IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Бизнис и економија
  Активни теми Активни теми RSS - HACCP систем
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

HACCP систем

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2008 во 17:12
zosto be ljuge ne davate informacii? dajte kazite so znacat novite izmeni posle nova godina...
1. bruto plati so vkalkulirana hranarina i prevoz. na koja osnovica ke se presmetuvaat davackite?
2. polaganjata na menadzerite-da li e toa vistina i kolku ke kosta
3. da li ima izmeni, odnosno da li promenite se odnesuvaat na site dukani(mislam na enterierot)
4.itn...

dodajte dokolku ima uste...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2008 во 01:55
До 1 мај наредната година ќе се даваат само опомени за оние субјекти што не почнале со воведувањето на ХАСАП-принципите. Доколку по овој рок системот не биде целосно воведен, инспекторите ќе одредат казни во согласност со законот, вклучувајќи и затворање на објектите - соопшти Министерството за здравство. 
 
Сите производители и трговци со храна, кои треба да го имплементираат ХАСАП-системот, се поделени во три категории.

Прва категорија: сите индустриски капацитети за производство на храна. Тие имаат обврска од 1 јануари целосно да го воведат и постојано да го одржуваат системот.

Втора категорија: сите угостителски објекти во кои се приготвува и служи храна, како и занаетчиските објекти за производство на храна (гостилници, кафеани, ресторани, пицерии, ќебапчилници, млечни ресторани...). Тие имаат обврска да применуваат ХАСАП, во согласност со упатствата од македонскиот кодекс за храна и да водат евиденција со која се потврдува примената на правилата и се оправдува целта за безбедност на храната.

Трета категорија: сите производители и трговци со храна што произведуваат или вршат промет во продавници за малопродажба на храна, угостителски објекти во кои се служат само пијалаци, објекти за јавна исхрана во кои се служи готова храна, кетеринг-службите, трговците на храна што вршат промет на пазари и саеми со овошје и зеленчук, транспорт и складирање храна. Тие треба да се придржуваат до правилата на добрата производствена и добрата хигиенска практика, дефинирани со Правилникот и со Законот за безбедност на храна.

Кон врв
martin_stip Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 14.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај martin_stip Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2009 во 20:35
Ме интересираат точни информации што треба да се направи со хасап системот на пример мозе и со слики да ми се показе.имам бурекџилница и ме интересира што треба да направам за да го добијам тај документ....кој знае нека ми прати е-маил на martin_smekerce@hotmail.com
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 01:00
odi vo svojata opstina vo podracnoto ministerstvo...tie se ke ti objasnat
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Статус: Офлајн
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 17:29
Originally posted by martin_stip martin_stip напиша:

Ме интересираат точни информации што треба да се направи со хасап системот на пример мозе и со слики да ми се показе.имам бурекџилница и ме интересира што треба да направам за да го добијам тај документ....кој знае нека ми прати е-маил на martin_smekerce@hotmail.com
toa ne se dobiva tuku taka ... treba da ispolnis nekollku standardi ... osobeno burekdjillnicite ke si imaat problem so ovoj sistem ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Март.2009 во 18:05
site proizvoditeli i prodavaci na hrana
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
kiki21 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 28.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kiki21 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 20:32
Zdravo
Bi sakala ako nekoj moze da mi kaze sto treba da sodrzi toj HACCP sistem potocno za vo picerija?
Bi Vi bila krajno blagodarna dokolku mi odgovorite.
Ako mozete pisete mi na mail tinadiro@gmail.com
Кон врв
pcelarmk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelarmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2009 во 22:58
Повеќе за HACCP во производство на пчелини производи http://www.pcelar.mk/
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2009 во 23:35
Kako ni odi rabotata uste za hasap sme..a onie po pazarite??? koj hasap ke go inplementiraat..ke gi fiskaliziraa pa se pobunija i ispadna rabotata pu pu nevazi..selo gori a baba flizuri si udira..
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 10:48
hasapot e mnogu vazna rabota ako se ima predvid naseto skoro vleguvanje vo eu задоволство задоволство задоволство  ... a toa sto ulicite ni nalikuvaat na javni kukji ( dupka do dupka ) i sto glutnici kucinja setaat po niv koi voedno se i NEOSVETLENI vo potraga po hrana , toa nema vrska ...... a da ne zboruvame za red drugi raboti kako sto e na primer EKONOMIJATA i zivotniot standard .......... pa i toj maliot problem koj go imame so grcite a kje go imame i so bugarija i albanija ...... toa hasapot e mislam vo momentov NAJPRIORITENATA RABOTA koja GG голема%20насмевка mora da e vovede dokolku sakame vo eu ......

Изменето од miroslav_g8 - 03.Мај.2009 во 10:53
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор


Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Статус: Офлајн
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2009 во 15:00
Хасапирајте ги продавницте, остај ги кучињата на раат што ти сториле, c c c, држава сме нели, ако не не фати внатре ништо, не се секирајте, надвор ве чекаат.
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 11:38
И уште едно одложување, толеранцијата продолжува, а бројот на фирмите со имплементиран ХАСАП систем никако да мрдне:

Одложено казнувањето за ХАСАП до 2010 година
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 12:00

videla zabata se potkiva konjot pa i taa krenala noga смеење



Изменето од miroslav_g8 - 07.Мај.2009 во 12:16
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2009 во 12:03
ne vireat tuka nikakvi sistemi,...osven haos-ot,...pa, koga ke vidish i toj e nekoj sistem !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,207 секунди.