|
Хомофобија |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дарко и Брза, ви избришав цела страна офтопици!
За други фобии имате соодветни теми на подфорумов, оваа е за нешто сосема друго од вашиот муабет. |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bio od ednaska se stanuje homo??????? epten slikovito gi prikaza pricinski i posledicni formi Изменето од anakin - 13.Август.2009 во 14:22 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мило, само да ти кажам ,дека хомофобиjа не значи да се плашиш, него да не поднесуваш, да мразиш хомосексуалците. |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
еве не се плашам, само не ги сакам, што е тука страшно или фобично? фобија колку што знам е хистеричен страв од одредени работи |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
gggg
Нов член Регистриран: 13.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koga stanuva zbor za homofobijata navistina nisto ne mi e jasno od nea. Zosto eden str8 covek bi se plasel od gej covek? Dali mozebi zatoa da ne stane gej ili..... navistina ne razbiram. Samo znam deka nikoj gej nema telepatski sposobnosti pa da vleze vo tug um i da go kontrolira (vo ovoj slucaj str8 da postane gej). Mislam deka e glupavo str8 lugjeto da se plasat od gej lugjeto i navistina ne se stanuva gej preku nok. Ako prirodata ve stvorila kako str8, taka ke bidete ako ve stvorila kako gej toa ke bidete.
I NAVISTINA NEMA POTREBA OD STRAV!!!! Изменето од gggg - 13.Август.2009 во 22:06 |
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mozhe da mi bidat vo drushtvo, no ne i da se "prchlat" pred mene ako ne gi podnesuvash i te nervirat znachi deka si homohisterichen a ako se plashesh si vekje homofobichen! |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
од грчки: филео- сакам фобиjа- не поднесувам, не прифакjам, презирам, мразам. Од тоа што не поднесуваш, а тоа значи и не познаваш иде чувството на страв. но хомофобиjа не значи страв од, него неподносливост кон |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Фобија е точно страв и не знам Пагане зошто така го преведуваш, да не го помеша со некој друг.
Фобија доаѓа од грчкото фобос, што значи страв, ужас, паника. Хомофобијата како и сите други фобии - стравови се однесува на конкретен страв од ситуација, објект, лице... конкретно во случајов од личности со хомосексуална ориентација, а се манифестира преку негативни чувства и антихомосексуални ставови или дејства. |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
да, фобос. фобиjа е не точно страв а неподносливост коjато води до страв, жас и паника. не точно jас ги мешам, голем дел од таа терминологиjа влегува не само во речникот по психологиjа, но и во политическото дефиниране и социалниет односи. та се обидував да дадам наj точното значение на терминот. |
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хомофобија? Луѓето веќе не знаат кај да го истресат бесот, па си градат стереотипчиња и мразат се што им е троа поинакво. Али тоа е, секој си има свој вентил.
|
|||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повеќе мои добри, а некои и најдобри машки пријатели се геј. Толку се забавни за дружење, што само со нив можам да разговарам со саати.
Различно е трачарење со женска пријателка, додека трачарење со машки пријател геј, е тоа е извонредно! |
|||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Затоа што сме заразни
|
|||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |