|
Велосипедизам |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕЛОСИПЕДИЗАМ - ИТАЛИЈАНЕЦОТ СЕГА СИ ДОЗВОЛУВА ДА ДЕЛИ СОВЕТИ Рико призна дека земал ЕПО пред Тур де Франс Италијанецот Рикардо Рико во средата призна дека користел
еритропоетин (ЕПО), средство за зголемување на нивото на бели крвни
зрнца, пред Тур де Франс. Рико беше позитивен на 4 етапа од
тринеделната трка и сега го очекува двегодишна суспензија пред
појавувањето пред Италијанскиот олимписки комитет. Еванс се повреди на забава! |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕЛОСИПЕДИЗАМ - УТЕШНА НАГРАДА ЗА ШПАНСКИОТ ВЕЛОСИПЕДИСТ Валверде со триумф на Класика Сан Себастијан Надежите на Алехандро Валверде за олимписки медал во Пекинг се
зголемија драстично по неговата одлична победа на Класика Сан
Себастијан трката. Втор зад асот на Кес Д'Епарњ на најпознатата шпанска
еднодневна трка беше Русинот Александер Колобњев, додека трет беше
Италијанецот Давиде Ребелин. Валверде ќе го предводи петчлениот шпански
тим на уличната трка во Пекинг на 9 август. |
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕЛОСИПЕДИЗАМ - РУСИТЕ ОСТРИ ПРЕД СТАРТОТ НА ИГРИТЕ Гусев и двајца атлетичари исфрлени од тимот Уште три руски спортисти се
исфрлени од националниот олимписки тим поради позитивни тестови.
Натпреварувачите во брзо одење Валери Борчин и Владимир Канаикин имале
позитивни тестови на ЕПО, објави нивниот тренер Виктор Чегин, додека
велосипедистот Владимир Гусев е исфрлен од тимот откако еден тест на
крвта покажа чудни вредности, иако тој нема позитивен тест. Минатата
недела седум руски атлетичарки беа суспендирани. |
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПО 115-ДНЕВНО ПАТУВАЊЕ НИЗ СВЕТОТ СО ВЕЛОСИПЕД
Македонецот Ѓеоргиев пристигна во Пекинг
По 115 дена патување низ осум различни земји, 34-годишниот Марјан
Ѓеоргиев успешно го заврши велосипедскиот маратон и пристигна во Пекинг
пред свечената церемонија на отворањето на Летните олимписки игри. |
|
|
|
samir_sneijder
Сениор Мадридиста Регистриран: 24.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 155 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
победник на велосипедската трка во Пекинг која заврши во 11-30 денес е Самуел Санчез (Шпанија)
Изменето од samir_sneijder - 09.Август.2008 во 11:34 |
|
OooOooOoOOooПразно..ОооОоОоОоООоО
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕЛОСИПЕДИЗАМ - МЛАДИОТ БЕЛГИЕЦ НАЈБРЗ ДО ВАЉАДОЛИД Вејланд бргу до целта, Контадор смирен Талентираниот млад белгиски спринтер Вутер Вејланд им донесе петта
етапна победа на тимот на Квик Степ на Трката околу Шпанија. Втор зад
23-годишниот Белгиец во тешкиот спринт беше Данецот Мати Бресхел, пред
Белорусинот Александер Усов. По 17 етапи, Квик Степ има најмногу етапни
победи од било кој друг тим, откако Белгиецот Том Бонен и италијанскиот
светски шампион Паоло Бетини освоија по две етапи. РЕЗУЛТАТИ |
|
|
|
bcka
Нов член Регистриран: 06.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pred se cestitki za razvojot na planinskiot velosepedizam i treba da prerasne vo tradicija i da se odrzuva sto e mozno poveke pati vo godinata na razlicni lokacii niz ovaa nasa mala zemja koja sto gi ima site tie uslovi za odrazuvanje na ovoj sport.inaku jas prv pat sega doznavam za planinskiot velosepedizam koj sto za mene e dosta vozbudliv i sakam da bidam del od tie natprevari i druzenja pa zato ve mola dokolku znaete nekoi od klubovite da me upatite.Uste ednas cestitki za ovoj sport |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кројцигер со одличен триумф на Трката околу Романдија
Младиот Чех Роман Кројцигер победи на Трката околу Романдија во неделата и веднаш објави дека сака да оди на поголеми работи. Откако лани беше втор на шестдневната трка во Швајцарија, 23-годишниот Кројцигер победи на клучната планинска етапа оваа година во саботата за да ја преземе контролата на трката. Шпанецот Оскар Фреире победи на неделната 150.5 километри долга петта етапа, додека Кројцигер заврши во главната група за да победи на трката со 18 секунди предност пред Русинот Владимир Карпец, додека трет беше Естонецот Реин Тарамае со 25 секунди заостанување. "Трката околу Романдија беше мојата прва цел оваа сезона, а втората цел е уште поголема - Тур де Франс. Сега ќе се обидам да ја одбранам титулата на Трката околу Швајцарија и да го предводам Ликвигас тимот заедно со Винченцо Нибали на Тур де Франс. Секако дека моите амбиции се да бидам на подиумот на таа трка, но не знам дали имам доволно квалитет како Мигуел Индураин или Ленс Армстронг", вели Кројцигер. Тој заврши само како 13. на својата прва Тур де Франс минатата година, а повторно нема да стартува на Џиро Д'Италија следната недела, каде што тимот ќе го предводи Иван Басо. |
|
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајзел го освои Гент-Вевелгем
Австриецот Бернхард Ајзел од тимот на Колумбија-ХТЦ стигна до својата најголема победа во кариерата на неделната белгиска класична Гент-Вевелгем трка. Ајзел, кој обично е помошник на Марк Кавендши во тимот, беше најбрз од групата шест велосипедисти кои се одвоија на 71. издание на спринтерската класика во Фландрија, за победа пред Белгијците Сеп Ванмарке (Топспорт-Фландерен) и Филип Жилбер (Омега Фарма-Лото). Фаворитите пред трката Том Бонен и Фабијан Канцелара, заедно со актуелниот шампион Едвалд Боасон Хаген не успеаја да останат со главната група на Шерпенберг, првото од 16-те искачувања во вториот дел од трката. "Да бидам искрен, не очекував многу од оваа трка и многумина се изненадени од овој резултат. Имав среќа, но и направив исправна одлука што не учествував на Е-3 Харелбеке трката пред овој викенд. Бев одморен и во добра форма, но победата ја донесоа моите колеги Мат Гос и Хајден Роулстон", вели Ајзел. |
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Утре, недела 06.06.2010... еднодневна рекреативна тура... Маврово-Лазарополе-Тресонче-Селце-Галичник-Маврово посакајте ми издржливост, психички се спремам( кондициониот дел мислам дека ми е на завидно ниво)... како и да е, се надевам дека во понеделник ќе залепам и ја една фотка вака со раце у вис и окез на лице за да се пофалам од потфатот... |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако слики нема....барем овде...познавам неколку луѓе кои отидоа...одлична тура...како и секоја година со прекрасни слики и пејсажи надополнети со убави бели облаци...
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку...од вчера започна TOUR DE FRANCE...Go Armstrong GO!!!
Негов цитат од пред 1 час :That was S-T-R-E-S-S-F-U-L!! Managed to make it to the finish in one piece. Amazing how much more intense the TdF is vs any other race.
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tolku od Lens, pukna denes...
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kje ispadne deka eden puknat lanec kje ja resi trkata godinava...
Endi Shlek valjda uste pcue... |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |