IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Разпнат меѓу Учителот и Бога
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Разпнат меѓу Учителот и Бога

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Miralem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1056
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2006 во 17:03

Цитирај Allah da te ngradi miraleme ,navistina mnogu dobri postovi  samo sto na nevernicite seuste ne im teknalo deka se vo zabluda.

InsAllah... Allah i tebe da te nagradi za se sto pravis na Negoviot pat.

Цитирај MIRALEM....Na primer,jas sum cisto ubeden deka biblijata e pisuvana pod negova diktatura i deka e negova idea. ( јас мислам дека и коранот е исто...)

Ne,Natalija... od edna mnogu prosta pricina koja za zal ne ja gledate. Ne da se falam,no navistina citam se i sesto. Ne gledam samo na edna strana. Jas vo ona sto veruvam UBEDEN SUM. Ne e isto da veruvas kolku radi reda i da bides ubeden. Ednas kazav,imam mnogu golemo i ubavo Iskustvo vo zivotot.  Ako podobro se upatime vo politikata i opsto slucuvanjata vo svetot ke vidime samo edno,deka na seto zlo,Noviot svetski poredok,od kade poteknuva siot teror,a na koj poredok e lider LICNO ANTIHRIST,trn vo ocite mu e samo Islamot. Ako go vklucime,za mene do sega naj interesniot slucaj vo istorijata na covecanstvoto,urivanjeto na kulite bliznacki i celiot plan.... togas doznavam deka navistina ISLAMOT E GOLEMA RELIGIJA KOJA "MORA" DA SE UNISTI. No edno neka bide jasno,kolku god da se trudite ISLAMOT nema da se unisti,samo ke raste,oti taa e BOZJA VERA. Qur'anot zboruva za se' sto ke se slucuva ta zatoa na ovoj nacin ste spreceni da doprete Qur'an i da razmislite za nego. Se terorizira po amerika,spanija.... a potoa vinata se prefrla na Muslimanite,da bi se steknalo gnev kaj lugeto. Neka mi dade eden barem eden edinstven dokaz deka Muslimani toa go napravile.

Цитирај Vmetnuvanjeto na na trojstvoto,vmetnuvanjeto na "bogocovekot" oti toj za sebe ke tvrdi,koga ke se pojavi,deka e Bog. ( никој не мора да ти тврди и на те*е еј јас сум Мухамед ) 

Tuka ne razbiram sto sakas da kazes. A i nisto podolu. Po se izgleda deka ne si ja razbrala porakata koja prethodno ja staviv.

Цитирај Ти не си ставен на искушение ?????

Nemase vrska so porakata i so temata,no ke ti odgovoram,iako sakam da se vratime na temata. Sekoj minut vo zivotot na sekoj covek e ISKUSENIE. Taka da sekoj minut i jas vo iskusenie go ziveam taka i ti taka i sekoj... Na Bogatiot ne mu se dava Bogatstvo da bi uzival so nego,nitu siromaviot e siromav zatoa sto Bog ne go saka. Se e Iskusenie. Nema nikakva razlika pomegju Bogatstvoto i Siromastvoto (kaj Allah dz.s) Edna od obavezite na Hadzdzot e oblekuvanje ihram... site znaci se oblekuvaat ednakvo,tamu nema da prepoznaes koj e bogat koj e siromav,pred Allah site sme isto. Allah na Bogatiot mu dava bogatstvo,da bi zarabotil so nego dzennet te. da pomaga,da deli,,,, na siromaviot  isto go stavil na iskusenie za da ja vidi negovata strplivost sabur. Isto e i so Bolesta i Zdravjeto... se e Iskusenie.Znaeme slucai kade zdrav covek umrel a i bolen se izlecil. Bolesta ne e znak na smrt,tuku samo iskusenie.

Za delata veke kazav. Za moite dela nikoj nema da odgovara osven samiot jas. Kako sto ti denes na mestoto moe nemozes da jades (treba sam da jadam) taka i za grevovite. Nikoj za grevot moj nemoze da se izmaci. Sam ke si go snosam i sam ke si odgovaram I taka,sekoj za svoite dela ke odgovara,bez razlika dali e Musliman,Hristijanin ili Evrein,site za delata ke odgovarame.

Цитирај Те*е ти е наметнат коранот или го почитуваш ради религијата???

Jas natalija edno vreme (Allah da mi oprosti) i piev i blud cinev i sesto nesto... vo Boga i ne veruvav. Se vikav Musliman,no samo na papiru sto se veli. Vo zivotot imav edno golemo iskusenie i edno Golemo iskustvo Mu blagodaram na Allah za toa. Od togas,se ubediv samo vo postoenjeto na BOG,no kade e vistinata za nego,jas natalija ne ja pobarav samo vo Qur'anot,tuku tamu na kraj bas ja pobarav. Prvo razgledav vo Hristijanstvoto,prasuvav,citav.... no nisto nikogas ne me priblizi. Potoa i na Judizmot,,, nisto ni tamu. I na Kraj dojdov do Sovrsenoto toa bese Qur'anot. Ti se kolnam vo Allah,da ja videv vistinata vo Biblijata,i domot ke go napustev i se ke napravev i toa ke go prifatev. No naprotiv,tamu sretnav mnogu raboti koi navistina,mozea samo da me vratat po stariot pat (ateizam). Duri sega go razbiram golemiot broj napustanje na Hristijanstvo. Mozam slobodno da kazam deka Budizmot ima pogolema smisla od Hristijanstvoto. Se znae barem tamu vo sto se veruva.... vo Hristijanstvoto ne znaes. Ednostavno neznaes koj e Bog.  A Vo Qur'anot,sovrseno e objasneto. Taka da go imam so srceto prifateno. Vo verata nema prisilba,pravata vistina jasno se razlikuva od zabludata (del od Qur'anot).

Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2006 во 14:02
Ти благодарам за експицитноста ќе разјасниме некои работи.. Од утре натаму Миралем.. Значи немој да го рачунаш како двобој или било што, едноставно предизвик..
Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2006 во 18:33

Originally posted by natalija natalija напиша:

Ти благодарам за експицитноста ќе разјасниме некои работи.. Од утре натаму Миралем.. Значи немој да го рачунаш како двобој или било што, едноставно предизвик..
Поздрав

Nema problem,Natalija. Bujrum,vo sekoe vreme,mozes da prasas za se' sto te interesira. Pa sto znam,ke ti odgovoram,sto ne ke prasam,ili,ke ti kazam deka ne znam... oti ne e sramota.

Sekoe Dobro

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2006 во 20:18

Pravoslavie... prasa li za trokutot ? :)

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2006 во 23:15

Pravoslavie... se rasprasa li za trokutot ?? Me interesira navistina.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2006 во 21:18
Originally posted by Miralem Miralem напиша:

Pravoslavie... se rasprasa li za trokutot ?? Me interesira navistina.

Ne mi odgovori Pravoslavie. Dali citase denes "VEST" ? Imase nesto zaz Masonskite simboli. Mozebi vide i tamu sto e piramidata so ednoto oko. Ista kako onaa na Ikonata. Dali prasa sto prestavuva Triagolnikot i  Okoto ?? 

Кон врв
YODA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 205
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај YODA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2006 во 22:43
Miralem брат, нема ни да ти одговори оти не знај. Во то е замрсеноста на цела работа, кој стигна кажа, дали било вистина или лага то никој не знај да кажи.
и то...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2006 во 23:42
Originally posted by YODA YODA напиша:

Miralem брат, нема ни да ти одговори оти не знај. Во то е замрсеноста на цела работа, кој стигна кажа, дали било вистина или лага то никој не знај да кажи.

Navistina me interesirase sto mislat Hristijanskite teolozi,vo vrska so piramidata i okoto edno. Imam mnogu mnogu da pisuvam i za toa.No nema eve nitu Pravoslavie Nitu sard da mi kazat sto e i kako e. :(
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 09:03
Несомнено е дека таа слика со окото и триаголникот потсетува на масонскиот симбол. Но, не знам дали прво настанала сликата на иконата, па масоните ја употребиле кај се*е или прво се појавила кај масоните, па била превземена од кај нив во иконата (второво ми е неверојатно).

Да се мисли дека триаголникот и окото го измислиле масоните е МОЖЕБИ аналогно како да мислам дека Верата и Надежта ги измислија масоните (на еден од нивните симболи пишува Faith, Hope, Charity).

Можеби иконата е настаната под влијание на западот

Во иконата (сама за се*е) не видов ништо зло.
Сликата со триаголникот и окото (сама за се*е) не е зла. Злото не постои во материјата. Злото е од духовна природа и постои во личноста на човекот. По дефиниција зло е: свесно кршење, уривање и уништување на совршената состојба на постоење промислена создадена и благословена од Бога

Иконата не урива никакви вредности на совршената состојба на постоење. На неа нема зло, нема насилство, нема нацртано демони, нема нацртано убиства, нема силување...

Сама за се*е таа икона НЕ Е ЗЛА и не шири зло
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 09:15

Сваки симбол може да има вишеструко значење, а многе исте симболе користе разне групе и религије. На пр: кукасти крст су користили у разним религијама и Египћани, Римљани, Кинези, Фашисти, и т.д. Давидову звезду користе Јевреји, масони, а виђао сам је и у неким другим контекстима. Лобањи са укрштеним костима која може да представља и Голготу (лобања) користе гусари, масони, наши Четници, Темплари, Хришћани и т.д.

За Свевидеће око у троуглу, чуо сам овакво објашњење: Светитељима и Господу Христу, црта се округли ореол; а једино Богу Оцу се слика ореол у виду троугла, пошто је он Узрок и Извор Св. Тројице, и свега осталог.

Око у њему, кажу, представља Божије свевидеће око.

----------

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 09:27
човеку је потребан троугао хришћанске љубави: Љубави према Богу и љубави према ближњима. То уствари јесте киклофорија (= циркулисање) и плирофорија (= пуно кру жење, плиромско ношење) љубави кроз ближњега према Богу и кроз Бога према ближњему. То је хришћанска циркулација (= перихореза) живота, крвоток љубави у организму Тела Христовог, које је Црква.
-------

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 14:34

Цитирај

Во иконата (сама за се*е) не видов ништо зло.
Сликата со триаголникот и окото (сама за се*е) не е зла. Злото не постои во материјата.

Ne somneno pravoslavie slikata na Ikonata poteknuva od Masonskite lozi. I ne e samo taa ikona i samo toj simbol.Kako sto kazavme,Hristijanstvoto e cisto paganska religija. Sekoj simbol e prezeden od paganite.
Vistina e deka slikata sama po sebe ne sodrzi zlo.Prasanjeto bese sto prestavuva ?? Sto prestavuva Triagolnikot i Okoto ?? Iako e NAJ VOZMOZNO deka Hristijanite ja prevzele od masonite a prvoto bas nevozmozno (od poveke pricini) ne e ni voopsto bitno. Ednas spomnav deka Hristijanstvoto i Biblijata se izmisleni Tocno od Antihristot. Koga e poveke od jasno deka Isus ne e Bog.Isus nikade ne rekol za sebe deka e Bog.Nitu rekol deka treba nemu da mu se molime. NIKADE NITU EDNAS. A dodeka znaeme deka Antihristot za sebe ke tvrdi deka e Bog. Spored Islamot i spored Hadisite,Dedzdzal (Antihrist) e roden EDNOOK i stvoren e kako naj golemo Iskusenie za covestvoto. Negovi sledbenici ke bidat naj mnogu brojni Evrei. Ima lozi (kako sto e Masonskata) koi Direktno go ocekuvaat lazniot mesih Dedzdzal (antihrist) kako niven izbavitel. Spored Islamski istrazuvanja,Dedzdzal (neka e prokletstvo na nego) se naogja vo Bermudskiot triagolnik. Ete na edna od stranite na ovaa tema ostaviv i knigi od Hristijanski avtori. Pred da gi najdam knigite kazav i toa deka Leteckite cinii ne doagjaat od drugi planeti,tuku od planetava zemja i so niv ne upravuvaat vonzemjani tuku Dzinni i Luge od ovaa planeta koi rabotaat ne prestano za Dolgo ocekuvaniot lazen mesih Dedzal. Potoa smesno bese koga spomnav deka vo napadite na WTC imase ucestvo i na NLO. Vie ne mozete da svatite deka takov napad nemoze da organizira eden covek ili neznam kolku luge,ako ne se Vnatresnite. 
Vrati se na prethodnite postovi pa vidi sto prestavuva Piramidata i okoto.  Nemoj da se plasis od predrasudi... citaj nesto i za masonite,vidi koi se,sto se,koi se nivnite planovi,koi se nivnite lideri,organizacii..... taka ke vidis deka TIE SE VRATITE NA SIOT TEROR. 
Ako e veke poznato deka Muslimani ne bea storiteli na napadite,togas zosto e Obvinet Islamot ??????? Toa e golemo prasanje za eden svesen i iskren covek. Da se najde ne osteten pasosot od pilotot (bas) vo siot toj pekol ??? Ima li smisla ???? Site istaknati dokazi,koi gi dadoa deka Muslimanite se storiteli,bea ustvari naj Golemi dokazi deka Muslimanite ne se. Samo ako se razmisli barem Troska.
Ednookiot mesih Dedzdzal,roden e 300 godini pred Musa a.s (Mojsie) i den denes e ziv. Stvoren e kako naj golemo iskusenie za Covekot. Od stvaranjeto na Adem a.s (adam) do sudniot den,nema pogolemo iskusenie od Dedzdzal. Dadena mu e mok od Allah (a i dzinovite i sejtanite mu se poslusni) za da gi zavede lugeto od praviot pat (no ne i onie koi znaat za nego i negovata fitna). Ke se pojavi pred sudniot den,za zal,golem broj i od vas ke bidat negovi sledbenici,oti vie veruvate vo BOGOCOVEK a toj (neka e prokletstvo na nego) ke pravi i cuda. Zapamti,toj e ednook Bog ne e ednook.
I da znaes deka toj ne e simbolot na Boga. Ustvari "da" no na koj "bog" ne Onoj Stvoritelot. Na eden dolar pisuva "vo Boga veruvame" No vo koj Bog ? Ako go razgleda poubavo istiot toj dolar,ke vidis za koj i kakov bog se raboti. Eve ti eden link: http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo.htm

Ovoj link toplo preporacuvam da se poseti,za onie koi seuste mislat deka Pentagon bese napadnat od Avion: http://www.galaksija.com/pentagon_sc.swf

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 15:26
јас моето го кажав
Масоните знам кои се и знам што им е целта, иако се претставуваат како ова и ова

За тоа дали е Исус само човек, дали е Исус Пратеник како и другите, ќе зборуваме во една следна тема која ќе ја отворам во која ќе дискутираме по принципот прашање/одговор. Едно по едно ќе разгледаме некои места во Библијата кои зборуваат за БогоЧовечката Природа на Господ Исус Христос
Кон врв
only_me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: Israel
Поени: 295
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај only_me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2006 во 17:03
Za zal so miralem i kompanija nemozes da diskutiras mnogu posto se golemi plackovci..stom ke se najdat pred nekoja vistina pocnuvaat da placat i da begaat od odgovorite..ili pak kukavicki paska megu noze i nese vrakaat poveke na temata:) sepak vistinata pobeduva! Sekogas!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.