|
Верски заедници |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не прашав за "протестантски" деноминации, затоа што ги има премногу...
Прашањето е конкретно за Пентакосталци, Баптисти, Методисти (и евентуално ако има некоја друга Евангелска заедница кај нас)... со последниот пасус го одговори... Дали на пример Методистите признаваат крштевање извршено од Баптисти? |
|
Do what is right, come what may...
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште нешто - ако нема суштински разлики во учењето и ако го признаваат меѓусебно принципот на крштевање - зошто се поделени на различни организации?!
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
GABRIEL_DESTROYER
Сениор Регистриран: 23.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сепак овие се држат за библијата тогаш зошто се разделени сигуно немаат ни они појма ама сепак кој сака нешто за пагани може мене да ме праша оти од паганство нема подобра работа те прави задоволен ухх и нејќат воопсто да спомнес библија они на молење ако има библија ја палат убафко им е сум бил со такви луѓе другари ми се иако се поголемки.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една ВИСТИНА безброј перспективи
Кој верува на МИЛОСТА БОЖЈА, засекогаш ќе живи! Кој се фали нека се фали со ГОСПОДА а не со својот индивидуален или колективен (национален+конфесионален) сјај! Во љубов кон сите а посебно кон оние што го љубат ГОСПОДА спирос Изменето од spiros - 28.Јули.2008 во 23:07 |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |