![]() |
|
New York Times статии за МАКЕДОНЦИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||||
Tome2 ![]() Група ![]() Регистриран: 16.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 29 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Moderna bugarska obustarnica vo Amerika-pocetokot na 20 vek
-na Trajce Trajanov-roden vo Kukus,Makedonija http://www.kroraina.com/knigi/bugarash/reklami/rekl7.jpg sakam skopsko |
||||
![]() |
||||
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
|||
Познатата Бугарско_Грчка пропаганда не е ништо ново како и крадењето на Македонската историја. Едно не ми е јасно: како тоа вашата Булгарија има историја на територијата на денешна Македонија а не на Бугарска тетриторија , можеш ли тоа да си го објасниш , И незнам како не ви е срам да се праите тоа што не сте и како тоа не сакате да знаете кои сте што сте и од кај сте и сте се фрлиле на кражба на туѓите корени и потекла. Пак ке ти кажам ние не сме ви криви што вие сте мелезени и од вас е направена една раса која кај кучињата ја викаме џукели. |
||||
![]() |
||||
MAKEDON-FILIP ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
|||
Не сум прочитал но сигурен сум дека е познатата и досадна Бугарска пропаганда исполнета со никакви докази. |
||||
![]() |
||||
|||
текстов е извадок од Томче што го посочил на http://www.tribune-eu.com/?page=read_news&id=4185: Знаех, дека в’в време на ср’бската окупација, след 1919 година, новоникналото гратче отдалечено неколко километри от Скопје бе наречено Ханријево, в чест на некак’в си френски генерал, докато през двата кратковременни интервала на б’лгарската свобода (1915-1918 и 1941-1944) Еееее братче Блгарче бееее , абе знаеш ли дека дедовците ми раскажуваа за Блгарската ти слобода па да даде Господ и ти да ја доживееш ама да даде да ти биде Грчка како на Македонците што им е во Егејска Македонија и Пиринска Македонија кај што не им дозволувате ни да дишат па сеуште се под ропство. |
||||
![]() |
||||
|||
Ае сега вака ке ти кажам: Преселбата на Македонците во странство се одвива во времиња кога Македонија се наоѓа те под Турско те под Бугарско те под Српско те под Грчко окупаторство. За да останат во странство и опстанат таму морале да се пишуваат онака како што морало а тоа е да се пишат државјани на тогаш постоечки држави а бидејки Македонија е под окупација таа тогаш исто како да не постоела па морале некако да се пишуваат. Како и да е откако Македонија станува еднаква членка во СФР Југославија они си се пишуваат Македонци. |
||||
![]() |
||||
|||
Што е најтрагично Бугарија и Бугарската нацистичка империја никогаш нема стигнато ни од далеку да ги види Охридската , Леринската или Костурската околина така да тука немаш никакви докази. Најпрво кога стигнале Македонците во Америка се пишале како бегалци од Македонија и дека се Македонци но подоцна поради поделбата на Македонија се пишале како и да им дошло бидејки така морале и биле приморани. |
||||
![]() |
||||
|||
Ова ти се сите докази што ги имаш па нели гледаш дека сите ти се исти. |
||||
![]() |
||||
|||
И за крај си се закачил на http://forum.idividi.com.mk МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК;МК; Човече па сега ја учиш и културата на Македонците па покрај јазикот , писмото , историјата и територијата сега и културата ли ке ја крадеш.
Тоа ти се дојденци. Сакаш превод на вашите имиња еве ти: Булгар - во превод од Француски значи ЃУБРЕ т.е МЕЛЕЗ Грк - од Грејте(дојдете) буквално Грци - ДОЈДЕНЦИ Срби - Племе од Мизија Албанец - сите ги викаат Албанци а самите си се викаат Шиптари Ова е тоа што стои и го знае светската историја и за жал не се софпаѓа со вашата лопова историја. Ден денес крадете : култура , музика , песни , нација , па и колите ни ги крадете па нели ви е срам бе 21ви век сме бе ејјјјјј |
||||
![]() |
||||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|||
![]() |
||||
![]() |
||||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|||
Томе кажи ми зошто текстот на овие постери(така ако може да ги кажам) е на бугарски јазик??? |
||||
![]() |
||||
|||
Ovie nadpisi sa na bugarski oti uste Blaje Koneski ne e napravil "makedonska" azbuka ![]() ![]() ![]() Reklamite sa na english i bugarski-za da privlekat sonarodnici-bugarski hleb-za bugarski klienti....bugarsko mesto-za bugari.Ova e reklama od bugari-za bugari vo Amerika. Poveli gi site...edna po edna....save as.....ceti...koia ne moje-uvelici nekolko pati...i ceti.... sakam skopsko |
||||
![]() |
||||
|||
Ама ние не зборуваме за Балканот зборуваме за Америка.... Кажи ми зошто во Америка во земја каде е само англискиот јазик најзастапен ќе прават постери на бугарски јазик??? Или пак во времето на комунизмот бугарите не знаеа англиски па правеа фалсификати на бугарски јазик ![]() Изменето од Vladimir88 - 19.Март.2008 во 08:23 |
||||
![]() |
||||
|||
Патници од Волтурно бродот кој се декларирале за македонци
И весниците исто така низ цел свет зборуваат за македонци ![]() ![]() Изменето од Vladimir88 - 19.Март.2008 во 08:34 |
||||
![]() |
||||
|||
Ama ova moje da sa reklami od bugarski vestnici.Ova e od predi 100 godini-nali ne misli deka nekoj e pravil falsifikati od predi 100 godini.Ne znam od kakvi vestnici sa-vajnoto e sto pisuva na nivSakam Skopsko Изменето од Tome2 - 19.Март.2008 во 09:03 |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |