IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Влада на Република Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Влада на Република Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
trnar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:37
Originally posted by Blue Magic Blue Magic напиша:

(ЗА ТВОЈА ИНФОРМАЦИЈА МОЈАТА ПАРТИЈА Е ЛДП.(ЛДП во Јапонија владее 50 години!Добро де, не е нашава!)

А бе исти сте вие и ЛДП и СДС само сте се заебале гадно дека ќе се врати 94.

Што беше 94?

Изменето од trnar - 20.Септември.2008 во 22:37
Кон врв
Blue Magic Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 15.Август.2008
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:43
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Никој не рече дека се безгрешни. А тоа со децата помали од 5 години и 8 месеци,не ми е јасно кој бара помало дете да се запиши на училиште порано. Имам дете кое не го исполни условот за еден месец а знае да пишува дури и латиница и да го користи компјутерот за основни работи а мене не ми е гајле баш ич за тоа дека ќе оди покасно на училиште. Тие родители што сакаат да ги пуштат децата порано на училиште не им помагаат на децата туку сакаат да си ја нахранат суетата и да докажуваат колку вредат како родители. Демек малиот е генијалец и јас сум најзаслужен за тоа.   
...ova e tvoj stav i nikoj ne ti go negira... zatoa ne negiraj go ni ti stavot na drugite...pravo e na roditelot...ne sueta ... da bara shto e najdobro za svoeto dete...zatoa shto segashnoto prvo odd. e nekogashnoto zabavishte...decata ne ucat bukvi... ucat po programa za zabavishte...a od sekogash se primale deca so pomala kalendarska vozrast... shto znaci mizerno e so ovie raboti da se bavta ministerot... fleksibilnosta vo sproveduvanjeto na zakonite treba da bide zadaca na sekoj sluzbenik-administrativec...a ne da se odnesuva kako konj so uzengii... takvite gi rushat dobrite potezi na vladata... takvite pravat narodot da e nezadovolen... a se del od politikata na vladata i zakonite...

Не е проблемот во возраста, проблемот е со начинот на кој се оформува една личност. Возраста се користи само како изговор за негирање на законот.
Додека не го оставиме детето да размислува со своја глава и додека не престанеме да го тераме да се пробива во животот со тоа што се ќе учи напамет, дотогаш во државата ке имаме народ кој ќе се движи како овците. една лево сите лево, една десно сите десно. Таквит застарен комунистички систем на школство им одговара најмногу на старите структури, кои за жал сеуште виреат на ова тло, за да можат полесно да перат мозоци. Ако мене ми го переле мозокот не значи дека ќе дозволам и на моето дете да му се случи истото.

Изменето од Blue Magic - 20.Септември.2008 во 22:45
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:47
Originally posted by trnar trnar напиша:

(ЗА ТВОЈА ИНФОРМАЦИЈА МОЈАТА ПАРТИЈА Е ЛДП.(ЛДП во Јапонија владее 50 години!Добро де, не е нашава!)

Што беше 94?

Златните години на таквите мативоди како тебе.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:50

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Никој не рече дека се безгрешни. А тоа со децата помали од 5 години и 8 месеци,не ми е јасно кој бара помало дете да се запиши на училиште порано. Имам дете кое не го исполни условот за еден месец а знае да пишува дури и латиница и да го користи компјутерот за основни работи а мене не ми е гајле баш ич за тоа дека ќе оди покасно на училиште. Тие родители што сакаат да ги пуштат децата порано на училиште не им помагаат на децата туку сакаат да си ја нахранат суетата и да докажуваат колку вредат како родители. Демек малиот е генијалец и јас сум најзаслужен за тоа.   
...ova e tvoj stav i nikoj ne ti go negira... zatoa ne negiraj go ni ti stavot na drugite...pravo e na roditelot...ne sueta ... da bara shto e najdobro za svoeto dete...zatoa shto segashnoto prvo odd. e nekogashnoto zabavishte...decata ne ucat bukvi... ucat po programa za zabavishte...a od sekogash se primale deca so pomala kalendarska vozrast... shto znaci mizerno e so ovie raboti da se bavta ministerot... fleksibilnosta vo sproveduvanjeto na zakonite treba da bide zadaca na sekoj sluzbenik-administrativec...a ne da se odnesuva kako konj so uzengii... takvite gi rushat dobrite potezi na vladata... takvite pravat narodot da e nezadovolen... a se del od politikata na vladata i zakonite...

Не е проблемот во возраста, проблемот е со начинот на кој се оформува една личност. Возраста се користи само како изговор за негирање на законот.
Додека не го оставиме детето да размислува со своја глава и додека не престанеме да го тераме да се пробива во животот со тоа што се ќе учи напамет, дотогаш во државата ке имаме народ кој ќе се движи како овците. една лево сите лево, една десно сите десно. Таквит застарен комунистички систем на школство им одговара најмногу на старите структури, кои за жал сеуште виреат на ова тло, за да можат полесно да перат мозоци. Ако мене ми го переле мозокот не значи дека ќе дозволам и на моето дете да му се случи истото.

... ne mi e jasno na koj stari  strukturi mislish...koga roditeli so dete rodeno 2003 ta se rodeni koga Jugoslavija beshe na smrttna postela... odnosno se rodeni koga od komunizmot nemashe ostanato ni bukva k... ako mislish na onie strukturite po opshtinite... tuka se soglasuvam...tie samo ja smenija partiskata knishka...ubeduvanjata ne... i tie za zal se najglasni vo napaganjeto na bivshata na tatkovina...vo koja tokmu tie...kako i sega najmnogu dobija...zatoa shto poltronot ostanuva poltron...

Изменето од mamamd - 20.Септември.2008 во 22:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:50

Што беше 94?

Златните години на таквите мативоди како тебе.

Ај бе не заебавај,па 94 година бев во Демократска Партија,кога заедно со двајца БУГАРИ ги бојкотиравме изборите-вториот круг,едниот се вика Љубчо Георгиевски,сега жител на Благоевград а другииот или другата е Доста Димовска,докажан Бугароман на работа во мајка Бугарија,во Софија.
Е која голема заблуда била тогаш,гледаш!?

Изменето од trnar - 20.Септември.2008 во 22:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:57
Добро бе ВМРО -ци.
Каде бевте или каде беа ВМРО -ците во периодот од 1941-1944.
Зошто немаше организирано одреди со ВМРО-ци.Како на пример усташи или четници кои се бореа за каузи поразлични од оние на партизаните.Зошто тогаш не се организира паралено движење ВМРО-вско со цел ослободување и конституирање на самостојна држава Македонија.
Усташите знаеме зошто се бореа,исто и четниците.Зошто не излеговте и вие или вашите предци

Затоа вие сте мативоди.Ви текнало после 1991 да бидите ВМРОВ-ци.

Изменето од trnar - 20.Септември.2008 во 22:58
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:58

Добро бе ВМРО -ци.
Зошто немаше организирано одреди со ВМРО-ци.Како на пример усташи или четници кои се бореа за каузи поразлични од оние на партизаните.Зошто тогаш не се организираа паралено движење ВМРО-вско со цел ослободување и конституирање на самостојна држава Македонија.
Усташите знаеме зошто се бореа,исто и четниците.

ВМРО се криеа кај блгарите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 22:58
Originally posted by Царевић Царевић напиша:

Добро бе ВМРО -ци.
Зошто немаше организирано одреди со ВМРО-ци.Како на пример усташи или четници кои се бореа за каузи поразлични од оние на партизаните.Зошто тогаш не се организираа паралено движење ВМРО-вско со цел ослободување и конституирање на самостојна држава Македонија.
Усташите знаеме зошто се бореа,исто и четниците.

ВМРО се криеа кај блгарите
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:00
Аааа, значи ти си шетач. Таквите се најлоши. Кога ќе засерете на едно место и почнува да смрди, ја менувате средината.
Ако ви беше до демократија ќе удревте на популистичките методи што ги води оваа влада, бидејќи популизмот е полош и од цензура. Ама пошто не ви е до демократија и најважно ви е како да дојдите до власт и да си ги наполните џепчињата, удирате по тоа демек законите не чинат.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:01
Капитализам јебига.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:04

Добро бе ВМРО -ци.
Зошто немаше организирано одреди со ВМРО-ци.Како на пример усташи или четници кои се бореа за каузи поразлични од оние на партизаните.Зошто тогаш не се организира паралено движење ВМРО-вско со цел ослободување и конституирање на самостојна држава Македонија.
Усташите знаеме зошто се бореа,исто и четниците.Зошто не излеговте и вие или вашите предци

Тука беа само добар дел од нашата историја е фалсификуван. Треба да отворам посебно поглавје во историја па со ред. Запрашај се само зошто баш 8 ми септември е одбран за ден за референдум.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:04
Мативоди сте оти лупнавте еден куп милиони евра за компјутери во училиштата.
Министерот Иво Ивановски се жали оти не ги вклучвале компјутерите криви биле наставниците.
Едно тие врска немаат,друго,компјутерите се со ЛИНУКС,трета немаат софтвер да учат Македонски,Математика,Биологија или Хемија....
Така наместо книги требаше да купиме за децата ЦЕДИЊА со овие предмети.
Сега компјутерите им сметаат на клупите,на децата мониторите добро им дојдоа оти се кријат зад нив од наставниците.
Син ми се зафркава и вели
-Оти не ги користиме компјутерите барем по физичко-
МОЖИМЕ ДА ЈА ИГРАМЕ- FIFA 2008
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:05

Добро бе ВМРО -ци.

... nemam knishka... po ubeduvanje ne sum vmrovka... no  kako i site dobronamernici sum za dobroto na Makedonija... ovie mladi VMROvci...vo period od 41-45 ne bea rodeni... a postarite...gi lecea ranite od Ilinden 903tata...od balkanskite i prvata svetska vojna...zatoa shto bea staveni kako topovsko meso vo prvite borbeni redovi za tugi interesi... kolku i da si skeptik...mora da priznaesh deka vo toa vreme izginaa mnogu mazi od ovie prostori... zemjata beshe tolku osiromashena shto mnogumina bea na gurbet za korka leb... nekorektna  e sporedbata so ustash*te i cetnicite...prvo po brojnosta... a i po vojuvanjeto na nivnite prostori...Makedonija sekogash beshe bojno pole...front... toa go znaesh od istorija...
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:08
Дури не беа монтирани велевте дека не се купени , дека се е лага, сега се вадите со тоа дека биле со линух. Секој нормален познавач на оперативни системи знае дека помеѓу линух и виндовс нема голем разлика а линуксот е бесплатен полесен за одржување 95% од вирусите не можат да го пробијат . Не значи дека ако е со пари системот е и подобар.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,143 секунди.