IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОРОТО ХРИСТОВО ДОАЃАЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОРОТО ХРИСТОВО ДОАЃАЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 21:51
AKO SEUSTE STOIS NA TVOETO MISLENJE , AJDE MOLIM TE POBIJAJ GI OVIE STIHOVI KOI STO GI ZBORUVA BIBLIJATA.
NO SAMO SO STIHOVI OD BIBLJATA. DRUGI KNIGI I SPISANIJA NE PRIZNAVAM.

Кон врв
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 21:56
E sega uste toa mi faliцрвенеење. Sto ja znam,citav imase cela tema za toa porano. Edni tvrdea deka marija imala drugi deca posle isus drugi tvrdea deka nemala. Mene licno mi e sveedno dali imala ili nemalaсреќа
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 21:59
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

Sum go cital na evangelos on misli poinaku. Ama dobro on ponavika gi iskrivuva rabotite. Jasno kazano gospelнамигнување

Da go citase nekogas Pravoslavie,ke slusnese nesto sosema poinaku.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:01

E sega uste toa mi faliцрвенеење. Sto ja znam,citav imase cela tema za toa porano. Edni tvrdea deka marija imala drugi deca posle isus drugi tvrdea deka nemala. Mene licno mi e sveedno dali imala ili nemalaсреќа

Pobaraja temata "Koj e Jakov"
Temata e na Miralem
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:07
Ajde nazad na temata sega.
Hristos ce se vrate, no sto togas?

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:08
PUSTINSKI-LAV

MISLAM DEKA NEMA POTREBA DA GO MESAME EVANGELOS, ZATOA STO COVEKOT NEMASE DADENO NIKAKVO SVOE MISLENJE.

INAKU TOA STO SUM GO PROCITAL OD EVANGELOS,(NEGOVITE POSTOVI)COVEKOT IAKO LICNO NE GO POZNAVAM, NAJTOCNI RAZMISLUVANJA DAVA ZA VERATA.
VELAM VERATA, BIDEJKI MEGJU VERA I RELIGIJA IMA GOLEMA RAZLIKA, KOLKU STO E ISTOK DALEKU OD ZAPAD.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:12
Sum pogresil,pardon evangelose, Toa bil pravoslavie sto gi iskrivuvase citatite, evangelos imase postirano kako prestavnik na cistoto hristijanstvo. mislam deka kako tebe isto  i on, samo postirase citat od biblijata, i se drzese na stavot deka marija imala mnogu deca posle isus, a imase drugi clenovi koi mu se protistavija na negoviot stav.

Изменето од Pustinski-Lav - 05.Април.2008 во 22:15
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:20
VO RED E, SE RAZBRAVME.

EVE EDEN SOVET OD MENE:

NE ZBORUVAJTE ZA RABOTI STO NE GI POZNAVATE, BIDEJKI ZA SEKOJ ZBOR STO KE GO KAZEME, KE ODGOVARAME PRED BOGA.
(TOA GO ZBORUVA BIBLIJATA)

ISTO TAKA, ZA SEKOJA POGRESNA RABOTA STO KE GI NAUCIME LUGJETO, KRVTA NIVNA KE VIKA VO ONOJ DEN , KAKO STO VIKASE AVELOVATA KRV, KOGA KAIN GO UBI AVELA.
(I OVA GO ZBORUVA BIBLIJATA)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:41

Ajde nazad na temata sega.Hristos ce se vrate, no sto togas?

AJDE STO NAPRAVIVTE SO TEMATA.ZOSTO PREKINAVTE.
SAKAM DA SLUSNAM VASE MISLENJE.

SO POCIT, GOSPEL
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 22:48
Originally posted by gospel gospel напиша:

AJDE STO NAPRAVIVTE SO TEMATA.ZOSTO PREKINAVTE.
SAKAM DA SLUSNAM VASE MISLENJE.

SO POCIT, GOSPEL

Strani i strani bi mozel da ti pisuvam za vtoroto doagjanje na Isus.
No temava e otvorena za Hristijanite,napisete vie nesto. Prednost vi davame. :) Kako domakini.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Април.2008 во 23:11
I GO VIDOV NEBOTO OTVORENO, I ETE KONJ BEL. ONOJ KOJ JAVASE NA NEGO, SE VIKA VEREN I VISTINIT, I ON PRAVEDNO SUDI I VOJUVA.
OCITE MU BEA KAKO OGNEN PLAMEN, A NA GLAVATA IMASE MNOGU KRUNI I NAPISANO IME, KOE OSVEN NEGO, NIKOJ NE GO ZNAESE.
I BESE OBLECEN VO OBLEKA NATOPENA SO KRV, I SO IMETO - SLOVO BOZJO.
A NEBESKITE VOJSKI, OBLECENI VO BEL I CIST VISON, VRVEA PO NEGO NA BELI KONJI.
OD USTATA NEGOVA IZLEGUVASE OSTAR MEC, ZA DA GI PORAZI SO NEGO IDOLOPOKLONCITE. ON KE GI PASE SO ZELEZEN ZEZAL, I KE JA IZGAZI KACATA SO VINO NA JAROSTA I GNEVOT NA BOGA SEDRZITELOT.
NA OBLEKATA I NA BEDROTO NEGOVO BESE NAPISANO IMETO:
CAR NAD CAREVITE I GOSPODAR NAD GOSPODARITE.

(OTKROVENIE JOVANOVO 19:11-16)

MISLAM DEKA NEMA POTREBA POVEKE STO DA PISUVAME, KOGA SAMIOT ISUS HRISTOS, CAROT NAD CAREVITE I GOSPODAROT NAD GOSPODARITE , SAM KAZUVA KAKO KE DOJDE I STO KE NAPRAVI.

DA MU SE POKLONIME I DA MU ODDADEME CEST KAKVA STO I ZASLUZUVA.

AMIN
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 07:43
Originally posted by gospel gospel напиша:

Originally posted by KGB KGB напиша:

Isus bil prvoroden sin na Jehova.

DAJ MOLIMTE, KAJ PROCITA DEKA BIL PRVORODEN. AKO BIL PRVORODEN TOGAS JEHOVA IMAL I DRUGI DECA.

ISUS E EDINORODNIOT SIN NA BOG OTECOT, NESTVOREN, OD VECNOSTA.

PRVORODEN E NA MARIJA, MAJKATA ISUSOVA, A TOA ZNACI DEKA TAA IMALA USTE DECA POSLE ISUS. CETIRI MASKI I NAJMALKU DVE ZENSKI DECA.
OVA GO PISUVA BIBLIJATA

Cekaj malce, a lugeto cii deca se?
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 07:44

Ke krshi kicmi na ereticite.
Кон врв
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2008 во 12:32
Ova samo nakratko za da ve zapoznaam
Isa a.s ke se vrati,i ke dokaze deka Allah e eden i deka Muhamed a.s i toj se negovi pratenici. Mnogumina nema da imaat vreme da se iskupat za svoeto pogresno veruvanje i prepishuvanjeto na drugari, dvojni bogovi i pogolemi od Allah.
Site onie koi ne veruvaat vo ova se narekuvaat hristijani, jehovini svedoci, protestanti i dr.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.