|
Сте патувале ли со авион?!? |
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Hehe, uste edna pricina poveke za Evangelos da se somneva. |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da,..i ..nishto strashno,...rizikot e ist,duri i pomal otkolku koga se patuva so kola....
Prviot pat e malku nelagodno poradi neznaenjeto,potoa ne bi trebalo da ima problem. Изменето од mamma - 21.Август.2008 во 19:46 |
||
Dimon
Група Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ризикот на смрт во текот на еден лет е 1:7000000, а ризикот од смрт на пример во железничкиот сообраќај е 1:1000000.Статистичките податоци говорат дека во 1990 година 500 милиони патници биле транспортирани на просечна далечина од 1300км со загуба од само 39 луѓе. Во текот на истата година преку 46000 луѓе загинале во автомобилски несреќи.Ова значи за да се изедначи со бројот на загинати во патниот собраќај секојдневно би требало да се срушува по еден Boeing727 без преживеани патници. При што пресметаниот просек покажува дека патникот е 19 пати по безбеден во авион отколку во автомобил. Многу е поголема веројатноста дека човекот би умрел од нешто друго отколку во авионска несреќа. Шансите за смрт од авионска несреќа се 0.000014% при секој лет.
Затоа нема потреба за страв од летње и совладајте го стравот со летање!!! |
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сеуште не сум го искусила..........ама ако имам шанса со задоволство би летала
|
||
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прво ќе отидам у црква ќе се помолам на господ да ме чува при летот па после би се качила у авион
|
||
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
||
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас имам фобија од летање иако статистички е докажано дека летањето е побезбедно од сувоземниот сообраќај... ама пусти страв од висини
|
||
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imam patuvano,i mi bese mn.strav..celo vreme mi se vrtea sliki deka ke padne avionot i takvi stvari..koga iskociv na kraj bev celata ispotena od strav ama nekako od koga slusnav vcera za nesrekata u Spanija,nekako mi ide vise da ne letam..
|
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
Dimon
Група Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најдобар метод за ослободување од стравот од летање е постепено изложување на *страшни* ситуации (кратки комерцијални летови), на кои би им претходела посета и запознавање со карактеристиките на аеродромите и авионите, разговори со пилотите и сл. Кај луѓето кои што веќе летаат стравот се намалува со зачестување на летовите.
Исто така може да се земат предвид и следните фактори кои помагаат во надминувањето на стравот: да се стекне доверба во авионската индустрија, да се прифатат сопствените чувства, да се настојува кон правилно дишење и секако дополнителни активности кои следат во текот на летот. |
||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сум летал и знам дека не е ништо страшно и дека ризикот, гледано статистички, е многу мал... Не се плашам... но сепак би одел пешки.... |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum patuval so avion.
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Daki
Група Регистриран: 23.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne sum patuvala so avion.
|
||
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga jas ke se kacam,
sto posto ke padne avionot! |
||
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
|
||
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да,да, тебе те чекаат да се качиш па да падни авионот, иначе бес тебе не паѓа
|
||
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
||
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |