|
Срамот-акт на слаба самодоверба..или?? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e dobro mnogu covek da se srami
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес на плоштад го сретнав Латас...сакав да го запрам...
да му се претставам...и да му кажам дека ми се допаѓа...
ама ми беше срам........
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odam gledam na pat,
plavusa vo fico, staro krs, vergla, ne pali, aj ke i pomognam, si vikam, -treba pomos,(au koe dekolte, coece) -moze-vika plavusata (lele cicka), Uf,si mislam, da znaes so ti mislam, - aj otvori napred haubata da vidam, nesto so motorot ne e u red, otvara ona, so ke vidam- -a be ova cudo nema motor, vikam, -nema problem , vika ona, pozadi ima eden rezerven!!!!! Auu, koa mi padna eden sram!!!!!!! |
|
Luna83
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sramot e prirodna pojava i voopsto ne smetam deka toa e akt na slaba samodoverba.pa postojat razlicni pricini koi ne naveduvaat da se sramimime.Ajde da zmislime deka se sprepnuvas i pagas slucajno pred kafule na kej i site gledaat vo tebe,i normalno tebe ti e sram site ti se smeat,no toa se slucilo slucajno i nema vrska so samodoverbata.Ova sto go potencirav i se sluci na edna devojka dodeka jas piev kafe so drugarki.I taa normalno bese ovakva
|
|
Callypso
Нов член Регистриран: 21.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sramot e najsuptilen strav, eden vid na strav...sekogas koga kje grebneme pod stramot stoi strav od: ismevanje, neprifakjanje, otfrlanje itn. Sepak, mislam deka postoi nekoja si razlika pomegju "padnav na kej pred enno kafule", znaci:"sramotilaci, se izbrukav pred site, ke mi se smeat" i "sram mi e da se javam na tel da si viknam taxi", sto bi znacelo:"jas sum stramezliv/a." Jas sekogas pravam razlika pomegju ovie dve : stram kako "ZASTRAMI SE!" I stram kako "stramezlivost" koja so tek na godinite se gubi, verojatno so steknuvanje iskustvo (potsetete se kolku deca se sramat da se pozdravat so taa i taa tetka i se pikaat vo majkite i se pokrivaat). Mislam deka sramezlivosta poteknuva od nekoe cuvstvo na nesigurnost i nebezbednost pred se vo sebe, no i objektivno nadvor vo samata situacija (pr. deteto ne se osekja bezbedno nekomu da podade raka da se pozdravi, ne veruva na nepoznatata tetka), a Stramot poteknuva od vlijanieto na faktorot sredina ili vospituvanje i ona: "treba vaka da pravis, mora onaka da se odnesuvas, mora vaka da se oblekuvas, treba vaka da odis...so drugi zborovi domasno vaspitanje.
Nekoj koj padnal na kej e zasramen, a ne sramezliv, vnatresnoto cuvstvo e :se izbrukav pred site, a jas sum sigurna deka 95% od onie sto go videle deka padnal, nema da mu se smeat,a nekoi od niv duri i ke trnat da mu pomognat.Se se slucuva vo nasite glavi. |
|
OCEAN441
Нов член Регистриран: 24.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stram kako "zastrami se"i stram kako "stramezlivost"-DA ima mnogu golema razlika megu navedenite sostojbi na bihevioristickiot izraz na lugeto!APSOLUTNO se sluzuvam so tebe "Callypso"!Mislam deka temata si e konkretno postavena i se misli na onie dlaboki stramezlivi grcenja na osobite,ve procitav negde vo ovaa tema deka mnogu ste izgubile zaradi toa sto vashiot stram ne ve pustil da se oslonite i deluvate onaka kako sto vi prilega ili mislite deka e pravilno.Fakt e deka propustanjeto pri takvi okolnosti e nepovratno,vo smisla stramezlivite osobi NIKOGAS ne se ucat na sopstvenite greski koga propustile nesto,zatoa sto istoto toa da dojde kako nova sansa tuka e povtorno stramot i pak istite potezi na neprevzemanje.....Najgolema sloboda stramezlivite osobi cuvstvuvaat koga se okolu SVOI luge zasto tuka e izbegnat stravot na neprifakanje,otfrlanje,potcenuvanje....Nivnata nedruzeljubivost e proekcija samo na nivniot STRAM!
Poznavam PREKRASNA OSOBA i dusevno i fizicki nad prosecno, ali taa go ima toj vroden stram so koj se nosi cel zivot i ostava doem deka kako sto popularno se narekuva "krenata" ,kolku pogresno mislenje.....Taa e NEDOPIRLIVA zaradi nejzinata povlecenost i stram! |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stram go bilo
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај за Латас...ми беше срам......ама ако го сретнам ..Трендо...
ќе му пријдам....без срам.....
и ќе му побарам ...автограм.........
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne mi se dopadjaat tie sto nemaat ni sram ni perde........naiduvam na rabota na takvi luge i edinstven nacin da te razberat ,da im gi postavis granicite e da im se obratis isto........inace derman se nema.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
realna
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum sramezliva..sega pomalku vo sporedba so porano...eve edna vezba sto pomaga kaj mene " mala sramoticka-golema raboticka" - i samo napred
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dur ja soblecam
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo momentov po4ustvuvav sram(shto voopshto ne svojstveno za mene),,
no toa ne e sram od slaba samodovrba......(ja imam vo izobilie)
navistina neznam shto mi e
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CUSTVATA SE POJAKI OD SEKOJA LOGIKA
PA NERAZMISLUVAJ MNOGU |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikoas ne mi bilo jasno dali se
pisuva sram ili sTram, ama isto e vaka!!!!!! |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |