|
Воени бродови |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а Принцот од Велс? |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Забеган Принцот од Велс ја има преживеано битката и е потопен од страна на Царската Морнарица на Јапонија за време на Битката за Сингапур.
Принцот од Велс тогаш е најмодерен брод во Морнарицата на Англија и мислам дека е првиот голем воен брод што е потопен од воздух за време битка од страна на пикирачки бомбардер. Иначе заедно со Принцот од Велс во битката за Сингапур е потопен и тешкиот крстосувач Репулс кои заедно ја сочинуваат борбената морска флота на Англија која е испратена да помогне во битката за Сингапур и Малаји која се случува во средината на февруари 1942 година,значи многу брзо после Перл Харбор. Принц Еуген ја има преживеано војната и е предаден на сојузниците во мај 1945. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај да не остане само на тој вид бродови, еве еден носач
|
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е според мене најлегендарниот Носач на авиони на сите времиња,од почетокот на Втора Светска војна па се до неговото потопување во близина на Гиблартар на 10 ноември 1941 од страна на Германската подморница U-81 кога враќајќи се од снабдувачки конвој од Малта,заедно со носачот на авиони Аргус,ХМС Малаја,ХМС Хермионе и разурнувачите од 19 оперативна Флотилија на Кралската Морнарица е погоден со торпедо и после голема борба на морнарите со цел да го спасат има потоната на околу 140 милји источно од неговата тогашна база на Гибралтар.
Има учествувано во Битката за Норвешка,Спортивенто,Во медитеранот а посебно во водите околу Малта,Северен Атлантик,Нападот на Бизмарк,Таранто и голем број напади на воени постројки во Италија и северна Африка,екипажот има добиено голем број на одликувања. |
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јапонското чудовиште IJN Akagi, страв ми е да го гледам
и некој смислил оџакот да биде насочен надолу, брилијантно нема што Изменето од zabegan - 04.Ноември.2009 во 22:03 |
|
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Brod od francuska klasa Mistral,namenet za smestuvanje na teshki borbeni vozila,ima zaprepastuvachka nosivost.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
renata последново што го постираше мислам дека не е воено, иако мислам дека армијата понекогаш го користи, но сепак не е во нејзина сопственост
Изменето од zabegan - 05.Ноември.2009 во 23:22 |
|
|
|
Renatax
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da zabegan,ne spagja vo voeni brodovi ,no bash zaradi toa ''PONEKOGASH'' go smestiv tuka.
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam ni koj e ...ni ...zoshto e?
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам ни ја,знам дека вакви со закривена платформа користат енглезите и русите. :] |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nosachot..i pratnjata negova....enterprise!...site ...na nuklearen pogon !....idi pa..."pipni" gi !.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
USS Johnston (the destroyer that fought like a battleship)
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |