|
Хрватска се подготвува да му суди на Бошк |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | ||
kiroo
Сениор Регистриран: 10.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 209 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
makedonski drzavjanin ne moze i ne smee da se ekstradira vo stranstvo (osven na megjunaroden sud).
taka da hr moze samo da ripa. |
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е и глупоста на македонската политика. Невидено во светот е на раководни функции да се ставаат луѓе со двојно државјанство.
ЉБ е и хрватски државјанин и како таков одговара за кршењето на
хрватските закони. Хрватска може да го искористи како поен за влегување во ЕУ.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па Кирца твоите сакани хрвати ќе си дојдат по своето... ... кој го терал да зема двојни државјанства... сега има да плати!!! Изменето од DelijaSkopje - 14.Јули.2008 во 20:36 |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...очигледно требаа прво да се информирате па да дискутирате!!!...и двајцата зборите од памет и без никаква основа и познавање на правото...! |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема да дојде до процес во Хрватска. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
kiroo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nesto kako svarceneger da se prezivase eden guverner vo edna amerikanska drzava. nesto kako sarkosi da se prezivase pretsedatel vo druga. |
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што има врска кој како се презива? Ниту Шварценегер, ниту пак Саркози имаат двојни државјанства.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам што МК и ХР ќе се испазарат, но Бошковски одговара и пред македонските и пред хрватските закони за се што ќе направи било каде во светот, плус во земјата каде што делото е сторено.
Канадски државјанин со Сауди потекло и државјанство, ако ја убие жена му за прељуба во Сауди Арабија, нема да одговара таму (уште и ќе го пофлат), но ќе заглави доживотно во Канада.
|
||
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа објасни им го на двајцана погоре кои се исчудуваа што и како. Но веке се договорија, тоа е најнова вест од денес. |
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тој што има двојно државјанство сака да има некоја предност, но и поголема шанса да добие по нос...
|
||
kiroo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
teorijata ti padna vo voda. primerite samo gi dadov, bidejki jasno e deka sekoj e podlozen na zakonot vo drzavata kade sto se naogja, a ne od kade sto poteknuva i ima drzavjanstvo. otidi ti vo saudiska arabija, i kazi im deka ne si ti nivni drzavjanin i deka mozes toples da se setas.
|
||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Читај пред да коментираш, можеш нешто и да научиш. На пример да разликуваш земја на потекло од државјанство, а и кои се твоите обврски како државјанин.
|
||
|
||
kiroo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ja sfativ jas razlikata, ne se sekiraj. no vo politicka smisla, vo smisol na lojalnosta na eden gragjanin, se apsolutno poramneti. duri nekogas i obratno. zemi gi primer nasite "lojalni" gragjani od siptarsko poteklo, a bez siptarsko drzavjanstvo. tie iako imaat MK pasosi, se polojalni na nivnata agresivna siptarska politika, otkolku na drzavata sto gi rani.
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, кироо, за разлика од нас кои не знаеме да цениме, тие и почитуваат. Иако закоравени, сепак попаметни од нас. Па сега ти види.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |