![]() |
|
нова цф картичка!? |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
thanatos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Ноември.2007 Локација: Ethiopia Статус: Офлајн Поени: 125 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
вака... никон со нова 2гб трансцедент цф картичка...
картичката е гланц нова... значи претпоставувам дека не е до нејзините контакти... читачот другата ми ја чита без проблем, т.е. првиот пат направи проблем но откако некако ја прочита ја форматирав преку читачот и одтогаш работи без прекорно... старата ми е сандиск екстрим... во основа не сакам да префрлам преку усб поради повеќе причини брзина, малтретирање контакти и сл. затоа и го зедоф читачот. сега значи откако ќе ја клам ја препознава се пали диодата но после некое време повторно се гаси како да нема ништо приклучено... марфиеви закони нешто мораше да ми го расипе кејфот со новава опрема! ![]() |
|
http://www.flickriver.com/photos/22191068@N02
Ad maiorem gloriam Dei- kir Gramatik |
|
![]() |
|
itan14 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
E od licno iskustvo, poveke vredi obratnoto. ![]() |
|
![]() |
|
amanito ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 251 |
tolku vreme koristam i nemam nikakov problem i so dvete kartici koi redovno gi praznam po dvapati na card reader!
i doma i na rabota za backup So toa shto vo nieden moment niedna od karticite ne se naoga na nadvoreshni vlijanija: voda; prashina i slichno sekogash ednata e vo aparat a drugata vo kutivcheto za kartici! taka da mozebi treba malku povnimatelno so niv :( |
|
![]() |
|
DreamCatcher ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Epa vaka : Mnogu cesto se koristat karticite za prefrlanje na sliki, t.e. precesto
![]() ![]() ![]() Изменето од Dream Catcher - 18.Август.2008 во 15:05 |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Jas koristam Lexar i spored moite iskustva mislam deka ovoj chitach e verojatno najbrziot na pazarot.
Ne znam kako stoi rabotata so Canon kamerite, no najnovite Nikoni imaat prilichno brz transfer na fajlovite, pa dokolku nemate potreba od chitanje na nekolku kartichki, togash transferot pravete go direktno od kamerata. |
|
![]() |
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
jas imav problemi so gembird citac so sd karticki. Najdobro resenie e nov citac, da ne gubis vreme barajki drugi solucii. Preporacuvam SanDisk citac.
|
|
![]() |
|
itan14 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Kako, kako? ![]() |
|
![]() |
|
DreamCatcher ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Podobro preku usb da se prefrlaat ... preku kartica na sekoe...mozno e da se zafrknat kontaktite... ![]() Изменето од Dream Catcher - 18.Август.2008 во 06:26 |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Ноември.2007 Локација: Ethiopia Статус: Офлајн Поени: 125 |
да гембирд е!
чаре? претпоставувам нов читач? ![]() |
|
|
![]() |
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
do citacot e... Da ne e Gembird?
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Да се пофалам дека најпосле ми ги донесоа новите леќи сигма 18- 50 и 55- 200 дц заедно со нова 2гб картичка...
Но имам проблем... читачот на картички никако не сака да ја препознае кога е дирекно е прикачена на него, додека кога дирекно ќе го поврзам апаратот на усб ја чита без проблем! пробав ја форматирав неколку пати преку апаратот но и преку копјутер ама пак ништо! има некој искуство со ова? ![]() |
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |