IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Novi Sony kameri?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Novi Sony kameri?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2009 во 20:54
Ни ја немам blu-ray player, ама имам peer to peer заедница (сите имаме ) и си симнувам филмови HD или Full HD . Сепак, ги гледам на 22 инчен монитор (мада е Full HD) и не е ќеифот, мало е ептен. Значи не ми треба bluray, bittorrent и се е решено!!

П.С. Туку темава беше за Sony апарати. Толку се интересни очигледно

Изменето од ivotoyota - 26.Ноември.2009 во 20:55
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 00:04
Originally posted by ivotoyota ivotoyota напиша:

Ни ја немам blu-ray player, ама имам peer to peer заедница (сите имаме ) и си симнувам филмови HD или Full HD . Сепак, ги гледам на 22 инчен монитор (мада е Full HD) и не е ќеифот, мало е ептен. Значи не ми треба bluray, bittorrent и се е решено!!

П.С. Туку темава беше за Sony апарати. Толку се интересни очигледно

I jas go koristam istoto reshenie za gledanje HD filmcinja. Gi gledam na 40" Samsung LCD HD Ready i sum prilicno zadovolen od kvalitetot. Filmovite sto gi downloadiram obicno se h264/x264 codec i 1080p, a obicno "tezat" 10-13 GB sto e prilicno OK.

P.S.Inace "prvata" Star Wars trilogija (1977-1983) vo HD izgleda kako da e snimena vcera!

P.P.S. Epten zabegav so temava!    
Кон врв
ivotoyota Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2008
Поени: 290
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivotoyota Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 00:18
Лелееее не ме фаќај за Star Wars во срце ми лежат. И да, старата трилогија ја имам на Full HD, а новата само на HD
P.S. За што беше темава
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 12:36
Pren edna nedela se merachev da zemam od TNT shop vo Ramsore WD media player. Ama sekogas ima nesto pobitno neli?
http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=734

So ova elegantno se resava domasnoto video HD i SD голема%20насмевка
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Igor-T Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Март.2006
Поени: 622
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Igor-T Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2009 во 19:27

I jas chat pat razmisluvam za pogolema LCD/Plasma, (bash i fali na sobava),
i da ja vrzam so komputa i pushtam HD RIPovi. среќа

Inaku kako vi e vrzan ekranot so komputa?

Preku analogno component? RGB(VGA, za monitor)? ili HDMi?

@ Tegla toa WD playerot, cool gadget e.
Ako dobro vidov, nema HDD tuku mora da vrzesh nadvoreshen disk ili stick.

Pozdrav

Igor

Изменето од Igor-T - 27.Ноември.2009 во 19:27
Кон врв
dimitarmisev Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Септември.2008
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimitarmisev Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 04:41
хаха Novi Sony kameri? бе, колку нема врска темата со постовите :D
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2009 во 12:29
Originally posted by Igor-T Igor-T напиша:

I jas chat pat razmisluvam za pogolema LCD/Plasma, (bash i fali na sobava),i da ja vrzam so komputa i pushtam HD RIPovi. среќаInaku kako vi e vrzan ekranot so komputa?Preku analogno component? RGB(VGA, za monitor)? ili HDMi?

Jas TV-to i laptopot gi povrzuvam preku VGA. Grafickata karticka mi e ATI Mobility Radeon X1600 i so Vista/7 driverot bez problem pravam klon na nativnata rezolucija na televizorot (1366X768).

Pozdrav.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.