|
Toyota, Volvo или BMW? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toyota normalno. Kvalitet i performansi vo mnogu poevtino pakuvanje od drugite dve. Inaku, od dizajnerski aspekt, BMW e ustvari sranje i nikogas ne izgledalo dobro. Samo taka sme go naviknale. Volvo denes e edna od najnagraduvani kompanii za dizajn!
|
|
deranger
Сениор Visokogorska strazha Регистриран: 22.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toyota
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Волво? Си видел ли колку грди се новите коли од Волво?
БМВ....можеби постарите модели несе нешто нај нај, но побарај нов модел на нет, па види дали не се убави
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tojota ja isfrlam sekako (pri4ina:izbegavam japonski koli od uvek) , volvoto e dobro a i gi sakam site tie severnjacki koli. BMW nesakam i4, zasto ne mi se ubavi sportskite koli (osven VW Scirroco). Znaci ni a), ni b) ni v) tuku g) VOLKSWAGEN ili eventualno SKODA (lele kakva e ubava novata superb ama nemam pari da ja kupam)
Изменето од volkswagen - 10.Декември.2008 во 19:28 |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e dobar si nema sto volksewagen ...
a kazi mi zasto japoncite gi izbegnuvas? imas nekoi loso iskustvo so niv? ili mislis deka kvalitativno ne se dobri? a za skoda vo pravo si.... vo poslednite godini ubavi modeli izvadia
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
loso iskustvo so nov japonec nemozis da imas - FAKT. A jas japonskite ne gi sakam bidejki najmnogu imam sredbi so masineriite od '90 godini (finansiski moznosti) , a togas japancite pravele ubavi motori, no karoserijata mu e kao od toaletna hartija - zatoa. Inaku moeto opel4e ('95godina) ima ISUZU (japonski) motor eve 260 000km (pu,pu, da ne e na podrek)imam niet uste tolku da mu dodadam a i site mi velat deka ke mozi i povejke. Drugo nesto kaj japoncite sto me nervira e toa sto koga ke dojde da menuvas nekolku delovi zaedno , bil gejts ke go bankrotiras, a ne nekoj prose4en makedonec. Japonec samo dodeka e pod garancija da go kupis a potoa baraj mu drug domajkin najubo. pozz
|
|
ivotoyota
Сениор Регистриран: 22.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Seka, Volvo dobivaat nagradi za dizajn bidejki dizajniraat suptilno i funkcionalno. Prosurfaj po net vidi kakvi dizajni imaat na enterier - cisti linii do nemaj kade - toa e dobar dizajn. A BMW vnatre e kako igracka konzola! Za eksterier isto - BMW 7 ima 300 linii koi se gubat edna vo druga i na kraj ispaga eden od najgrdite avtomobili vo svetot (zboruvam veke za prethodnata sedmica, novata ja popravija). E sega, BMW im se dopaga na lugeto ne deka e ubav, tuku deka e BMW, toa e rabotata. Ednostavno, Bavarcite nikogas nemale ubav avtomobil! Od druga strana vidi gi Volvo C30, S40, V50 - kompaktno skladno i funkcionalno.
VW - 20 godini imam iskustvo so Toyota i moram da te pobijam vo toa sto go zboruvas. Naprotiv, Japoncite se poznati po dobrata servisna poddrska dolgo godini otkako ja prodale kolata, sto e dokumentiran fakt. Toyota na primer poddrzuva so rezervni delovi najmalku 50 godini, a i ne se tolku skapi kako sto vikaat. Rabotata e sto za germanskite auta mozes i na pazar da najdes delovi, pa zatoa navidum poevtino e, no ke gi smenis nekolku pati. Kaj Japoncive ednas menuvas i tolku! Nemoj samo da razberes pogresno, neka ne te laze mojot nick, gi pocituvam site kompanii i nivnite razlicni filozofii na proizvodstvo, konstruiranje i dizajn. |
|
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Волво ми се допаѓа што е убаво стилизирано...само предната решетка не ми се допаѓа...со лајсната на знакот која поминува дијагонално...уфф
|
|
|
|
miki88
Нов член Регистриран: 24.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоyota е бр.1 во свет по квалитет
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јапанците се јаки во технологија и мотор, но не и во квалитет, сепак европа (без разлика која марка) е најдобра за квалитет
кога би бирал меѓу овие три би избрал БМВ |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јапонската производител на автомобили „Тојота“ денеска соопшти дека повлекува околу 550.000 возила ширум светот.
Возила ќе бидат повлечени главно во САД, поради проблеми кои би можеле да го отежнуваат управувањето со возилото. Повикот на технички преглед се однесува на 447.000 возила во Северна Америка, како и 38.000 во Јапонија, 25.000 во Австралија и Нов Зеланд. Во Европа се повлечени околу 14.000 автомобили, 10.000 на Блискиот Исток и 14.000 во Азија. Досега немало извештаи за инциденти или повреди поради овој проблем, нагласи компанијата во своето соопштение. Процесот на повлекување ќе се изврши различно од земја до земја од јануари следната година, а ако биде потребно деловите ќе се менуваат бесплатно. Аналитичарите проценуваат дека „Тојота“ ќе ја загуби лидерската позиција на најголем производител на автомобили во светот уште оваа година, имајќи ја предвид силната конк*ренција на американскиот „Џенерал моторс“ и германскиот „Фолксваген Изменето од емил - 09.Ноември.2011 во 12:41 |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |