IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали се каете и за што?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали се каете и за што?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 12>
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 00:15
Се каам што носев туѓа вина, срам и страв. Т.е. се каам што сеуште ги носам во некоја не којзнае колку, ама сепак помала доза.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 02:02
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

Се каам што носев туѓа вина, срам и страв. Т.е. се каам што сеуште ги носам во некоја не којзнае колку, ама сепак помала доза.

...ИСПОВЕДАЈ СЕ ЧЕДО БОЖЈО...ЌЕ ТИ ОЛЕСНИ НА ДУШАТА...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 02:14

kazuvaj tuka sto pomalku
a vo sebe si uste pomalku- skoro ich
ono za mesec dena golema kjutenka vo glavceto kje se ubedis deka
niso ne se slucilo
ne e kriv poslabiot i netreba da se kae za nisto
osim so neznael da se rodi
no zatoa moze da se nauci da zivee
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 08:46
Po sekoj seks se kajam zosto sekogas mozelo jos bolje
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 09:23
Originally posted by nikita nikita напиша:

se kaam i toa kako,ama toa e....pomina,taka e koga ne razmisluvam na vreme,pamet za drug pat!

pa taka,,emi kako?!голема%20насмевка
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 09:36

Originally posted by james dean james dean напиша:

Не "нешто", туку милион пати сум се покајал во животот!!! Убаво рече Анастеа... луѓе сме и правиме грешки .... Никој не е безгрешен!!! А каењето не само што е природно и човечки, туку тоа е и знак дека сме сватиле дека сме згрешиле!
Ви текнува Исус кога и рекол на толпата луѓе кои сакале да ја каменуваат жената грешница, Слободно нека фрли со каменот секој оној што смета дека е безгрешен, (ова е парафразирано), што направиле луѓето????
Затоа Зезната не си во право .... а тебе Биба ти советувам најискрено да и се извиниш за тоа на мајка ти и да си ја . Нема да има ништо на светов поубаво за неа од тоа, а и тебе ќе ти се исполни срцето максимално!

Сите некогаш сме биле нервозни, од разни причини и заради тоа сме биле и почуствителни и пораздразливи и сите ни биле криви за тоа (а во суштина никој не ни бил крив, туку најчесто сами сме си биле), па во тие моменти сме правеле разни глупости!

ma vo pravo sum ,,samo o4igledno ne si me razbral dobroголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
nikoj ne e bezgrashen toa e fakt..........,,,,,no koga doaga onoj moment koga ke si ja uvidime greshkata treba shto pobrgu da ja prifatime situacijata i da reagirame vo istiot moment za  se ublazi dokolku se moze neli???.....a eve kako na primer tvojot sovet upaten kon Biba go potrvrdi ona shto go pishav..."  e da be!!голема%20насмевкаsega ke sednam so skrsteni race i ke se kaam...,,eh da beshe,,,eh da ne beshe,,, abe aj......ма%20ајде"

zgrap4i go migot!!!голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевканамигнување
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 10:29
Originally posted by zagor zagor напиша:

...ИСПОВЕДАЈ СЕ ЧЕДО БОЖЈО...ЌЕ ТИ ОЛЕСНИ НА ДУШАТА...

OK e се, со тек на време, полека, ми се симнува товарот. a сето тоа каење, сиот тој срам и страв ќе поминат... ќе ги оставам таму каде треба...
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 10:39
Originally posted by ZeZnAtA ZeZnAtA напиша:

... shto pobrgu da ja prifatime situacijata i da reagirame vo istiot moment za  se ublazi dokolku se moze neli???.....

...e da be!!голема%20насмевкаsega ke sednam so skrsteni race i ke se kaam...,,eh da beshe,,,eh da ne beshe,,, abe aj......ма%20ајде"
 zgrap4i go migot!!!голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевканамигнување

Kade brzas tolku?!... Zosto bi moralo "pobrgu da ja prifatime situacijata", sto da ne ne goni nekoj cas pobrgu da se pokaeme (za bilo sto) ili pak toa e zadolzitelno, pa ajde pobrgu pokaj se i "idemo dalje"?..  Ostavi toa da ti "legne", pa ako se pokaes dobro, ako ne zdravje, nikomu nisto, ne e kraj na svetot!..
A vo meguvreme tvojot zivot ne mora da zapre i da te ceka dodeka se kaes, da sedis "so skrsteni race" i se dumas: "eh da bese, eh da ne bese"... takvi patetiki nikoj nikade ne spomna!..голема%20насмевканамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 10:54
Originally posted by anastea anastea напиша:

... shto pobrgu da ja prifatime situacijata i da reagirame vo istiot moment za  se ublazi dokolku se moze neli???.....

...e da be!!голема%20насмевкаsega ke sednam so skrsteni race i ke se kaam...,,eh da beshe,,,eh da ne beshe,,, abe aj......ма%20ајде"

Kade brzas tolku?!... Zosto bi moralo "pobrgu da ja prifatime situacijata", sto da ne ne goni nekoj cas pobrgu da se pokaeme (za bilo sto) ili pak toa e zadolzitelno, pa ajde pobrgu pokaj se i "idemo dalje"?..  Ostavi toa da ti "legne", pa ako se pokaes dobro, ako ne zdravje, nikomu nisto, ne e kraj na svetot!..
A vo meguvreme tvojot zivot ne mora da zapre i da te ceka dodeka se kaes, da sedis "so skrsteni race" i se dumas: "eh da bese, eh da ne bese"... takvi patetiki nikoj nikade ne spomna!..голема%20насмевканамигнување

.......газење%20од%20смеење........ti ova se zazash a??голема%20насмевка
koj saka takva sostojba da mu trae podolgo???
ako ne ti "legne" kako ke svatish deka si zgreshil/a???
zoshto togash bi se kael/a???
zelezoto se kove dedeka e zesko zar ne???голема%20насмевканамигнување
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 11:33

.......газење%20од%20смеење........ti ova se zazash a??голема%20насмевка
koj saka takva sostojba da mu trae podolgo???
ako ne ti "legne" kako ke svatish deka si zgreshil/a???
zoshto togash bi se kael/a???
zelezoto se kove dedeka e zesko zar ne???голема%20насмевканамигнување

Ne se zezam ic, samo ne znam zosto ne se razbirame!.. Zosto mora "sostojbata" da trae podolgo ili pokratko? Za nekoi raboti se pokajuvas vednas a za nekoi treba podolgo vreme da "legnat" rabotite, pa da sfatis deka si zgresil i da se pokaes! No toa ne znaci deka vo meguvreme ti ne pravis nisto drugo osven sto se kaes! Eve na mojot primer: za odlukata da studiram na fakultet sto ne mi bese po keif, tuku poveke po izbor na moite roditeli se pokajav podocna (koga pocnav da rabotam), ne vednas so donesuvanjeto na odlukata! I za taa odluka ke se kaam cel zivot, sto pak ne znaci deka jas sega dodeka ne umram ke si sedam doma i nema da pravam nisto drugo osven sto ke se kaam i ke si tufkam, eh da ne bese taka! Naprotiv! Sum se pomirila so toj fakt i (vo meguvreme) si prodolzuvam so zivotot!
I da, zelezoto se kove dodeka e zesko, no toa e poveke prasanje okolu prezemanjeto akcija vo vrska so nesto sto go pravis momentalno (sega jas se zapisuvam na faks, se pokajuvam, se otpisuvam i zapisuvam nesto drugo), toa e veke druga situacija! No sepak i tuka stoi faktot deka sum se pokajala!
A pak i ne e tolku strasno ako ne se kaes za se i sesto! Eve ima raboti sto znaeme deka sme gi zgresile ili sme donele pogresni odluki, no ne se kaeme za niv! I koga bi se vratile nazad pak bi go storile istoto!намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 11:53
jas se izjasniv,,,koj svati>>>>svati koj ne>>>>ne!голема%20насмевка

koj sega te spre4uva tebe da se zapishesh na faks tamu kade shto sakash???

izgovori sekogash ima,no tie se samo izgovoriсреќа
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 11:59
mnogu pati
vo zivotot razmisluvame
kako bi bilo
deka mozelo malku drugacije
no
kaenje prvo nepomaga
a vtoro pak nepomaga
голема%20насмевка

ps- zelezoto se kova koga e uzareno na 950C

Изменето од anakin - 07.Мај.2008 во 12:00
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 13:51
Ej, pa nema sega da se ubeduvame tuka, normalno deka sekoj si kazuva mislenje, pa kako ke se sfatime...голема%20насмевка
Inaku, dokolku sum sakala, do sega sigurno deka ke se zapisev na nesto sto mi bilo po keif, toa e taka i tuka nema nikakvi izgovori! No jas sega imam drugi prioriteti vo zivotot, ne ni pomisluvam da ucam i ne mi treba uste edna diploma, ednostavno NE SAKAM! I tuka ne se raboti za izgovori, sekako deka MOZAM samo treba TOA I DA GO SAKAM! A deka se kaam, se kaam, samo mozebi trebalo na vremeto da go storam toa, ama aj da ne se zalam, i vaka ne mi e loso!..намигнување
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 14:44
Pokajuvanje doaga od vremeto koga sme bile mali i sme se pokakuvale vo peleni, ama sme porasnale i za da ne ni prejde vo navika, ne karale na sekoe naredno pokakuvanje i potoa bebeskiot zbor pretrpel modifikacii zaradi nasata poodminata vozrast i zatoa stanal "pokajuvanje"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.