|
Препорака за нов монитор |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
nikola_bb
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas go imam 226BW zadovolen sum samo sto nikogas ne e kalibriran. Dali ima nekoj da pozajmi pajace za kalibracija?
|
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам дека ке приметиш некоја разлика со калибрацијата бидејки мониторот е со TN матрица.
|
|
kamarad
Нов член Регистриран: 11.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cyb3rc0re - blagodaram za preporakata, no poveke sum za monitor koj ke bide samo monitor, a ne i televizor. Ionaka doma imam 2 televizora :-) a na kompjuterot nemam TV karticka.
Monitorot bi mi koristel pred se za obrabotka na fotografii, pa zatoa i sakam da zemem monitor za takva namena. |
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За таа намена ке треба да бараш некој со IPS матрица. Dell 2209WA ти е добар избор за пониска цена. Пред некое време го имаше за околу 250 евра во Макпетрол.
|
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mickey ja kaza poentata. Toa e definitvno najeftiniot monitor dovolno dobar za obrabotka na fotografii. Razlikata e sto kaj "normalnite" monitori, vertikalniot agol na gledanje e MNOGU mal, i dramaticno se menuva kontrastot, i osobeno nivoto na crnata na slikata. Taka, nikogas ne ste na cisto kakva vi e vsusnost kreacijata.
Za da vidite kolku e vsusnost dramaticna pojavata, otvorete go testov: http://www.lagom.nl/lcd-test/ Mislam deka so podobra cena mozete da go najdete vo Lancom. Istiot go koristime jas, Vlaqdo Gjorgjiev, Mire Slavejkov... Topli preporaki :) P.S. Sledniot e najmalku 500 evra. Ako imas pari odvisok, Apple 30" e vistinskata rabota. 24" i 27" ne, zatoa so se glare type... |
|
kamarad
Нов член Регистриран: 11.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dell 2209WA сеуште го имаат за таа цена во Макпетрол. Ќе поминам деновиве да го видам. На ревиите што ги најдов има добри критики.
|
|
GEMINI
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SAMSUNG 275 T plus Go imam veke godina dena PROVERENO SUPER
|
|
http://www.youtube.com Chesma Sharena
|
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gemini, toa e super monitor, ama e standardna TN matrica, so site problemi so si gi nosi. Otvori go linkot sto go staviv pogore, i ke vidis kakvi problemi so boite i kontrastot vsusnost imas na ekranot. Za fotografija sepak si treba monitor so poseriozna matrica...
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |