|
Духовност преку смртта |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму така. Поради таа поврзаност мораме да сме свесни дека се што правиме има последици во околината. Суфистите продираат длабоко во психологијата кога тврдат дека и кога правиме најбанална работа како купување сапун влијаеме на својата околина.
Затоа се валидни зборовите на Исус кога тој вели дека се што им правиме на другите, всушност нему му го правиме или себеси си го правиме. |
|
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu taka, zatoa se veli se so pricina, zashto i taa prichina e predizvikana od nekoja si prichina, i se taka se vrti vo krug, za da opstojuva zivotot i svetot!
|
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно е искуството на вујко ми кој пред 10 години имаше инфаркт и со тоа доживеа два пати клиничка смрт. Раскажуваше како никогаш полесно во животот не се осетил, лебдел со таква леснотија кога од таму наш починат предок му рекол дека времето се уште не му е дојдено и го вратил назад.
Вујко ми ја преживеа операцијата и 10 години по неа воопшто не отиде на преглед. Ова лето повторно го стегна срцето и повторно заврши на сериозна операција во „Филип втори“. Кога сите го прашуваа „како е можно 10 години да не се прегледа?“, тој само одговори „А што ќе ми е преглед кога ионака не се плашам од смртта? Ако ми е времето дојдено ионака нема да можете да ме спасите“. |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |