се отелотвори, се спушти на наше ниво, да преку нашиот јазик, дела и живот, ни укаже дека постои подобар пат за меѓусебен живот. Дека постои посовршен свет кој можеме да го креираме со негова помош, ако ги напуштиме нашите грешни патишта. Јас познавам Бог кој дури и кога беше отфрлен и во таа прилика, и распнат, не испрати громови од небото, туку преку својата љубов ја впи во себе сета човечка омраза и гнев, за да го затвори кругот на насилие и грев. Христос со тоа стана столб на спасение, бидејќи во имитирањето на неговите карактеристики се наоѓа спасението од оваа мизерија во која го претворивме животот и оваа Божја планета. Јас познавам Бог кој не го стори сето ова од омраза, од гнев, од некаков порив кон судење и манипулација, туку од НАЈДОБРИ намери што ги има кон своите создание, кои ги третира како што родител ги третира своите деца: со најголема љубов и посветеност, бидејќи се негово создание. Јас познавам Бог кој на сите им нуди подобар пат, на обновување на братството помеѓу луѓето и на победа на доброто над злото (најпрвин во самите нас, а потоа и на целата земја).... И јас сум на овој форум, бидејќи сакам да ве запознаам со тој Бог. Тоа сигурно не го правам најсоодветно и најмудро, но Бог останува Тој којшто е, и покрај моите неуспеси и маани... Се надевам дека Неговиот лик ќе ви се разоткрие... |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ete taka koga si faten vo tesno togas baras zastita vo Hristovata
ljubov.Ti rekov jas deka site te gledaat kolku si rasipan vo dusata
a ti tolku samobendisan mislese deka gi zamolcuvas muslimanite.
Gledas sega sto si postignal? Duri i ljubovta za koja non stop
govores site videle deka ne postoi vo tvoeto srce.
Togas sto ostanuva so ona drugoto sto go nemas?
Zal mi e sto si tolku bolen,ama znaes i samiot deka ne si ubeden
vo toa sto go veruvas ,zatoa i iskreno se nadevam deka ke
se opametes i ke svates deka ljubovta e vo srceto a ne vo jazikot.
Ne si ti spreman da zapoznavas drugi so Bozjata ljubov ,zatoa
sto i samiot ja nemas. Toa e edno od osnovnite pravila na povikuvanje
vo Islamot "Nikogas ne se obiduvaj da popraves drug,pred sam sebesi da se popraves"
Veruvam i kaj vas e taka,i veruvam deka ova ti bese edna dobra lekcija za tvoeto ponasanje i ako imas barem gram vera vo srceto
nema da praves kako porano.
Ako e tvojot Bog onoj vistinskiot sigurno postojat ubavi nacini da
se dokaze toa,so vreganje sigurno nema nigde da stignes.
Ne mozam ni jas da se pofalam deka ne sum vregal,no mozam da se pofalam deka nikogas vo nitu edna vasa tema sto ste ja otvorele ne
sum pisal nisto navredlivo,nego celo vreme se branev ,pa ponekogas i so navredi,koi bile na vas licno a ne na vasiot Bog,nesto sto
ti go praves sekojdnevno.
Na kraj se nadevam deka site nie ke pridoneseme da se razubavi forumot ,da pomogneme na lugeto da im se otkloni somnezot za Boga,da go usovrsat nivniot moral i da najdat spokojstvo i mir vo zivotot.
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Khalefa, повторно и повторно, чистотата на мојата мисла ја толкуваш како слабост... а сите добро знаеме дека во таа моја порака имаше само величање на мојот Господ, кој срцево и душата знае колку го сакам и се ќе направам за него... Ако ти беше толку тешко да прочиташ искрени и вистински зборови, те молам, не се обидувај да ги расипеш со твоите блуења по овој форум. Почитувај еднаш да остане доброто, и да не замачкува со твоите фалсификати и лаги... Те молам, еве уште еднаш, со добро...
|
||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |