|
КАПИТАЛИСТИ=КОМУЊАРИ |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е, сега останува да се појасни кои се се комуњари? Интересно ама со распадот на СФРЈ сите политички опции произлегоа од СКЈ, а сега сите шират демагогија. Би сакал да знам дали една од политичките опции ќе има доблест да признае дека е комуњарски нус производ. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
niedna od partiite nema komunisticki idei
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Последните комунисти најверојатно загинаа во втората светска војна.
Македонските партии се сите исти, идеологијата им се сведува на every man for himself, грабање ден за ден, без ни трунка мисла за последиците, без етика, без сочувство, се на се тешка малограѓанштина. За жал, македонскиот народ наместо да се спротивстави на тоа, почна да го поддржува и да си ја упропастува сопствената судбина.
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Која е разликата...???? Сега ќе ви кажам...
Комунисти су КРАЛИ, али и нама су по нешто ДАЛИ...!!! А ови Капиталисти исто КРАДУ, али нама ништа не ДАДУ...!!! Сега ја гледате ли разликата...??? |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и така му доаѓа. Тоа и го мислев. Овие сегашниве од 1991 година па наваму се полоши од оние до 1991 година. |
|
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
temata e mnogu jasna no poradi izucuvajneto na nekoi lica samo odredeni oblasti od naukata kaj niv se pojavuva retardiranost vo svajcajneto na opstite misli pa taka da treba da im nacrtas za da svatat. kapitalisti se lica koi poseduvaat kapital i koi od sistemot kapitalizam crpat blagodeten zivot a komunisti se onie koi crpat blagodeten zivot od komunisticki sistem koj sega nepostoi. AKO GI NABLJUDUVAME TIE LICA KAPITALISTI I KOMUJNJARI SAMO KAKO OBJEKTI KOI SE DVIZAT NIZ SISTEMOT I DEJSTVUVAAT ,ISKLUCUVAJCIGI NIVNITE LAGI NARECENI KOMENTARI KE VIDIME DEKA 100 PROCENTI SE ISTI I EDNITE I DRUGITE dodeka zivotot na potcinetite e istiot i vo edniot sistem i vo drugiot. STO ZNACI I VO DVATA SISTEMI PODELBATA NA PRIRODNITE BOGATSTVA I BLAGA E NEPRAVEDNA ODNOSNO IM SE ODZEMA NA POTCINETITE ZA DA MOZAT VLADETELITE DA ZIVEAT. ako ova na nekoj ne mu e jasno neznam poinaku kako da objasnam |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти благодарам на исцрпнното објасување за ретардираните како мене шовинисту еден и нема да те удостојам со друга реплика затоашто си примитивец кој не ја сфати поентата на прашањето...но не си ти крив, Господ толку те благословил.
Поздрав |
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е шефице. Кретенов, такозвани автор на темава не заслужува коментар. А и онака темата е шта да ти причам, би рекол навреда на интелигенцијата на учесниците и се чудам како веќе не ја затворивте.
Anywai, I am out. See you somewhere else.
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега по втор пат ќе те запршам, но и барам одговор поткрепен со аргументи. Нели се сите исти? Нерзависно кој е кој по име. Нели имаш доволно време и добро развиен хипоталамус за да сватиш дека се се сведува на исти луѓе, но делувањето е само различно. Целта у начинот на постапување е ист. Нема никаква рзлика помеѓу едните и другите- мислам на овие од 1991 година па до денес. |
|
|
|
afrodit
Сениор Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fakticki se raboti za dve klasi.i toa exploatatorska i exploatirana klasa.vo eksploatatorskata klasa spaga kapitalistot a vo eksploatiranata klasa spaga rabotnikot.kapitalistickata klasa vo site vreminja bila eksploatatorska taka sto rabotnickata klasa e segogas eksploatirana zavisna nezastitena i ugnetuvana.kapitalistot = (e ravno) na vampir.na rabotnikot krvta mu ja pie.dodeka vo drugata grupa komunistickata klasa e idealna so vistinskite originalni kom,unisticki idei i vistinskite komunisticki zakoni koi se manifestirani vo KOMUNISTICKI MANIFEST i koi nikogas ne bile realizirani kako takvi.vistinski komunizam nikogas ne funkcioniralo vo svetot poradi toa sto ne bila i se uste ne e razviena SVESTA NA covekot.a sto se odnesuva NA T.N. komunjarite koi mnogu poedinci gresat sto mislat deka tie se komunisti pa demek taka ke gi narekuvame komunjari.Fakticki VI KAZAV KOMUNISTI NEMA TOA E NESTO EXTRA UBAVA IDEOLOGIJA KADE STO COVECKIOT RAZUM NE E DOSTIGNAT DO NIVOTO NA TAA IDEOLOGIJA.ZATOA I NEMA A sto se odnesuva za grupata nareceni KOMUNJARI da tie postojat samo sto se razlikuvaat od kapitalistite so poimot TRUD.bez da se trudat ke steknaat bogastvo kapital.stanuvaat birokrati i gi ugnetuvaat sindikalcite.fakticki samo se nagraduvaat so poimot OLIGARSI i kako posledica od oligarhijata veke vleguvaat vo procesot na tiranija.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum komunist i ne moram da imam nikakov kapital za da bidam komunist
megjutoa nikogas nema da bidam kapitalist e sega nekoj ke ja svati razlikata, nekoj ne |
|
afrodit
Сениор Регистриран: 23.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
komunist ... po raganje...i smrta....
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Јордан Шумарот
Сениор Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во секоја дискусија е убо да се стереотипно се оценит профилот на говорникот... со прилепчанец јас не знам шо муабет би праел, а овај изгледат им е „интелектуалниот крем“лоло
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |