IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Секс
  Активни теми Активни теми RSS - Табу или менталитет???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Табу или менталитет???

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 13:56
Originally posted by Kali Kali напиша:

Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Аман те луѓе...Па ни на машко бре не му доликува испијанет да оргијаши по кафани...зошто веднаш со предрасуди и со етикетирања?
Taka i napisav, ako mislis na mojot post bidejki go prepoznavam vo ovoj del.

Да,си зедов за слобода да го позајмам тој дел од твојот пост,но не со намера да те контрирам лично тебе и твоето размислување,туку едноставно го сметав како идеален почеток за да го произнесам моето размислување и да го надоврзам на мојот став за таквото "оргијашко" однесување како кај девојките така и кај машките.

Се извинувам ако сум ти дала простор за поинаков заклучок

Кон врв
paris25 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Мај.2006
Поени: 969
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paris25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 14:00
сакам слободни женски отворени
и нема тука табу
ако и неа и се сака како на машкот нормално може да си каже да си побара плазење не мора секогас да се чека се прво на машкото
поздрав до сите отворени и храбри девојки и жениголемо%20гушкање
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 14:04
devojka treba da se odnesuva kako DAMA a ne kako nekoja so somnitelen moral. kakvo pushtanje na mashko, toa e nivna rabota hihi...
edna devojka moze na mnooogu nachini da mu pokaze deka nekoj i se dopaga, bez da se odnesuva nedolichno i da bide etiketirana od strana. a mazot ako e tolku zainteresiran, sam ke dojde, nema potreba taa da odi kaj nego

nikogash ne bi prijdela prva na mashko za da mu se pushtam, doagaat tie sekogash, ako ne dojde, ili ne mu e gajle ili e sramezliv. ako ne mu e gajle, ima i drugi mazi, a ako e sramezliv, sho ke mi e takov, neka porasne veke,detishte

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 14:15
Originally posted by IQ IQ напиша:

devojka treba da se odnesuva kako DAMA a ne kako nekoja so somnitelen moral. kakvo pushtanje na mashko, toa e nivna rabota hihi...
edna devojka moze na mnooogu nachini da mu pokaze deka nekoj i se dopaga, bez da se odnesuva nedolichno i da bide etiketirana od strana. a mazot ako e tolku zainteresiran, sam ke dojde, nema potreba taa da odi kaj nego

nikogash ne bi prijdela prva na mashko za da mu se pushtam, doagaat tie sekogash, ako ne dojde, ili ne mu e gajle ili e sramezliv. ako ne mu e gajle, ima i drugi mazi, a ako e sramezliv, sho ke mi e takov, neka porasne veke,detishte

умната таа
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 14:25
epa taka de, onoj sho misli deka devojka treba da se odnesuva "slobodno" e drkadzija koj vo zivot nemal niedna zena i sea ajde zenite da dojdele kaj nego. e ne moze be, neka se pomachi

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 14:40
табуата се вградени во менталитетот
не обратно

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 15:20
Originally posted by FERARI FERARI напиша:

Dali nasive curi treba da naucat da se ponasaat slobodno kako"SKANDINAVKITE" ili uste ke bide "drolja" taa sto prva ke se opusti so fraer vo kafic,stan,zurka.......?

А зошто секогаш се отвараат теми или сите дискусии водат кон прашање за женскиот морал? Зошто никогаш не се дискутира за тоа како мажите се однесуваат? Или тоа едноставно и не е важно бидејќи жените се тие кои се причина за последичното машкото однесување?
Не ме засега како жените бираат да се однесуваат, дали како пасивни посматрачи или како активни играчи. Нивно човечко право е дали ќе прават мајмуни од себе, дали ќе бидат примерни фини дами или некоја десета варијанта.
Само помислувам дека целокупното однесување на денешниот човек/жена е во согласност со нивната вистинска природа, онакви какви навистина се блудни или чедни, сеедно, добиле прилика да се покажат сите во вистинското светло.
А тие што живеат закопани во локалниот менталитет кои нема тенденција кон развој е и нормално да гледаат на промените како за апокалипса да се работи.

Изменето од GlenKlouz - 03.Јануари.2009 во 15:22
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 19:24
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Dali nasive curi treba da naucat da se ponasaat slobodno kako"SKANDINAVKITE" ili uste ke bide "drolja" taa sto prva ke se opusti so fraer vo kafic,stan,zurka.......?

А зошто секогаш се отвараат теми или сите дискусии водат кон прашање за женскиот морал? Зошто никогаш не се дискутира за тоа како мажите се однесуваат? Или тоа едноставно и не е важно бидејќи жените се тие кои се причина за последичното машкото однесување?

Mhm, vo posledno vreme mnogu cesto se povikuvaat zenite.
k*rva ili fraerka?
Zosto zenite ne priznavaat koga se vinovni?
Zosto devojkite glumat?
Zosto devojkite sakaat da gi molis?
Ako nemas pari, ne mozes da imas devojka?
Zosto zenite gi izneveruvaat vernite maski?

Dali e do mene, sto postojano zabelezuvam nekoe povikuvanje na zenite za ova ili ona, i tie se stavaat vo pozicija da se objasnuvaat, i postojano se obvinuvani za bilo sto...ili nesto sepak se slucuva?:)
Od kade toj maski gnev sprema zenite..dali e mozebi nemokj vo prasanje?

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 19:27
ma vo pravo si
vo sekoj naslov treba da stoi zbor NEKOI
vaka ispagja deka e generalno kazano
i ne veruvam deka toa bila cel

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
SiReNaTa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Ноември.2008
Локација: Switzerland
Поени: 257
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SiReNaTa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 19:56
a mushkite u MK ic ne napagaat. sve ti ide preku treta osoba...nemoj korpa da ne mu dadesh pred drugarite
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paris25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 20:46
Originally posted by Kali Kali напиша:

Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Mhm, vo posledno vreme mnogu cesto se povikuvaat zenite.
k*rva ili fraerka?
Zosto zenite ne priznavaat koga se vinovni?
Zosto devojkite glumat?
Zosto devojkite sakaat da gi molis?
Ako nemas pari, ne mozes da imas devojka?
Zosto zenite gi izneveruvaat vernite maski?

Dali e do mene, sto postojano zabelezuvam nekoe povikuvanje na zenite za ova ili ona, i tie se stavaat vo pozicija da se objasnuvaat, i postojano se obvinuvani za bilo sto...ili nesto sepak se slucuva?:)
Od kade toj maski gnev sprema zenite..dali e mozebi nemokj vo prasanje?

pa vie koga ne ste kretatvni da pisete nesto i da prasate za maskite
mene ne me lici da pisam za maskite ke pomislat tuka nekoj deka sum od modernive
otvarajte temi i kako sto gledam poveke zenski ve ima tuka na forum
aj mene ako mi tekne nes sega ke napisam samo da ne mi gi izbrise moderatorot плазењеpozzголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
ete otvoriv tema
na Ljubov za maskite голема%20насмевка

Изменето од paris25 - 03.Јануари.2009 во 21:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paris25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 21:10
Originally posted by SiReNaTa SiReNaTa напиша:

a mushkite u MK ic ne napagaat. sve ti ide preku treta osoba...nemoj korpa da ne mu dadesh pred drugarite

па што ке напагат кога фрчат корпи нашиве девојки си мислат ако им придеш сам дека си пијан и одма корпа летат
овоа го зборам од лично искусто на 10-20 им придов сам минатата год
и со никоја не останав во добри контакти а со 10-20 што ги имам запознато преку други луге со сите живеам
и сега што е проблемот јас сум истиот дали кем им придам сам или прек друг тој сум ама девојките не се навикнати на такви напади и те одбиват одма а некој не те одбиват тогаш  одма си разговараш си пиеш со нив таа нок ама после веке не се гледаш или н ети дават број
и ај да не разлагам уште ухтрепкањеголемо%20гушкање
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 21:24
па парис промени го начинот на пријдување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paris25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 21:33
црвенеењеголема%20насмевкаголемо%20гушкањебакнеж
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.