|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1234 25> |
Автор | |||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Библијата никаде не ги осудува оние кои не го слушнале евангелието. Таа ги осудува само оние кои го слушнале, а сепак го одбиле. А како Бог ќе постапи со оние кои не го слушнале евангелието, тоа е Негово гајле, а не наше. За нас е доволно тоа што Бог ни објавил дека е Праведен Бог и тоа треба да е доволно за нас. Бог не е должен на нас да ни дава отчет за Неговота работа. Не заборавајте и нека не ви бега од фокусот - сепак Тој е Бог и тоа Суверен Бог, Кој прави се по советот на Својата воља.
Тоа што не ја знаеме комплетната Божја стратегија за спасување на луѓето, тоа не ни дава за право да ја осудиме истата како неправедна. Бог во Светото Писмо јасно е опишан како Праведен Бог чија љубов се излева врз сите луѓе и од Него не бил и НЕМА ДА БИДЕ ЗАБОРАВЕН НИКОЈ!
Нека е славен Бог и нека е славена Неговата неизмерна љубов, милост и праведност кон сите нас за навек.
|
|||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
prvo da e jasno hipoteticko ziveenje na covek na ostrov go dade Mesi a ne jas toj pretpostavil deka covek zivee na ostrov daleku od crkvite za koi nema pojma od tuka prasav kako nema pojma za gospod koga toj postoi drugo ako nema pojma, koj e vinoven tuka , ostrovjanecot ili Gospod no ti mi uleta sega ko kec na desetka ene te citiram и нај излоираните племиња на светот веруваат во некоја сила, живеат според некои свои правила, имаат свои богови и сигурно не мислат дека потекнуваат од мајмун). sega objasni im na sirokiot auditorium veruvanjeto vo eden GOSPOD zavisi od predanijata vo biblijata i od vlijanieto na sovremenata religijata ili od SAMIOT GOSPOD ?????? koj sega vo tvojot slucaj e vinoven, izoliranite tvoi pleminja ili Gospod |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
majstor si da izvrtis rabotite ene , kako be ubo znaes da go opravdas Gospod deka zaboraveniot covek na Mesi , ne e svesen za negovoto postoenje, oti toa e demek zelbata negova i plan koj sto nie ne razbirame a ne ti teknue da pomislis dali mozebi BOG gresi so toj covek ne e svesen za negovo postoenje ima brate golema razlika megju mene i tebe ne gi citam tvoite dogmatski repliki povekje ova e posledno so ti repliciram t |
|||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Dogmata e strashna rabota. Toa e chedo na teologijata, sozdadeno da sluzhi samo za nejziniot interes i nema nikakva vrska so religija.
|
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Го ОБОЖАВАМ СТРПЛЕНИЕТО ГОСПОДОВО посебно со оние што му се противат дури и отворено!
Така побратиме ХАЛЕЛУЈАХ! Елхамдулилах! Тоа е патот на кој треба да се движи секое размислување! Тоа е ПАТОТ на ДУХОТ а не примерно книга или догма туку ДУХОТ БОЖЈИ чија СВЕТЛИНА се отелотвори во ИСУС и никого не заборави туку секого во мајчина утроба го создаде, го одржува и за секој поединечно ЖИВОТОТ Го даде! Без Него нема чист акал, никој како Него сите луѓе не ги сака, нити ги сакал! ХАЛЕЛУЈА за твоето размислување кое почнува да се движи кон совршената цел! Елахмдулилах!
Мистер Х побратиме, така е! И мајмуните се дури од Него – Кој е поважен од секоја книга - создадени. Од Него, од * ДУХОТ БОЖЈИ, *ОТЕЦОТ – и МАЈКАТА – на Животот чија СВЕТЛИНА за спасение на сите се отелотвори во *ИСУС! ХАЛЕЛУЈАХ! Секој човек ако искрено се задлаби ќе дојде до Него! Тој е што сите нас развива и кога ќе се развиеме скроз, тогаш ќе остане само ТОЈ, само ИСУС во нас, бидејќи сега е сега со многу тело завиен и тоа тело му смета на ЦАРСТВОТО БОЖЈЕ да завладее на земјата!
Во најголемиот дел од случаевите имаш право, но зошто паушално секоја догма и секоја теологија ја сатанизираш? Таков став имаше хитлер кон одредени ...! Внимавај! |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Znaci ne e potreben Gospod i ucenjeto za nego za da bides bogat vo dusata, dobar, moralen covek, pa i podobar od mnogumina vernici |
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
prvo da e jasno
hipoteticko ziveenje na covek na ostrov go dade Mesi a ne jas toj pretpostavil deka covek zivee na ostrov daleku od crkvite za koi nema pojma od tuka prasav kako nema pojma za gospod koga toj postoi drugo ako nema pojma, koj e vinoven tuka , ostrovjanecot ili Gospod no ti mi uleta sega ko kec na desetka ene te citiram и нај излоираните племиња на светот веруваат во некоја сила, живеат според некои свои правила, имаат свои богови и сигурно не мислат дека потекнуваат од мајмун). sega objasni im na sirokiot auditorium veruvanjeto vo eden GOSPOD zavisi od predanijata vo biblijata i od vlijanieto na sovremenata religijata ili od SAMIOT GOSPOD ?????? koj sega vo tvojot slucaj e vinoven, izoliranite tvoi pleminja ili Gospod |
|||||
|
|||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Голема штета имаат направено многу тнр. верници вршејќи и најгрозни дела во Божјо име со што создадоа слика дека Бог може да биде таков само каков што тие се обидуваат да го вкалапат, па многумина порадо се одлучуваат да бидат атеисти. Но и покрај сето тоа Бог постои и е присутен. Изборот е наш дали ќе веруваме или не. Врз Бога тоа не може да влијае. Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 10:39 |
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
zasto nikoj neodgovara na prasanjeto tuka vo temata postave?
|
|||||
|
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
zasto toj so go spomna mesendzer ne e svesen za postoenjeto na GOSPOD???????
|
|||||
|
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
da stigne informacija od samiot Gospod?????
Изменето од anakin - 19.Октомври.2008 во 11:09 |
|||||
|
|||||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Изменето од Majkl - 19.Октомври.2008 во 11:11 |
|||||
Внеси реплика | страница <1234 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |