|
ЗА ЉУБОВТА |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bozjata ljubov e progresivna.- Kako godinite na vecnosta pominuvaat, ke donesuvaat se pobogat i pocudesni otkritija za Boga i Hrista. So zgolemuvanjeto na znaenjeto ke raste i nivnata ljubov, nivnata stravopocit i sreka. Kolku poveke lugeto ke znaat za Boga, se posilno ke mu se vosh*tuvaat na Negoviot karakter. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tamu daleku, preku site idei i veruvanja za dobroto i losoto, ima edna gradina…toa e gradinata na LJUBOVTA.
Eden den pojdete tamu... LJUBOVTA e samo edna, a postojat iljadnici nachini na poklonuvanje i baknuvanje na zemjata. LJUBOVTA nema nitu kod, nitu doktrina… taa ne poznava zakoni i dogmi, a na svojata strana go ima samo Boga… koj e Eden za site. Primete ja LJUBOVTA onakva kakva e…ne ja sporeduvajte, ne ja premeruvajte, ne ja menuvajte…ne ja determinirajte, ne ja imenuvajte... ne ja dozirajte... oti taka samo ja gubite. Ljubovta samo treba da se zhivee... Изменето од Messenger - 07.Февруари.2010 во 02:50 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bozhjata LJUBOV e upatena kon site negovi cheda, kon seto onoa sto Toj kreiral. Religiite se chovechka kreacija i sobiranjeto vo niv, kako i konvertiranjeto od edna vo druga se chovechka rabota isto taka. Eksluziviranjeto na Bozhjata LJUBOV od site tie religii e samo nivna iluzija, Bog nema nishto so toa.
A samo Bozhjiot plan raboti, chovekoviot ne. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |