|
Контрацепција |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми се свиѓа темава, браво за Наталија
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересна насока за размислување... дајте ми малку време да ви напишам за последиците како од контрацепција така и од абортирање.. |
|
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa kondomce, DA, zashto da ne. seushte ne sum podgotven za da bidam roditel
|
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kontraceptivni apcinja za mazi Американските и италијанските научници се занимаваат со развој на апче кое ќе го оневозможи развојниот процес на сперматозоидите.
Тестирањата направени врз животни покажале дека блокирањето на врскат меѓу клетките клучни за развој на сперматозоидите доведува до привремена неплодност. Истражувачите напоменуваат дека во досегашните експерименти се користени релативно мали дози од молекулата што ја блокира врската меѓу целните клетки, како и тоа дека нема никакви пропратни нуз-појави. Според научниците, процесот е целосно реверсибилен. Дополнителна предност на овој пристап е тоа што, за разлика од некои други контрацептивни средства наменети за мажите, не влијае врз рамнотежата на хормоните. |
|
kuliraj
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima najdobra kontracepcija.... koga ke dojde do ejakulacija.... neka se ejakulira nadvor!!! inaku zosto tolku ima insekti vo svetot??? zatoa sto nema tolku mali kondomi.. !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес ќе посветам внимание околу тоа girl_power и ќе преведам и пастирам многху работи...
Сознанието до сега ми е дека пукањето на кондомот може да произлезе или од неквалитетен ефтин кондом, или со поминат рок на траење каде лубрикантот веќе е во поодмината фаза..( или не соодветен сајз ) Околу лубрикантот, за сега има многу покажано реакција на самата течност со која е подмачкан кондомот..Некаде и на темата има потенцирано што може да предизвика покрај несаканата бременост... Кај многу жени има алергична реакција на самата течност каде не се трпи или се раздразнува во допир со ПХ вредноста на кожата.. Многу внимателност треба и при ставање на кондомот..Значи миени раце најсигурно ке биде за да не дојде преку прсите пренос на полови полести како кандида или одредени инфекции како последица на носење на истите при врвот на прстите при допирање.. |
|
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Muabetov za stavanje trista mehanicki i hemiski sklopovi tamu kaj sto ne im e mesto, e malce degutanten. Se gubi smislata na aktot.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
TOSHO
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 23.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temava treba da ja procitaat 80% od mladive niz Makedonija...
Inace bravo Natalija |
|
black-eyes
Сениор Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo so dobra farmacija mada i togas ima propust nema 100 nasto garancija.......)p
|
|
buceslatko
Сениор Регистриран: 29.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 602 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja piev porano stediril, a sega zimam nesto mio... neznam bas kako se vikaa Ima nesto vrska sto gi smeniv???? ke mi steti nesto? |
|
Read an cry!!!!!
|
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам дали штети или не... Тоа треба консултација со Гинеколог во зависност од терапијата
|
|
|
|
buceslatko
Сениор Регистриран: 29.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 602 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sepak fala....
|
|
Read an cry!!!!!
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Воопшто не е препорачливо пиење на контрацептивни апчиња на своја рака, без консултации со гинеколог. Сите имаат различни нивоа хормони и пиењето на такви што не ти одговараат може да доведе до главоболки, повраќање, хормонални промени (пореметување на менструалниот циклус, зголемување на влакнатоста по целото тело)... Исто така не е убаво да се менуваат видовите туку така, без никаква причина, затоа што си играш со хормоните. И јас сум пиела еднаш апчиња што си ги купив сама (бев помала и ми беше срам да одам на гинеколог - глупаво од моја страна), ама не препорачувам. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
Цаци Галапчарот
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Контрацепција-нормално, инаку на светов би се родиле многу несакани деца кои подоцна најверојатно ќе бидат оставени во некои дом за незгрижени деца. |
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |