|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1234 56> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najmnogu mi se dopadjaat sekerparinjata... mmm |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
perinosi
Сениор Регистриран: 15.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jaјца варени:
- За 5 особи,
Состојки:
5 Jajca ( На секој по едно )
Тенчере
Вода
Од зачини сол или вегета.
Подготвување:
Го земаш тенџерето, ги ставаш јајцата после ја ставаш водата така да бидат облиени. Сето тоа го ставаш на загреана рингла.
Време на приготувување:
20 мин. тврдо варени
10 мин. меко варени
0 мин. неварени.
Се служат топли или ладни.
Изменето од perinosi - 06.Февруари.2007 во 02:19 |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уф..тешко ова, ама ќе пробам да ги направам јајцава
|
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zar nema da ispukaat ako se stavat na zagreana ringla?
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хм..ете сега ме замисли Бутел2 мила.. Да не напоменеше ќе ги направев разлеани јајца со празна лушпа
|
|
|
|
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova ke bide "kalugerska mangja"
|
|
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eden brz recept za " KOH "
-6 jajca -6 lazici seker se matat so mikser i se dodava: -6 lazici brasno (se mesa so lazica) Se peci vo nabrasneto tavce br.28. Vo meguvreme se vari 1 l mleko, se dodava seker 300 gr.(po zelba) i 1 vanilin seker. So zeskoto mleko se potura oladenata kora. Ladniot KOH se sece na pogolemi kocki i moze da se ukrasi so sl*g. |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koh bez griz?
|
|
angied
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da,moze i bez griz..
|
|
angied
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GRANOLA OD OREVI
4 filgani oves 1 filgan orizovi snegulki 1 filgan susam 1/2 filgan suvi visni 1/2 filgan suvo grozje 1 filgan seckani orevi 1/4 filgan maslo 1/2 filgan javorov sirup 1/4 filgan med 1 lazice vanila Zagrejte ja rernata na 120 C.Vo dlabok sad izmesajte go ovesot,orizot,susamot,ovosjeto i orevite.Dodajte go masloto mesajki.Stavete go sirupot,medot i vanilata vo smesata i mesajte dodeka ne se izednaci.Mesavinata treba da bide ronliva i lepliva.Stavete ja mesavinata vo tavce za pecenje i pecete ja 90 minuti,so povremeno mesanje na sekoi 15 minuti za da se ispece podednakvo.Treba da se pece dodeka smesata ne stane zlatnokafena i suva.Treba dobro da se oladi i da se cuva vo zatvoren sad. |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДАНСКИ БИСКВИТИ
Состојки
Состојките се мешаат и се меси тесто.Тестото го делиме на два или три дела и во едниот дел ставаме пола лажиче цимет и пола лашиче какао.Во вториот дел ставаме пола кесичка кокосов орев а во третиот дел ставаме уште еден ванилин шекер или по ваш избор, суво грозје,парченца од чоколадо...Тестото го отвараме со сукало околу 1-1,5 цм дебелина.Со помала чаша или модла вадиме кругчиња или друг вид форми и ги редиме во тавче во кое предходно сме ставиле хартија за печење.Ги посипуваме со шекер и ги печеме бисквитите околу 10 мин на 200ºC. Изменето од Mona Liza - 17.Јуни.2007 во 15:55 |
|
|
|
tuturutka
Сениор Регистриран: 22.Април.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што напрај ма . . . Многу рецепти . . . Кој ќе ги напрајт сиве . . . А ти си ги пробала сиве . . .
|
|
STRUGA
|
|
LAV
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2006 Локација: France Статус: Офлајн Поени: 241 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Banana Split
Gi vadite topkite od zamrznuvac, bananata ja stavate vo mikrobranova,stavate dve topki sladoled od vanila i edna topa sladoled od kokosov orev...mu dodavate edna golema lazica rum bel, ja secite bananata i ja pasirate, ananasot isto go secite na polovina i gi stavate zaedno vo kupot, rendate cokolado vrz kupot. Dekoracija: polijte go vasiot kup so jus od climon zelen i malku seker
Eve spremno e , ni ostanuva uste samo da degustirame Изменето од LAV* - 17.Јуни.2007 во 16:29 |
|
Внеси реплика | страница <1234 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |