|
Решавање конфликти |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
klimam so glavata i teram po svoe
|
|||
apce
|
|||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zavisi so kogo sum vo konflikt, se onie koi mi znachat mora da se najde kompromis,ponekogash jas ke popushtam, ponekogash drugiot ke popushti i ke se najde dobro reshenie.
so nekoj koj ne mi znachi,ich mi e gajle sho ke misli i dali ke bide reshen konfliktot, ako znae da slusha(pochituva) tugjo mislenje ke se reshi konfliktot, ako samo se inaeti, baj baj bejbi, ne sakam takvi lugje vo mojot zivot. Изменето од IQ - 07.Јуни.2008 во 15:55 |
|||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...jas obichno vodam, ne pratam...sakam da chujam mudro mislenje i da si razmislam okolu toa...ama ako ne mi odgovara na mene - normalno nema kompromis, kako i site nie...se e do dadena situacija...no...ako nesho neznam dovolno, ke poslusham i ke napravam kompromis, normalno dok ne me izigra nekoj za toa-namerno, posle toa se znae...vrakanje milo za drago da se pobedi protivnikot vo negovata sopstvena igra-nishto nema bolje od predizvikot-ni kompromisot ne e do tolku interesen...
|
|||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma nemoj molim te......
e sega priznaj deka izlaga!!!!
well i kompromis...hahahahaha....
ti samo gledas da 'rcnes nekogo za kavga da fatis....
|
|||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nemam prijateli sto ne se sl*gaat so mene...znaci nemam prijateli
|
|||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vnatresnite konflikti(konfliktite vo sebe)se najteski za resavanje
|
|||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас имам конфликти сама со себе, кога треба да седнам да учам...
|
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dokolku se raboti za vnatresni konflikti ... najdobro e da se "prespie" ... moze konfliktot sam da se resi ... dokolku e nesto potesko ... imam koristeno eden recept ... moze na nekogo da mu pomogni ... pred legnuvanje ... se zema casa so malku voda ... se pie nekolku goltki i se misli na problemot ... se legnuva ... i nokta dvete polovinki od mozokot baraat resenie ... ako ne e vo nas ... preku sestoto culo ... resenieto se bara vo drug mozok ... problemot ke se resi ... svesno nema da vidime kako ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па речиси секогаш во конфликтните ситуации компромисот е најдоброто решение ... Секогаш треба да се знае дека, како што вели Сенека - " Најдобриот лек за бесот е одложувањето ".... а потоа конфликтот да се реши со "мирна глава" .... Секогаш зависи од инволвираните страни во конфликтот... но во секој случај на проблемот секогаш треба да се гледа од двата аспекта, a ne ednostrano и секогаш е најдобро да попуштаме.... Барем во мојот случај било така и никогаш до сега не сум зажалил за тоа... |
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da...da...receptot e isproban!!!!
eve jas na primer, redovno go primenuvam receptot na Marco
i toa...
kolku e pogolem problemot, tolku povekje goltki voda kje ispijam
(dodusa posle imam drug problem, cesto stanuvam nokje, pa drugiot den imam drug problem - ne sum naspana)
|
|||
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vazno da se resi vnatresniot koflikt ... vo umot ... inaku toa ... navecer stanuvas ... i ima dosta raboti sto moze da se napravat ... a za toa ako sme nenaspani ... drugata vecher ne pieme voda .. posto problemot se resil... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marco ti si mojot Dalaj Lama
|
|||
|
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
blagodaram kejt ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova se navistina dobri KONSULTACII Vo pravo si,dilemite najdobro se resavaat so trezna glava i naspana sekako |
|||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |