![]() |
|
Soveti za kupuvanje na digitalen aparat |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | |
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od ovie tri Pentaxot se izdvojuva kako najdobra ponuda, ama najubo i Fujito da go isprobas pa da izberes pomegu niv. Canonot bi go preskoknal.
Pix+ ima kaj TC Beverli Hils i vo GTC. |
|
![]() |
|
Pero_DzULA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Pentax? Abre vie ludi ste, ste videle li sto fotki pravi na ISO100??? Kako Canon-ot na ISO800 e, za kompaktni vo najeftina varijanta samo Canon!!!
|
|
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
|
![]() |
|
LaBo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:09 |
|
![]() |
|
LaBo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 123 |
Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 21:10 |
|
![]() |
|
Pero_DzULA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Epa kako za informacija IMAM
![]() |
|
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Se slozhuvam so komentarite deka za taa suma nema nekoj golem izbor ili razlika vo kvalitetot na foto aparatite i deka proizvodite na Canon vo klasata na kompakti vo prosek se verojatno najdobri.
Sepak, kupuvanjeto ne treba da se ostavi na inercijata za kazhanovo. Dobro e da se ima na um nekolku raboti koi se dokazhani od sekojdnevnata praksa vo upotrebata na ovie aparati. Vo osnova, toa bi bilo: - Shto poshirok agol na edniot kraj od zumot, ako treba na smetka na onoj drugiot. Sepak, iskustvoto pokazhuva deka popotreben i pochesto koristen e shirokoagolnikot otkolku teleobjektivot. - Shto pogolem otvor na blenda. - Golemina i kvalitet na LCD monitorot. - Ergonomija na hardverot i softverot. Brojot na pikselite i rasponot na zumot bi bilo neshto posledno shto jas bi stavil kako vazhnost vo odbiranjeto na fotoaparative. Изменето од Zoran K - 31.Декември.2010 во 16:01 |
|
![]() |
|
A najnakraj ROZE bojata (za zenskata populacija) e presudna za DOOOBAR fotoaparat
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nadia ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 227 |
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=27478&id=86&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
dali ova apartce e dobro? ne mi treba za profesionalni fotografii...nego onaka za slikinaje na sekojdnevni nastani amaterski |
|
![]() |
|
branko_k ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
супер е
![]() |
|
![]() |
|
BALEB ![]() Нов член ![]() Регистриран: 27.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
ZDRAVO NA SITE NA FORUMOT ZA FOTO ETE I JAS SUM NOV CLEN OD DENES I MOZAM DA DADAM SAMO POFALNI ZBOROVI OD ONA STO GO IMAM CITANO OD VAS I STO IMA DOSTA INTERESENI RABOTI I SOVETI ZA OVA TEMA SAKAM SOVET OD NEKOJ OD VAS ILI POMOS VO VRSKA SO APARATOT SO GO KORISTAM IMAM CANON A550 I DOSTA MI SLUZI E DENES VIDOV VO EDNO SPISANIE DEKA I NA TAKVITE FOTOAPARTI KAKO NEGO MOZELO DA SE STAVI OBJEKTIVI ZA DA SE ZGOLEMI ZUMOT ZA PRIMER 2-3 PATI ILI SIROKOAGOLEN OBJEKTIV KOJ KAKO STO VIDOV SE NASTAVUVAT NEKAKO KAKO SO ZLEB NA PREDNOT DEL OD OBJEKTIVOT. E SEGA AKO NEKOJ OD VAS MOZI DA MI KAZI DALI IMA VIDENO TAKVO NESTO KAKOS SE KORISTI KADE MOZI DA SE NAJDI I KOLKU KOSTA ILI NEKOJA DRUGA INFORMACIJA |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
@BALEB: Vidi vo fotostudioto vo Vero Taftalidje. Ja od tamu zemav za wideangle. COKIN bese, so magneti se vrzuvase. Cenite neznam tocno, od 50 do 100ikusur evra zavisi od modelot.
|
|
![]() |
|
Robb ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
А што мислите за следнава понуда: Fuji S5800 за околу 4500ден? Со апаратот се направени околу 8000 слики, оди во комплет со статив, полнач, кабли и 8 останати месеци од гаранција. Како што читав, апаратот е ок, добар за почетници и има рачни подесувања за разлика од компактните апарати за таа цена.
Сум со намера да го земам па дојдов тука да побарам совет :) |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
хммм.. Цената е ниска, мада, ако си мераклија по широк агол, размисли троа пошо распонот му е 38-380мм.
|
|
![]() |
|
Robb ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Сум за пошироко (24/28-...) само што во моментов ми треба нешто буџетно, а сум решен во наредниве недела-две да земам нешто за почеток па за понатаму здравје ќе има апгрејди. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |