|
Татко, тате, татичко |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи не сум била единствена, заедно со уште куп луѓе шо ги знам.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa, i noirmalno e slednata generacija da e popametna od prethodnite!.....osven tuka ,..tuka i taka ne vazat ...opshtite "pravila".
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не... во овој случај мислам... за мои години , моите постапки , се пооправдани и попаметни од нивните... |
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova ti e dobro.... po tvoe mislenje!
ama , zavisi i shto si pravish ( ili napravil) |
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најчести и најпознати фрази на татко ми:
- кога излегуваш, пази да не ти стават дрога во сокот! - не зимај толку кратки суќни... земи си три-четврт пантолони. - не ти треба штикли... доволно си висока - ма каков дечко, ти си мала за дечко! немаш 17 години па а бркаш дечковци! - батали ти цртањето, гледај математиката! |
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас користам многу од овие фрази, ама јас мислев дека ова се совети |
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa, sovetite i se toa ,..frazi,...osobeno koga chesto se upotrebuvaat od razlichni lugje.
|
|
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И да не заборавиме... Често... Тие совети , или фрази...Преминуваат во Вицови..... Абе пак си се збуцкал... -А Он...120 кила...=.= Мене ми одговара малце облога околу телото , онака , за преку зима да не се смрзнам , и лете да не се удавам,... Ама он , мислиш цела Пивска боца има у стомакот... |
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ме нервира - и тоа многу.... го гледам еднаш во три месеца, ако му текне да ме побара... јас сама да го барам - не фала, не ми треба... кога и да ме види зборува нешто против за мајка ми, за баба ми, за дедо ми... си умислува работи и сам си направи да го имам ова мислење за него ааа, и ќе ми даде 150-200 денари... не ми е за парите, туку ми е за тоа што мисли дека е којзнае кој фактор во мојот живот со тие пари...
пробав еден период со арно, да го прашам што, како правиш... ми рече да не го прашувам, ,,кодошите,, ( мајка ми и фамилијата ) се ќе разбереле... едноставно, негативна, повлечена, затворена личност... не комуницира со луѓе, мисли дека мајка ми го следи ( да баш, немаме ние дома друга работа )... се сомнева во се живо и диво.... и мислам дека полека заборава што значи да се има нормална комуникација... |
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto i da vu kupu , kolko i da platu
vreme kako raste ne mozu da ga vratu vreme si provadja sve si dojde i si projde ja sam u p.m. a ona u esen u skolu ce pojde... |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си го сакам многу,многу мојот татичко,да си ми жив и здрав уште многу години
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам ептен старомоден татко јебига... тоа е... судбина.
Али некад е супер... Си се шалиме на наша сметка демек, дебел си, дебела си, гуце... ваму-таму, а факт е дека јас набацив бајаѓи периодов. А и он богами, пивски стомак доби. И ми вика: -Дете, ти вака ако продолжиш... незнам... не планирам прасе да чувам дома. И јас му викам: -Бегај бре стари.. (тоа баш го боли, не прифаќа дека старее) иди најади се таму, нешто ми ти спласнал стомакот (а не е дебел до толку ) Ама има и некои ситуации кај што не го трпам... Пример, има пари, ама не ми дава. Зошто? Ќе ги трошам на глупости. Мајка ми била во град и ми земала две маички, едната црвена другата виолетова... Ги гледа, ги гледа и вика: -Зашто трошите пари на глупости? Па ова се исти маици! х( И ај најди му го крајот... Или па: -Не ја пеглај косата! Не идеш на модна ревија во школо! Облечи си тренерки ко неормално девојче! А и да не заборавам една битна случка. Ми имаше човекот купено тренерки! Ај погодете какви беа? Машки! Широки и неверојатно грди. А биле женски... Yeah right... |
|
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
татичко мое , секогаш кога губи од мене во билошто се вади , и се правда...
пример... Бевме на полигон , со воздушна пушка , го победив 30:16 , ми се правда демек стар бил и видот му бил лош... А цело време со наочари пукаше... Втор случај . . . Се тркаме , пливаме 3 плажи по ред - околу 2 ипол километри , и го победив пак , и пак се вади , демек , сме требале на претходната плажа да пливаме... Го победив во билијард... Ми вика - почетничка среќа... Абе ајде...3 пати по ред... Еми не сум ни почетник ни среќник..... |
|
|
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |