|
Моето образование- Мој/избор на родителите |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa shto sum odsekogash sum sakala da bidam, za toa shto ke bidam jas odluciv i moite roditeli nikogash ne bile protiv toa ......samo pravo .......dodusha imashe mal obid od strana na keva da se zapisham medicina no nema shansi ,znam deka ne sum za taa profesija ........baka mi vikashe koga bev pomala deka mn zboram kako drveno advokatece sum bila i ete taka i bidna
|
|
"If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако беше така...
или ќе идев Орце (желбата на мајка ми)... ...или ќе идев Дрен -економски смер (желбата на татко ми) ( ) Ама ја си глеав по мое и си се запишав медицина. И сеа имам на почеток година 3 кеца и ми викаат: -Ааааа, еве ја медицината твоја, госпожата медицина ќе учела, гледам колку учиш, подобро ти беше Орце или Карев да се запишеш, ама неее! ти сакаш за џигери да учиш! Тоа татко ми. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа ми е најсоодветно за струка понатамошна .... инаку сето друго ми е бескорисно ГИМНАЗИЈА
|
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
си сакав информатички смер во стручно школо и си добив(ама учење колку ти душа сака).
|
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
инаку мене никогаш не ме форсирале за нешто, ме советувале каде е најубаво поради тие и тие причини, ама секогаш на мене паѓал изборот, и мислам дека така е најубаво |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гимназија засега-сопствен избор , иако во дилема бев поголемо време - и не сум разочаран...
Природни науки најфино ми идат... Па ќе видиме понатаму... |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала Богу се си одбрав сама... и си го сакам тоа што го учам колку и да кукам некогаш
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
b1ljana
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моите родители никогаш не ми се мешаа во одлуките околу образованието иако мајка ми инсистираш да размислам за медицина... Бев јасана дека ниту малку не ме привлекува таа област па одбрав струка која ми се гледаше интересна...
|
|
THEPRINCESS
Сениор Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учев средно економско, и сеа студирам на економски факултет. Мајка ми колку - толку е задоволна од одлуката, ама татко ми... тој сеуште вели дека не е доцна да се запишам на филолошки и да го баталам економскиот. За средно немав многу избор што да учам, па избрав економско како најдобра опција (според мене), а изборот на факултет како да ми беше направен уште коа избрав што да учам средно. Сите мои блиски луѓе беа против мојот избор, демек сум имала капацитет за повеќе, као да економистите се луѓе без мозок, али како да ме фатија на инат. Нема што други да се мешаат при изборот, ако се побара помош од нив тогаш можат да си кажат мислење.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моето образование беше моја одлука....
Учев средно правно, и многу бев задоволна.. Кога се запишав бидејќи појдов во друг град првите два три дена сакав да се отпишам, меѓутоа после ехеееее.......немав гајле и супер ми беше си учев со мерак.... Е после требаше правник да бидам....меѓутоа се запишав на економски и тоа баш случајно....Преку ноќ ја донесовме одлуката со две другарки.....и за два три дена се запишавме....И баш супер ..Моите никогаш не ми се мешаа секогаш беа задоволни од мојот избор... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мај, ме потсеќаш на Мајкл Џеј Фокс во ,,Семејни врски,, (загреан економист... )
Инаку - моето образование - мој избор... Изменето од LiDivio - 11.Јануари.2011 во 12:50 |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[/QUOTE]
Мај, ме потсеќаш на Мајкл Џеј Фокс во ,,Семејни врски,, (загреан економист... ) [/QUOTE]Кај најде од цел народ на Мајкл Џо Фокс да те потсекам |
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во поглед на ставовите за економијата ... толку некој да зборува со љубов за таа наука...
Изменето од LiDivio - 11.Јануари.2011 во 12:52 |
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i naj interesno e sto ne rabotam bas kako ekonomist |
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |