![]() |
|
U2 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Автор | |
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Од постарите песни .... Gloria и една многу добра концертна.... 11 O'clock Tick Tock ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од james dean - 12.Септември.2008 во 20:07 |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
ај ова преместувај го во авијација
![]() |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
..ne be ,greska si!avionot po niv se vika...
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
nikogas ne sum bil na koncert a se nadevam deka ke odam nekogas so kalasnikov i ke gi ispoubijam site do eden(najkasno do dva).ne mozam edna rabota da sfatam,kako e mozno na nekoi top listi so gi praet onie retardiranine od VH1 da gi stavat U2 na vtoro mesto,a led zeppelin,eden od bendovite osnovopoloznici na rock muzikata da bidat deveti.ne e mozno.
a od muzicka gledna tocka ne se nisto posebni,nitu nekoj od clenojte dvojt kako nesto jak muzicar,nitu imet napraeno nesto revolucionerno,ednostavno prosecna grupa koja so mozda pojke se proslavi so humanitarnata rabota na bono i nisto pojke od to. |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
40 lyrics
I waited patiently for the Lord He inclined and heard my cry He brought me up out of the pit Out of the miry clay I will sing, sing a new song I will sing, sing a new song How long to sing this song How long to sing this song How long...how long...how long... How long...to sing this song He set my feet upon a rock And made my footsteps firm Many will see Many will see and fear I will sing, sing a new song I will sing, sing a new song I will sing, sing a new song I will sing, sing a new song How long to sing this song How long to sing this song How long...how long...how long... How long...to sing this song HOW LONG THANKS FOR YOU U2 ![]() Изменето од OrkaWhale - 13.Септември.2008 во 23:14 |
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
With or Without You ... една од најслушаните песни на U2 ... овдека во концертна верзија кога Bono се уште му покажуваше на светот како се пее... ... Израснав со овој бенд... Ги слушав нивните песни деноноќно... Bono беше мој учител по пеење... ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
With or Without You и за мене е една од најубавите и најемотивни песни, а Боно, шо да кажам веќе, беше... Во последно време се разочарувам од него... Ако е точно она за “излетот“ со двете студентки, ептен ќе ме разочара, како човек...
![]() Сега се чека завршувањето на новиот албум No Line On The Horizon и откако ќе излезе албумот, Боно ќе стане новинар!... Ќе пишува за New York Times и тоа на различни теми, почнувајќи од гладот во Африка па до песните на Френк Синатра...
![]() |
|
![]() |
|
rus mkd ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Max Arena Admin Регистриран: 13.Март.2007 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 232 |
1. Одличен бенд 2. Најдобар албум - The Unforgettable fire (според мене) 3. Најлош албум - Discoteque (според мене)
Bono Vox - пеач со неверојатна и несекојдневна боја , која ретко кој може да ја долови .... |
|
Heaven wouldn't be so high i know, if the times gone by hadn't been so low, the best laid plans come apart at the seams, shatter all my dreams...
|
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
One love неповторлива песна
![]() |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
текстовите на U2 се феноменални, полни со емоции и пораки, но штета што немам вкус за таква музика
![]() |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Да, да штета
![]() |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Unknow caller
Sunshine, sunshine Sunshine, sunshine Oh, ohhh Oh, ohhh I was lost between the midnight and the dawning In a place of no consequence or company 3:33 when the numbers fell off the clock face Speed dialling with no signal at all Go, shout it out, rise up Oh, ohhh Escape yourself, and gravity Hear me, cease to speak that I may speak Shush now Oh, ohhh Force quit and move to trash I was right there at the top of the bottom On the edge of the known universe where I wanted to be I had driven to the scene of the accident And I sat there waiting for me Restart and reboot yourself You’re free to go Oh, ohhh Shout for joy if you get the chance Password, you, enter here, right now Oh, ohhh You know your name so punch it in Hear me, cease to speak that I may speak Shush now Oh, ohhh Then don’t move or say a thing Ова ми е repeat деновиве ![]() |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Пред
90.000 фанови во Барселона U2 ја започнаа првата светска турнеја по три
години. Во следните 4 месеци Ирскиот бенд ќе настапува пред импресивна
бројка од 3 милиони обожаватели во триесет и еден град низ Европа и
САД, а се очекува следната година да се закажат и дополнителни концерт.
![]() Турнејата со име „360“ си го оправдува името, бендот свири на огромна округла сцена опколен од обожавателите. Околу 500 сопственици на билети ноќта ја преспале пред стадионот Ноу Камп со надеж кога ќе бидат отворени вратите да си зафатат место поблику до бината. Според организаторите, овојпат е полесно, зашто новиот концепт на бината на повеќе обожаватели им нуди појасна глетка, а можат и да присуствуваат повеќе луѓе, зашто цената на билетите беше помала под влијание на рецесијата. Се смета дека турнејата чини 60 милиони фунти, но музичките експерти сметаат дека ова се добро вложени пари. Свирката во живо станува важен извор за приход за големите музички имиња, со оглед на тоа што продажбата на ЦД-а нагло опаѓа. Магазинот „Billboard“ верува дека турнејата може да стане највносна на сите времиња, односно може да ја надмине заработката од претходната турнеја на групата, „Vertigo“, која им донесе 235 милиони фунти. Боно, заедно со гитаристите и тапанарот ќе го промовираат материјалот од 12-от по ред студиски албум, „No Line on the Horizon“. Критиките за албумот генерално беа добри, а според продажбата им обезбеди прво место на топ листите во триесет земји во светот, вклучувајќи ги и Велика Британија и САД. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |