|
Коментари, мислења, анализи |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А за ова имаш официјална опомена, заради навреда на туѓата вера и начин на верување! |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
trebo.r.a
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аман па ти со твоите официјални опомени,како да не знаеш ништо друго.Ова нема врска со верата,овие ти се другар НОВОТАРИИ ВО ВЕРАТА,за кои треба вие Православните сериозно да се подразмислете. Еве конкретно,што ако не веруваш во овој "Светец"? Што ќе биде со твојата вера,има или нема влијание на твојата вера еве конкретно овој ВАРВАР? П.С. Наместо да делиш опомени,дај позанимавај се со објаснување на овие мистерии. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Trebo ako toa se novotarii a me vleces za jazik objasni mi ja tvojata religija koja se pojavuva posle SEDUMSTOSTINI GODINI od pojavat na nasata i ti si nasol za nesto sto e od nashata religija da go nareces novotarija - pa daj te molam prestani so provokacii, i ti i site - da i jas treba da prestanam so provokacii - ajde da diskutirame da ne go unistuvame forumov...... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа што те опоменав, беше во својство на модератор, затоа што навредуваш туѓа вера и начин на верување! А како член на форумот, можам да ти одговорам и да коментирам што и како мислам на темата. Има разлика меѓу двете функции, и сеуште правам разлика меѓу нив.
Имаш сосема погрешно разбирање на концептот на Православието. Веројатно не си ти крив, крива е самата Православна Црква што не се занимавала многу долго време со едукација на сопственото свештенство, овие пак не се занимавале со едукација на сопствените верници, а овие пак со правилно практикување и разбирање на верата и правилата. Не се верува во светци! Се верува само во Бог! Таму ти е појдовната грешка во констатацијата. Молитвите иако навидум упатени кон светци, всушност се упатени кон Бога, само што се насочуваат преку делата и духот на одреден Светец. Ова е посебна дискусија и може многу да дискутираме за или против, но е дел од нашето верување и начин на практикување на верата. Но е многу погрешно да се мисли дека треба да веруваш во светецот. Празниците постојат за да се одбележи делото и животот или чудотворните дејанија на некој од светците. |
|||
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
edna rabota ne mi e jasna ... i veruvam deka ce ostane kako takva od pricina sto nikoj od cenetite forumdzii koi na sekoj mozen nacin se obiduvaat da nanesat navreda vrz se ona sto ne e islamsko , barem ce se obide da e razjasni .... nivnoto neverstvo vo vrska so iscelitelnite moci kaj svetecot opisan od strana na trebor ..... dokolku ne veruvate vo takvi cuda , zosto togas , sekogas koga imate problem za koj ne postoi resenie od sovremenata medicina , odite na poklonenie i molitva vo manastirot " sveta precista " pomedju kicevo i MKD brod ? ... ili , zosto ponekogas se slucuva da imamot vi preporaca da na svoeto dete mu dadete pravoslavno ime a za kum zemete covek od drugata vera ? .... ve molam , vnimatelno so odgovorot osobeno na vtoroto prasanje .... i preubavo sum zapoznaen so taa problematika ... koga , na primer , vo edno semejstvo so islamska veroispoved se slucuva da nekolku novodojdencinja umrat i ne se zadrzat na ovoj svet ... zosto togas se slucuva ona sto go postaviv kako vtoro prasanje ? ... ocekuvam seriozen odgovor a ne navredi ... blagodaram ....
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hehe se iznenadiv deka tuka vo veronautikata postojat ANALIZI
boga mi INTERESNO aj da citu neso analiticko tuka |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Халид, имаш од корен погрешно разбирање на Христијанството и особено на Православието... многу пати сум ти рекол - не го анализирај со муслимански начин на размислување. Имаш погрешен концепт околу идејата за тоа што е "наредено", и како се извршува тоа...
|
|||
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zidarski,Ti blagodaram za odgovorot..No veruvajmi deka sekogas go dobivam istiov odgovor!!
Pa stom imam pogresno razbiranje za Hristijanstvoto i Pravoslavieto,aj da go videme tvoeto Pravoslavno Veruvanje..Ne samo tuku me analiziraj,kakvo Mislenje sum imal! P.s.na kakov nacin sakas da razmisluvam?Na hristijanski?? Bas zaradi toa sto razmisluvam na Islamski nacin ne sum kako tebe!! More,ti da ne razmisluvas slucajno na Islamski nacin za prasanjata koi gi postavuvas za Islamot a ?? Sekoja cest..Me iznasmea! |
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
trebo.r.a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dokolku se raboti za sueverie , togas imate seriozen problem ..... pomedju vernicite ... sekojdnevno gi ima vo se pogolema brojka .. na onie koi se sueverni .... a vo prikaskite koi ne se izdrzani i vo sklop so zdraviot razum , postojat i mnogu povece prikaski za koi ne bi sakal da zboruvam od prosta pricina ... ne sakam da padjam na nivoto na koe pisuvas ti i nekoi slicni na tebe koga pisuvate za Hristijanstvoto i drugi religii ...
|
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
selam alejkum
|
|||
trebo.r.a
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па тогаш немој да пишуваш воопшто и остани си на нивото кое го имаш.
П.С. Ве алејке! |
|||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има две верзии... Првата... ако се обидуваш да се исмеваш или да се караш или да докажуваш нешто - тогаш секогаш тргнуваш од сопствениот став и погледи на работите. Втората... ако се обидуваш да научиш нешто и да разбереш како размислува другиот - тогаш го отвараш умот, сетилата и духот и се обидуваш да гледаш низ неговите очи, се поставуваш во неговата ситуација, се обидуваш да ја анализираш неговата логика, и начинот на кој таа логика е повлијаена од социјалните, економските, историските и религиозните фактори... дури тогаш, кога ќе добиеш барем делумна претпоставка за неговиот поглед врз работите, тогаш правиш детална анализа од своја гледна точка и вадиш заклучок. Ова не ти го давам како пример само за поведение тука на форумов, ова е модул според кој се прават сите научни анализи во било која општествена наука - историја, филозофија, веронаука, психологија итн... |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |