![]() |
|
ОСКАРИ 2015 (The 87th Academy Award Nominations) |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Изгледа овој Birdman треба да го гледам, кај и да прочитам има по некоја номинација. Чудо од филм
![]() Дури и ми е срам да кажам дека ни 1/8 од филмовиве ги немам погледнато. Зошто ми се вака мутави не знам ![]() И многу ми е жал што Хобит е само во една категорија номиниран. Добри звучни (и визуелни) ефекти имаше.. Од друга страна пак, многу се радувам затоа што FX3X работеше на Guardians of the Galaxy и Captain America: The Winter Soldier. Баш ќе ми биде мило ако некој од овие две добие Оскар..
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
panter123 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 15783 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Во продолжение ја ставам листата со номинациите за 87 то издание на најпрестижната манифестација во филмската индустрија на планетарно ниво - оскарите Best Picture American Sniper Actor Steve Carell - Foxcatcher Actress Marion Cotillard - Two Days, One Night Felicity Jones - The Theory of Everything Julianne Moore - Still Alice Rosamund Pike - Gone Girl Reese Witherspoon - Wild Actor Robert Duvall - The Judge Ethan Hawke - Boyhood Edward Norton - Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) Mark Ruffalo - Foxcatcher J.K. Simmons - Whiplash Actress Patricia Arquette - Boyhood Laura Dern - Wild Keira Knightley - The Imitation Game Emma Stone - Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) Meryl Streep - Into the Woods Animated Feature Film Big Hero 6 The Boxtrolls How to Train Your Dragon 2 Song of the Sea The Tale of the Princess Kaguya Directing Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) - Alejandro G. Iñárritu Boyhood - Richard Linklater Foxcatcher - Bennett Miller The Grand Budapest Hotel - Wes Anderson The Imitation Game - Morten Tyldum Foreign Language Film Ida - Poland; Directed by Pawel Pawlikowski Leviathan - Russia; Directed by Andrey Zvyagintsev Tangerines - Estonia; Directed by Zaza Urushadze Timbuktu - Mauritania; Directed by Abderrahmane Sissako Wild Tales - Argentina; Directed by Damián Szifron Ова се номинациите за најважните, најзначајните категории, останатите номинации по категории можат да се видат на официјалната страна на оскарите http://oscar.go.com/nominees?cid=oscars_nominees_announcement_cadillac Изменето од panter123 - 21.Февруари.2015 во 20:33 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |