|
Nikon D2XS v.s. Nikon D300 |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |||
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zoki sto vika FF, misli na Fulfrejm. Tie se D700 i D3 kako sto rece.
Kako sto pisa, bi trebalo da gi poseduvas ovie tri objektivi: Najednostavno ke vidis, ako pisuva AF. Site AF i AF-S ke imaat celosna kompatibilnost na D80/90/50/70/200/300. |
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Баш такви ! Од каде знаеш, бре мајката?
Во секој случај, ме израдува. ГОСПОД да ти даде среќа, радост и убавина! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Самиот рече 35мм и 105мм, а еден зум со послаба бленда, е еден од најпродаваните Никори во минатото...
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мојот е 27- 70 д, но тукасе некаде.
Но кажими ти мене, пријателе ... зошто толку ме привлекува Д2ХЅ, кога Д300 изгледа дека вади и подобри слики и можеш дури без блиц да сликуваш и при слаба светлина и можеш дури на екранот да гледаш што сликуваш? Најверојатно ќе е дека сакам да се блефирам, демек еве имам профи апарат . Славољубие може човек да убие! Што ми советуваш ти? Што мислиш за Д1 или Д100, настаро, како алтернатива? Поздрав Изменето од spiros - 20.Мај.2009 во 01:04 |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/227|0/(appareil2)/295|0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Nikon
Eve sporedba na D2xs i D300. D1 ili D100 se prestari modeli i ne vredi da se zemaat vo predvid. EDIT: bilo koj fotoaparat koj pomaga pri nekoja profesija e profesionalen. Изменето од mdeni - 20.Мај.2009 во 01:37 |
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мдени, фала ти многу, пријателе.
Овој линк покажува доста а по сё изгледа дека - и покрај големата разлика во цената - Д300 е навистина подобра алатка ! Но зошто е толкава разликата во цената? Издржливоста на внатрешната градба, каква е таа? Дали можеби Д2ХЅ има послаба технологија ама затоа е поробустен и подолготраен. Некаде слушнав дека со Д300 без проблем се прават до 100 000 слики а со Д2 200 000! Што мислиш ти за тоа? Ти благодарам за времето, вниманието и трудот што ми го даруваш, пријателе п.с. Единствено пониската ISO можност кај Д2 ми е поголемата пречка да не се решам за него. Дали може таа вредност да се донесе на висината на Д300 или бар приближно до неа? Изменето од spiros - 20.Мај.2009 во 09:10 |
|||
|||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Na tvoe mesto bi odbral D90 namesto D300. Poeftin e, a vo kvalitetot na fajlot nema da imas bitna razlika. D2x bi go zemal samo ako mi go dadat kako podarok. Staro e toa kako ZX Spektrum (i toa so 16 kB)
Za dolgotrajnosta ne se zamaraj zatoa sto nema nisto digitalno sto e dolgotrajno. Kje go koristis 3-4-5 godini i kje go smenis. A, za tolku vreme i 50 000 okinuvanja se mnogu. A, ako ti e za rabota pa za da izgleas po profi zemi si D700 vo start. Vlozi za da dobies! |
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти благодарам за советот, тегла!
Ќе морам да се осигурам дали навистина Д90 во склоп со моите објективи ќе можат сите функции да одат.
Ќе можеш да ми објасниш поедноставно што е тоа што толку го прави Д2, полош од другите?
Не сум таков тип кој што сака брзо да менува!
Ти благодарам на советите и комплимент за твоите слики! Со што работиш ти? Среден формат на филм? Поздрав |
|||
|||
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vidi ovde komparacija na kvalitet na senzor pomegju D2x, D300 i D90. D90 ima najdobar senzor od site tri kameri, a e najeftin. http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/227|0/(appareil2)/294|0/(appareil3)/295|0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Nikon/(brand3)/Nikon Se zavisi za kakva namena ti e kamerata. Ako si za profi rabota zemi si D300 ili ako mozes da si dozvolis D700. Ako e zaradi kejf i D90 e povekje od dovolno . Okolu kompatibilnosta so starite lekji povekje moze Zoran ili Deni da kazat dva tri zbora. Fala za komplimentite . Inaku jas se zafrkavam isklucivo so film (35mm, 6x6 i 6x7). Poubavi mi se rezultatite - prosto i ednostavno Pozdrav. Изменето од Tegla - 21.Мај.2009 во 12:26 |
|||
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А што мислите за Fujifilm S3 Pro или Fujifilm S5 Pro како алтернатива за Никон Д2ХЅ т.е. Никон Д300?
Ова го прашувам бидејќи Fujifilm мие доста поевтин од Никон! Поздрав |
|||
|||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Najdobrata kamera e taa sto ja imas .
|
|||
|
|||
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
M2 |
|||
|
|||
mdeni
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зашто бе Зоки!? Па има DR многу топ. И боите се погодени. Само нема резолуција. Зависи што бараш. Инаку смајлито е ненормално добар избор! ВРВ!!! |
|||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |