IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - АЛФА И ОМЕГА (кој го кажал тоа)?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

АЛФА И ОМЕГА (кој го кажал тоа)?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2008 во 05:22
Ебу - јас навистина мислам дека ти одговорив, ама изгледа не читаш до крај.
Текстот е од Откровенијата. Откровенијата се запишани од страна на Јован, но се Божје Откровение (Божје Видение кое тој го имал). Јован ги пренесува работите кои ги видел за време на тоа Откровение.
Така што - Исус не ги рекол тие зборови додека е на земјата, и не ги кажал како поука кон апостолите, ниту како проповед. Тие зборови му се откриени, предадени, на Јован во форма на Откровението. Од ова појасно, не знам дали може да биде...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2008 во 05:23
п.с. Не знам каков е црковниот став по ова прашање - не се консултирам за секоја работа што ја пишувам со свештеник... некои го прават и тоа...
Кон врв
Al_Masih_Qam Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2008
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al_Masih_Qam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2008 во 14:39
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

п.с. Не знам каков е црковниот став по ова прашање - не се консултирам за секоја работа што ја пишувам со свештеник... некои го прават и тоа...

Тоа е црковниот став. Нема ништо посебно што би можело да се додаде на тоа што го напиша.
AL MASIH QAM! HAQQAN QAM!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС БОГ!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 01:36
Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

Eve da ne recete deka ve zaboravivme , se navrativ da ve posetam , a koa veke sum tuka si rekov da si otvoram nova tema i na nekoj nacin da mi objasnite vie , mislam na hristijanite toa sto sakam da prasam

imam edno mnogu jasna i kratko prasanje

bidejki vie cesto se povikuvate na toj stih kako dokaz za vaseto veruvanje

cesto ste go citirale stihot kade sto se sodrzani zborovite ALFA I OMEGA....

PA ME INTERESIRA KOJ TOA GI IZGOVARAL TIE ZBOROVI

DALI E ISUS TOJ KOJ STO REKOL DEKA JAS SUM ALFA I OMEGA

ke ve zamolam za odgovorсреќа

Bre steta a vie pocnavte vece da slavite abe more ti sto si ja postavil prvin temata tolku li nemas poznavnje od opshta kultura oklu ovaa prasanje ili se pravi na toso velis si naminal pa daj sega malku ce se zezam .... ama ispadna deka ti si bil nekao izguben vo toa tvoe setanje...ccc kolku ste mizerni vo vasite obidi da go ocrite hristijanstvoto....
Pa ako malku se razbiras od zivotot ce znaes deka alfa i omega se grcki bukvi, biblijata e pisuvana na grcki a isus zboruval armejski tuka vo toj moment vkluci si ja sivata kasa sto ja nosis vo tikvata ti i ce dobies odgovor ......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јуни.2008 во 14:10
SE ZNAE KOJ E ALFA I OMEGA
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 21:42
Isus rekol alfa i omega. bidejki pisuva Jovan predhodno

kako Isus veli: "umrev i eve pak sum ziv" odprilika taka rece, ne me fakajte za zbor ali sustinski taka rece.
nie znaeme koj umre i voskresna... Isus.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 21:44
Originally posted by fileo fileo напиша:

kako Isus veli: "umrev i eve pak sum ziv" odprilika taka rece, ne me fakajte za zbor ali sustinski taka rece.

I enoh
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 04:56
Темплариус - имаш официјална опомена. Уште еден коментар од овој тип и ќе одмориш една недела.
Држи се до темата и не давај лични коментари кон членови!
Кон врв
fileo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 165
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fileo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 16:13
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

Originally posted by fileo fileo напиша:

I enoh

ако не си знаел енох не воскресна, но беше земен жив на небо, затоа што живееше праведен живот според Божјата волја
што значи не ни умрел.
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 03:25
ajdeee

koj ja kazuvase sea vistinata , a koj izlaza

postaviv ednostavno prasanje i odma dobiv dva razliciti odgovora

pa jas navistina ne znam , zosto nas ne krivite deka nie ne ja razbirame biblijata koa vie samite ne ste vo sostojba da ja razberete намигнување

edniot veli deka isus ne gi rekol tie zborovi

drugiot veli : ne, sekako deka tie zborovi gi rekol isus

i kaj e vistinata sea изненадување

----------------------------------

templarius tebe nikoj ne te postavil tuka za da procenis koj so kakva namera otvara temi ili postavuva prasanje .

jas vo moeto postaveno prasanje mislam deka bev sosema korekten

nitu napagav nekogo nitu navrediv nekogo , ednostavno samo prasav

i namesto da dobijam korekten odgovor , jas dobiv dve sprotivstaveni odgovori, edniot veli vaka drugiot taka.

naucete prvin vie samite sto e vistinata pred da obvinite nekogoзадоволство
Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 15:39
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава 22       rekol:

13 Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Свршетокот.

Ehh vie i vasite odgovori nikade ne vodat ako Isus ne go rekol ova znaci ova se misli na Jovan po nekoja logika neli ako toj mislel na Isus ke recel ISUS e ALFA I OMEGA nemalo jovan da rece jas sum alfa i omega eptem vie raspletkana rabotava bas me cudi i ke kazuvate deka se e vo red hmmm
Beautiful Mind

Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 15:43
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

Eve da ne recete deka ve zaboravivme , se navrativ da ve posetam , a koa veke sum tuka si rekov da si otvoram nova tema i na nekoj nacin da mi objasnite vie , mislam na hristijanite toa sto sakam da prasam

imam edno mnogu jasna i kratko prasanje

bidejki vie cesto se povikuvate na toj stih kako dokaz za vaseto veruvanje

cesto ste go citirale stihot kade sto se sodrzani zborovite ALFA I OMEGA....

PA ME INTERESIRA KOJ TOA GI IZGOVARAL TIE ZBOROVI

DALI E ISUS TOJ KOJ STO REKOL DEKA JAS SUM ALFA I OMEGA

ke ve zamolam za odgovorсреќа

Bre steta a vie pocnavte vece da slavite abe more ti sto si ja postavil prvin temata tolku li nemas poznavnje od opshta kultura oklu ovaa prasanje ili se pravi na toso velis si naminal pa daj sega malku ce se zezam .... ama ispadna deka ti si bil nekao izguben vo toa tvoe setanje...ccc kolku ste mizerni vo vasite obidi da go ocrite hristijanstvoto....
Pa ako malku se razbiras od zivotot ce znaes deka alfa i omega se grcki bukvi, biblijata e pisuvana na grcki a isus zboruval armejski tuka vo toj moment vkluci si ja sivata kasa sto ja nosis vo tikvata ti i ce dobies odgovor ......

Kolku sto gledam Tempo nema osnovni poznavanaja na Hristijanstvoto zatoa sto toj e EVREIN ne moze da si gi sredi rabotite vo TORATA e sea bara uteha koj znae kade aj Tempo miren sakas koska
Beautiful Mind

Кон врв
KarolinaXP Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KarolinaXP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 23:48
БОГ ГО РЕКОЛ ТОА,А ИСУС ГО ПОВТОРИЛ,....НЕМА ДА СТИГНЕ НИКОЈ ДАЛЕКУ ДОДЕКА СЕ БОРИ ЗА ВЕЧНОСТА СО НАМЕРНО ПРЕПУКУВАЊЕ КОН ХРИСТИЈАНСКАТА РЕЛИГИЈА БОРЕЈЌИ СЕ ЗА СВОЈАТА,....СЛИКИТЕ НА ИСУС СО ДОЛГА КОСА ГИ ЦРТААТ ЛУЃЕ, КАКО ШТО ПОСАКУВААТ И ЗАМИСЛУВААТ,ТОЧНИОТ ЛИК НА ИСУС Е ОСТАНАТ НА БЕЛ ЧАРШАВ КОГА ГО СИМНАЛЕ ОД КРСТОТ И ГО ИЗБРИШАЛЕ НЕГОВОТО КРВАВО ЛИЦЕ,....И НА КРАЈОТ НА КРАИШТАТА БОГ РЕКОЛ КОЈ ВЕРУВА НЕКА ВЕРУВА КОЈ НЕ ВЕРУВА И ГРЕШИ НЕКА НЕ ВЕРУВА И НЕКА ГРЕШИ,....ТАКА ДА ЗАТОА МНОГУМИНА И НЕМААТ ЖЕЛБА НА ФОРУМОВ ВЕРУВАМ ДА ВЕ УБЕДУВААТ ВО ВАШЕТО ВЕРУВАЊЕ-НЕВЕРУВАЊЕ.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:01
Abe more ezan i ti ebu hurerje prvin koski frljate si eden na drug a potoa lajte ...

Isus kazal deka toj e alfa i omega na negoviot armejski jazik koj go zboruval - vo narodot e opsto poznato kako alfa i omega poradi toa sto vo pisuvanje na biblija e koristen grckiot jazik kade sto pocetokot (alfa) i krajot (omega ) se napisani na grcki jazik....toa li e tesko da se svati.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.