|
Дали сте задоволни од економската состојба на МК?? |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...moze da e i poarna...
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам дека некој од политичарите ке ја види анкетата или ке му казат.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Задоволен во социјална држава како што е нашава, нема.
|
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bas me zanima koj odgovoril deka e zadovolen
mora da e Glujo Glujo...pod koj nick se klies |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Позадоволни-здравје
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добра е бе што и фали
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фали уште данок за воздух...ВОЗДУХАРИНА уште не плаќаме
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ПЕТ МЕСЕЦИ ПО ОДЛУКАТА НА УСТАВНИОТ СУД Буџетарите се' уште со скусени хранарина и превоз Не го игнорираме Уставниот суд, само привремено се исплатуваат аванси за хранарина и превоз, велат во Министерството за финансии... zakoni...zakoni...na hartija...shareni...iskiteni... ama ocigledno ni zakonodavecot ne gi pocituva... a mozebi i ne znaat deka donele vakov zakon...pa ustavniot sud im gi pobrka racunite bidejki bara primena na zakonot koj e donesen... i shto e najsimpaticno... treba da stavat klauzula na ingerentno sproveduvanje za da ne dojde do ova... prezemeno od Dnevnik... За да не ги остави вработените без пари, Министерството за финансии се' уште одобрува да се исплатуваат фиксни надоместоци. Тоа ќе го правиме се' додека не се одреди висината на надоместоците за буџетарите, а тоа е работа на Министерството за труд и социјална политика. Висината на хранарината и на превозот треба да се уреди со колективен договор. Нив ги склучува Министерството за труд - вели Мартин Мартиноски портпарол на Министерството за финансии. Во Министерството за труд надлежноста за исплатата на фиксните надоместоци ја префрлаат во Министерството за финансии. Одлуката на Уставниот суд се однесува на Законот за извршувањето на буџетот за 2008 година. Тоа не е наша, туку надлежност на Министерството за финансии.... ...trla baba lan da joj prodze dan... |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da bev vrabotena vo makpetrol.toplifikacija.banka...ke si kutev...vaka vikam uuuuaaaaaa
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мед и млеко да протечат на улица нема да бидеме задоволни ...
1. Не, не сум задоволен од моменталната ситуација. 2. Задоволен сум од процесот на заживување на економијата, но некако бавно оди ... или тоа некако старееме брзо ... Јебига, само едно е важно ... а тоа кој го сватил, го сватил, а кој не ... че мисли дека се знае... |
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден ден кога ќе пукне тиквата меѓу мене и банката , сигурно дека нема да бидам задоволна затоа што припаѓам на оваа категорија која првата година добија минус 2 плати кој си го влечат...влечат, а банките добиваат камата.
Картичките не заглавија до гуша Банките за да привлечат клиенти даваа дозволен минус најчесто од две плати и сите заглавија, но, сега, едноцифрените каматни стапки рипнаа до 20 отсто Имам дебитна
картичка од помала банка, на која имав дозволен минус од две плати
околу 60.000 денари, кој го потрошив. Неодамна ја изгубив работата и ми
стигна известување од банката дека треба да го вратам целиот
дозволен лимит за десет дена. Во спротивно ќе ми пресметува законска
затезна камата од 20 отсто годишно или ќе ме тужат, иако според
договорот каматната стапка беше половина од таа. Вака раскажува
загрижен скопјанец за лоштото искуство со банките. Тој не знае каде ќе
најде пари да ја исплати банката кога е невработен. Александра Филиповска |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne bas
|
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako edna prosechna plata nemoze da trae od 1-vi do 1-vi,pri toa nedozvoluvajkji si luksuz,dali toa znachi deka dlaboko sme zagazile vo kriza?
|
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |