|
Зодијачки влијанија |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога сме кај Марс, го имам баш во прво поле, конјукција со Сонце-сето тоа на асцедент. Ретка ѕверка. http://www.partnersinrhyme.com/soundfx/animals/animals_sounds/BigCats_sounds/lion_lion6_wav.shtml
Не сакам да кажувам за себе каква сум...но оние кои убаво ме познаваат (и кои се разбираат во ова) знаат какви се луѓето со овој аспект. Што сакав да кажам...легендите се исткаени за нештата кои луѓето не можеле да си ги објаснат или просто, да им дадат значење според она за што веќе имале претстава, но “нештата“ постојат пред легендите измислени за нив. Па така и со соѕвездијава и планетиве. Пример, Венера е планета на љубовта, убавината, кога ќе транзитира во поле на љубов нешто се дешава, луѓето со Венера на асц. и одредени аспекти се вакви и онакви-но Венера е земена баш како симбол на она што веќе било планетарно влијание. Сите коцкички во мозаикот наречен Универзум се таму како една рефлексија на она што ни се случува или какви сме (со ова се сложувам со Мајкл). И верувам дека Бог не ги расфрлал тукутака тие каменчиња без ред, значење... инаку...со што ќе се занимаваме? |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
sexy bitch
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ke ni kaze li nekoj vlijanijata i na drugite planeti koi karakteristiki gi imaat?
|
|
Sex is like tennis... If you play with worse, you play worse :)
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе кажеме, ќе кажеме...ехееееееее, колку има да се каже овде.
Планирам и посебна тема-Планетарни типови, тек тука колку има да се кажува... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се’ уште не можам да разберам како може планетите да ни ја „диктираат“ судбината, а уште повеќе карактерот
|
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ти се приклучам Сани во дружината?
Според мене Хороскопот и Астрологијата се чисти глупости.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаеш најмногу ме буни што сите викаат дека не веруваат во Зевс, Хера, Аполон, Тифон и „нивна дружина“... а веруваат во нивните влијанија
Под „нивна дружина“ ги подразбирам: Мерк*р, Венера, Марс, Геја, Јупитер, ... И кога веќе веруваме во нечива митологија, зошто веруваме баш во грчката, зар тие најпаметни биле, зошто не веруваме во кинеска, индиска, египетска ... (римската намерно не ја спомнувам, затоа што е речиси идентична со грчката, но со различни називи). |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |