|
Ароганција |
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Автор | ||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Невоспитан,груб и вулгарен човек кој незна по каков човечки начин да си посака нешто.
Тоа е за мене ароганцијата. |
||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Arogantnite lugje mnogu visoko letat, no nivnoto pagjanje e strasno za gledanje. So arogantni lugje si nemam rabota ....kolku podaleku od niv, podobro |
||||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
м... тоа е замисленост... а јас мислам дека Гвен мислеше на ‘Вообразеност‘. така? ако е така. тогаш во право сум. |
||||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
најдобар пост досега. чист пример |
||||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Arogancija e koga nekoj kje kazhe deka ja osoznal Apsolutnata Vistina, deka doshol do ultimativnata filozofija ili deka go fatil Boga za brada i go zatvoril vo edna Kniga.
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
што муабетите? на кој му сметаат арогантни луѓе? мене не ми сметаат, доколку не ми ги повредуваат чувствата.
како што кажа Кинг, понастрана за да не патиш повеќе, особено ако сте такви емотивци како мене Изменето од connected - 07.Мај.2010 во 18:39 |
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
eh,...pa, normalno deka ne mi smeta arogantnosta ,....se dodeka na mene nekoj aroganten lajnar ne ja ...upraznjava!
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дечки, многу гњавите мачки понекојпат. Ти Џо ако знаеш што е умислена фаца, ете болдирав, сам си си појаснил, значи нема потреба да ме прозиваш.
Терминот што го употребив е народски и се користи на секој чекор во секојдневниот говор. Јес да е форумов Филозофија ама немора да се тупи до толку.
Поздрав и продолжете со забавата
п.с Најак е постот на Збунет, како и секогаш
|
||||
Beauty fades, dumb is forever
|
||||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ароганција - арогантен (л. arrogantia) горд, презир, надменност , дрскост , безобзирност, вообразен Секој си има одредено место во хиерархијата на чопорот , доколку личноста која котира на повисоко скалило од околината , од друштвото кое го опкружува и не сака да се симна на нивно равниште , остатокот од чопорот , свесно за вредностите на “ арогантниот “ тоа го смета за негативно , односно , истите се љубоморни , нивното его е повредено и затоа “ арогантниот го гледаат со презир, но истовремено и го почитуваат како вредност поголема од нив . Изменето од eptendosadno1 - 07.Мај.2010 во 22:52 |
||||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Погледни ја ароганцијата од аспектот на кој eptendosadno 1 ја објаснил,понекогаш благата ароганција(читај гордост) те издвојува од чопорот. Оние што можат да си го дозволат овој епитет,најверојатно се свесни за својата вредност и местото на кое му припаѓаат.....на мене лично не ми пречат се додека не се претворат од благо горделиви,во дрско безобразни. |
||||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Visi na forum i prodava arogancija , mora da e lud
|
||||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
респект . ако ти мислиш дека е така, тогаш нека биде така |
||||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа е така , “ЕГАЛ“ не постоело и нема ни да пости во животинскиот ни свет . Според една од опциите светот да добие прогресија кој и е потребна , “ Арогантните “ треба да се респектираат а не од позиција на повредено его , исфрустрирано истите да се деградираат , да и се прави дегресија , диверзија и сл. За да постои аргонтносат , мора да постои некоја вредност , а таа вредност треба да се испочитува |
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ароганцијата најчесто е фантазија без покритие. Кон ароганција тежнее оној кој не може да го поднесе притисокот на самоомразата и врши проекција омаловажувајќи го надоврешниот свет. Сигурен и уверен во својата вредност е спокоен, а не арогантен.
|
||||
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |