IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто Nikon прави погрешни чекори?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто Nikon прави погрешни чекори?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 17:52
Originally posted by mdeni mdeni напиша:

Originally posted by branko_k branko_k напиша:

П.С. Иако крајно не поддржувам бутање на ѓубре во фотоапаратите, како на пример видео функција. ...
srekja za site nas sto ne te prasuvaat tebe koga stavaat video vo novive fotoaparati голема%20насмевка

Кажи си мислење, де. јас кажав. Среќа што не е подобрен динамичкиот опсег, на фотоапаратите, и среќа што не е подобрен фокусниот систем, и среќа што не е подобрен визирот, и среќа што не е подобрен фокусот. Среќа што не е продолжено времето на батеријата, и среќа што извадија ефтини а добри објективи, и среќа што ги намалија цените на телата, и среќа што ја подобрија изработката. Среќа што на тие делови малку се инвестира за да има видео. Среќа, во несреќа.
Ама запрашајте се малку, кога ви стана најголем приоритет видео снимањето на ДСЛР. Озбилно.
Абе ај...

П.С. Ваквите глупости може слободно да одат во форум видео. Зашто очигледно допирна точка со фотографија немаат.

drugar, mene aparatot mi e odlicen, bas ona sto mi treba. ako sakas dinamicki opseg, slikaj si bw film... fokusniot sistem nikogas ne me izneveril... vizirot e odlicen, baterijata mi e hajlender, a objektivi - jebiga, otsekogas dobrite bile skapi намигнување za izrabotkata mozam da kazam deka imam slikano vo recisi site vremenski uslovi i uste dobro funkcionira... lugjeto sto nemaat fotografski talent sekogas ke se zalat na nedostatocite od svoite aparati...

btw, najgolem prioritet video snimanje mi stana uste koga zapisav faklutet filmska rezija... koga izleze 5d2, toa bese revolucija vo mojata profesija, a otkoga go kupiv, so nego se snimaa nekolku reklami sto gi gledas na televizija i eden muzicki spot. zatoa, ti vikam: srekja sto ne se prasuvaat lugje kako tebe okolu ovaa problematika, zatoa sto progresot vo dslr videoto site go docekaa so sirum rasireni race, osven kusogledi likovi koi sto ne mozat da razberat deka svetot zamina napred dodeka tie kukaat kako nemale dovolno dinamicki opseg...

ete go moeto mislenje.

Изменето од branko_k - 05.Септември.2010 во 18:10
Кон врв
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 18:51
Video != Fotografija
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 19:34

Video != Fotografija

Video e nekolku desetici pati Fotografija. Zavisi so kolku sliki vo sekunda snimas намигнување.
Deni, tie performansi sto gi baras od senzorite tesko deka kje bidat dostapni vo brzo vreme. Pred 10 godini video kamerite so eden senzor se smetaa za neprofesionalni, nekvalitetni, pa se koristea isklucivo kameri so 3 senzori za profesionalna rabota. Sega najskapite profesionalni kameri za video snimanja se so eden senzor. Nema potreba za vakvi muabeti, ako ne ti se svigja opcijata za video - ne ja koristi.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 20:00
Не, не, не! Сосема погрешно сум разбран! Не ми смета видео опцијата, воопшто. Ми смета застојот во другите (за мене поважни) полиња, на сметка на видео опциите. Никаков проблем не е видео инаку.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2010 во 20:14
Кон врв
cyb3rc0re Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 17.Март.2008
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cyb3rc0re Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 09:28
Пазарот е гадна работа... Ако од никон сметаат дека вметнувајќи телефонски можности на апаратите ќе им донесе пари, ќе го направат и тоа (Никон Д800, фул фрејм мобилен телефон на пр.).

Како што рекоа погоре, на тој што му сметаат ограничувањата на апаратот треба да се навикне на нив (и да извади максимум). Секогаш ќе има малце подобри камери од претходните, и секогаш нешто ќе фали иако се најнови.

Прашање е само кога ќе се решиш да купиш, колку ќе дадеш, и треба да почнеш да „танцуваш“ со тоа што си купил.

Јас би купил Д800 со вграден мобилен :) помалце тежина кога одам да сликам :)
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 18:38

so nego se snimaa nekolku reklami sto gi gledas na televizija i eden muzicki spot.

Koi reklami i spot e?

Pozdrav

Igor
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 18:55
Originally posted by cyb3rc0re cyb3rc0re напиша:

Како што рекоа погоре, на тој што му сметаат ограничувањата на апаратот треба да се навикне на нив (и да извади максимум). Секогаш ќе има малце подобри камери од претходните, и секогаш нешто ќе фали иако се најнови.

Прашање е само кога ќе се решиш да купиш, колку ќе дадеш, и треба да почнеш да „танцуваш“ со тоа што си купил.

Se razligavivme so digitalnive uredi. Nikogas dosta od novi funkcii i osobini.
So filmot e relaksirachki vo toj pogled. намигнување
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 18:58
Originally posted by Igor-T Igor-T напиша:

so nego se snimaa nekolku reklami sto gi gledas na televizija i eden muzicki spot.

Koi reklami i spot e?

Pozdrav

Igor

nekolku za t-mobile i spot na Marga Sol - No One Who Loves me. spotot bese kombinacija od 5d2 i 550d zaradi 50p.

Изменето од branko_k - 06.Септември.2010 во 19:00
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Септември.2010 во 19:10

nekolku za t-mobile i spot na Marga Sol - No One Who Loves me. spotot bese kombinacija od 5d2 i 550d zaradi 50p.

Onoj na Marga Sol go najdov na Tube ushte pred da vidam dali si pishal
i bash se prashuvav so shto e SloMo snimeno. 550D. :)

Da ne e eden reklamen spot za mobile neshto vo Ohrid?
Tvrdinata mozh ja imashe ili Kaneo?

Pozdrav

Igor

Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 15:17
Еве Никон на што работеле цело време. На копија на G11.

http://dpreview.com/news/1009/10090819nikonp7000.asp

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 18:38
Ova mi e mnogu zakon fotoaparatce od prosta pricina sto ima hot shoe. Najeftinata verzija na najeftinoto aparatce, so hot shoe e super. So drugi zborovi i pet godini staro isto takvo fotoaparatce vrsi isto rabota... taka da, toa e. Vazni karakteristiki podobar senzor, pobrz objektiv, manual i hot shoe.
E sega na nekoi im e bitno sto e dovolno malo i cilindricno pa lesno vleguva vo dupki vo covekovoto telo. Drugi pak sto imalo snimanje nekoe video... Gluposti ali sakas...

Изменето од mdeni - 13.Септември.2010 во 18:38
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 22:04
Да за хотшуто, ама ова е најскапата варијанта од најефтиното апаратче ;) :)

Имаше порано, 5100 мислам се викаше, не беше скап. А пред него 8400, 5400 итн.

Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2010 во 22:57
Ептен ја ископирале Г серијата од канон. Можеле малку повеќе да се потрудат за дизајнот на апаратот.
А колку е битено хотшуто и тоа е дискутабилно бидејки на фотоапаратче од 300грама ке треба да закачиш блиц од 400грама и предностите на компактноста одма се губат. За таа потреба подобра опција е ДСЛР а и резултатите ке бидат осетно подобри, а за џепен апарат со мануелни функции S90,S95...или пак за нешто посериозно EPL1...кој ценовно се поклопува со никонов.

Изменето од mickeymkd - 13.Септември.2010 во 22:58
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.