![]() |
|
Зошто Nikon прави погрешни чекори? |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |||
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Koi reklami i spot e? Pozdrav Igor |
|||
![]() |
|||
cyb3rc0re ![]() Нов член ![]() Регистриран: 17.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
||
Пазарот е гадна работа... Ако од никон сметаат дека вметнувајќи телефонски можности на апаратите ќе им донесе пари, ќе го направат и тоа (Никон Д800, фул фрејм мобилен телефон на пр.).
Како што рекоа погоре, на тој што му сметаат ограничувањата на апаратот треба да се навикне на нив (и да извади максимум). Секогаш ќе има малце подобри камери од претходните, и секогаш нешто ќе фали иако се најнови. Прашање е само кога ќе се решиш да купиш, колку ќе дадеш, и треба да почнеш да „танцуваш“ со тоа што си купил. Јас би купил Д800 со вграден мобилен :) помалце тежина кога одам да сликам :) |
|||
![]() |
|||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
||
Da se vratime na temata za NIKON
![]() http://www.dnaindia.com/money/report_nikon-says-preparing-camera-to-create-new-market_1432690 |
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
![]() |
|||
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
||
Не, не, не! Сосема погрешно сум разбран! Не ми смета видео опцијата, воопшто. Ми смета застојот во другите (за мене поважни) полиња, на сметка на видео опциите. Никаков проблем не е видео инаку.
|
|||
![]() |
|||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
||
Video e nekolku desetici pati Fotografija. Zavisi so kolku sliki vo sekunda snimas ![]() Deni, tie performansi sto gi baras od senzorite tesko deka kje bidat dostapni vo brzo vreme. Pred 10 godini video kamerite so eden senzor se smetaa za neprofesionalni, nekvalitetni, pa se koristea isklucivo kameri so 3 senzori za profesionalna rabota. Sega najskapite profesionalni kameri za video snimanja se so eden senzor. Nema potreba za vakvi muabeti, ako ne ti se svigja opcijata za video - ne ja koristi. |
|||
|
|||
![]() |
|||
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
||
Video != Fotografija
|
|||
![]() |
|||
branko_k ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
||
drugar, mene aparatot mi e odlicen, bas ona sto mi treba. ako sakas dinamicki opseg, slikaj si bw film... fokusniot sistem nikogas ne me izneveril... vizirot e odlicen, baterijata mi e hajlender, a objektivi - jebiga, otsekogas dobrite bile skapi ![]() btw, najgolem prioritet video snimanje mi stana uste koga zapisav faklutet filmska rezija... koga izleze 5d2, toa bese revolucija vo mojata profesija, a otkoga go kupiv, so nego se snimaa nekolku reklami sto gi gledas na televizija i eden muzicki spot. zatoa, ti vikam: srekja sto ne se prasuvaat lugje kako tebe okolu ovaa problematika, zatoa sto progresot vo dslr videoto site go docekaa so sirum rasireni race, osven kusogledi likovi koi sto ne mozat da razberat deka svetot zamina napred dodeka tie kukaat kako nemale dovolno dinamicki opseg... ete go moeto mislenje. Изменето од branko_k - 05.Септември.2010 во 18:10 |
|||
![]() |
|||
||
Кажи си мислење, де. јас кажав. Среќа што не е подобрен динамичкиот опсег, на фотоапаратите, и среќа што не е подобрен фокусниот систем, и среќа што не е подобрен визирот, и среќа што не е подобрен фокусот. Среќа што не е продолжено времето на батеријата, и среќа што извадија ефтини а добри објективи, и среќа што ги намалија цените на телата, и среќа што ја подобрија изработката. Среќа што на тие делови малку се инвестира за да има видео. Среќа, во несреќа. Ама запрашајте се малку, кога ви стана најголем приоритет видео снимањето на ДСЛР. Озбилно. Абе ај... П.С. Ваквите глупости може слободно да одат во форум видео. Зашто очигледно допирна точка со фотографија немаат. Изменето од mdeni - 05.Септември.2010 во 17:06 |
|||
![]() |
|||
ivotoyota ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Deni, da ne koristis Nokia Banana mobilen, onoj od pred 15 godini. Toj samo bira i prima povici. I SMS poraki. I....tolku.
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
branko_k ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
||
srekja za site nas sto ne te prasuvaat tebe koga stavaat video vo novive fotoaparati ![]() Изменето од branko_k - 04.Септември.2010 во 17:00 |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
"Butanjeto" na takvo "gjubre" vo DSLR im go napravi denot na mnogu video/filmmakeri. Estetikata na plitok focus beshe dostapna na komliciran i skap nachin. A sega bagatela. ![]() Pozdrav Igor PS: Ako pravo razlika vo cena, neka si praat varijanti so i bez video na sekoj nov model. |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Fala za linkot. Bate compositingot, bate. i CC. Bash me inspirira videoto. Muabetot so kakva kamera snimal za vakva rabota ne e bezmislen. Shto pochist signal i pogolem color space/sampling ima footage-ot od camerata tolku podobro za postprocesing - keying i Color Correction (CC). A spored IMdB ova ne e ni snimeno electronski, tuku na film. Jasno, posle scanning za DI. Pozdrav Igor |
|||
![]() |
|||
||
Здравје боже ќе ви текне која е главната функција на фотоапаратите.
П.С. Иако крајно не поддржувам бутање на ѓубре во фотоапаратите, како на пример видео функција. Па и не само бутање, него демек најбитно нешто на светов стана таа глупост, според муабетов. Сешто. Меѓудругото Зоран многу фино кажа дека обично не вадат Никон заедно со другите, кога ќе е готов продуктот и одличен тогаш. Пример за тоа е Д3 и Д3х. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |