|
Дали папагалите можат да научат да зборув |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Keri
Сениор Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoe utro koga stanuvav mu vikav dobro utro i so tek na vreme sam pocna da mi vika...Posle imeto mi go nauci, pa site ostanati clenovi od semejstvoto go ucev i taka...
Изменето од Keri - 01.Август.2008 во 11:19 |
|
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a на мојот папагал првите и последни зборови му беа
- ЈАС ФАЌАМ МАГЛА ОД КАФЕЗОФ |
|
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
|
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Papagalot moze da se nauci da zboruva ili samo da povtoruva nekoi nauceni zborovi? Ne sum mnogu po ovie zivotincinja, pa zatoa prasuvam.
Изменето од neo_wmaster - 01.Септември.2008 во 15:28 |
|
I love Daphne Millbrook.
|
|
Didi
Сениор Summer flower Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze da se nauci po nekoe zborce,i mene mi bese cudno ama se uveriv i toa gazdata na ime da go vika...pametni zivotincinja.....
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е вака сега. Чувам куче, ама сега сакам и папагал да си купам. Некој што е поупатен во ова или што има папагалче ако може да ми каже нешто повеќе за нив. Со што да се хранат, колку пати на ден, колку вода им треба, колкав кафезот да е, што се` треба да има во него, после колку време е најдобро да се пуштаат од кафезот и нормално како да го научам барем на две-три зборчиња. А да, и цената колку е отприлика.
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моето само за јадење оди во кафез,и тоа додека јаде е на штрек за ако некој се доближува до кафезот одма оди за бегање............
Зборува многу,се зборува многу е улаво и многу го сакам Јадат се,радознали се и се сакаат да пробаат Првиот мој папагал џвакаше сакази,и јадеше многу благо А со овој не е така,јаде се што е солено луто и кисело основна храна му е просо,и витаминска има Најмногу сака да е на огледало,си зборува и си се бацува Мене не ме сака баш сестра ми е закон за него и само нејзе и прави Здраво со ногата............. |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не само да зборуваат туку со добра дресура можат да се научат и да касаат
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mislam deka ima i tuka eden papagal...doduhe toj samo pishuva,..ne znam dali zboruva!!...koj ke pogodi koj e?
Изменето од brza - 28.Декември.2009 во 22:51 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а да не е повеќе од еден , а , м ?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima i drugi...fala bogu! ....ama , samo eden e.......................unikaten!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од МАРШАЛ - 29.Декември.2009 во 10:46 |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Папагалите не зборуваат зашто се одвива мисловен процес, тие само повторуваат она што го слушаат.
Скоро сите можат да научат да повторуваат, мислам овие што обично се чуваат како миленици, со исклучоци на некои видови.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Dina.
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас имам тигрица-- многу е паметен. Го земавме многу малечко но веќе знае да си го каже името и да свири .
@Lithium : зависи, од кој вид сакаш да купиш? |
|
s_girl
Сениор Регистриран: 08.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 204 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имав 3 вакви папагалчиња од кој шо само едно беше -талент- ... го чувавме во дневната соба и на почетоко ко че го пуштевме да лета низ соба ни застануваше на гла,на рака и сл ама мене и на сестрами ни беше страф од него..еднаш конечно се одлучивме да го земиме да го погалиме и ова почна да си игра со нас.. ако му остаевме ливче на едната страна од масата,че појдеше,че го земеше во клунчето и че ни го донесеше... многу си го сакафме,посебно јас.. најинтересното беше еден ден ко си седевме така низ дома и слушаме звук како телефоно шо ѕвони.. мајками истрча да се јави ама никој немаше... и така 15 минути ни требаја да сфатиме дека всушност папагалчево го имитираше звукот на ѕвонењето на телефоно..после то му пуштавме и други звуци и од еднаш ги запамтуваше и ги имитираше скрос исто... по 1 недела од ко беше случкава со телефоно,почна да си го вика името-оги :) многу беше интелегентно... дали можи да се научат папагалите да зборува-зависи од нив.. ова шо го имав ми умре а после него купив уште 2 такви ама и двете беја многу диви-на некој начин не мразеа не можеше ни да си поиграме со нив, а камоли да зборнат нешто... значи се зависи до папагалчето... |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |