IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Крстоносци, масони, темплари...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Крстоносци, масони, темплари...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2008 во 16:48
Edna blagodarnost od mene zidarski za ovoj tvoj tekst. Do sega nemam prochitano neshto pokoncizno i pofokusirano od nego za templarite.

Mislam deka ako site iskreno iznesuvaat fakti za rabotite od zhivotot i istorijata bez nikakvi religiozno-politichki pretenzii da mu se nametnuvame na drugiot , mnogu nedorazbiranja, a so toa i tenzii i neprijatnosti ke ischeznat megju nas. Togash ke mozheme navistina da se razbereme i da bituvame zaedno.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2008 во 20:12
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Bidejki mu vetiv na efendijata vchera, da pisham po temata, da ne ostanam dolzhen... Izvini efendijo shto vchera ne odgovoriv, ama bev mnogu zafaten.

Prvo istorisko objasnuvanje. Templarite ne treba da se poistovetuvaat so Krstonoscite i obratno. Krstonosnite vojni pochnuvaat vo 1096 godina. Zachnuvanjeto na Templarskiot orden e vo 1118 godina, a oformuvanjeto edna godina podocna. Oficijalno ordenot e ureden duri vo 1128 godina.
Poznatite kolezhi pri osvojuvanjeto na Erusalim se sluchuvaat vo 1099 godina i soodvetno ne mozhe da imaat vrska so ordenot.
Trojca od osnovachite na ordenot uchestvuvale vo prvata krstonosna vojna, od koi samo eden uchestvuval vo probivot na zidinite. Samiot toj ne uchestvuva vo kolezhite - ranet e pri vlezot vo Erusalim i dodeka e vo bessoznanie e frlen zaedno so mrtvite. Po nekolku chasa, koga se osvestuva i vleguva vo gradot, samiot toj veli deka reki od krv techele po ulicite i samiot toj osoznava deka toa shto se sluchilo e se, samo ne vo Imeto na Hrista. Vo godinite potoa, samiot go gleda rasipnishtvoto na vojnicite i zatoa uchestvuva vo formiranjeto na poseben orden, na lugje koi se vojnici, ricari, no monasi, koi strogo kje gi spazuvaat redot i poredokot i nema da vrshat zlodela vrz civili i nema da upotrebuvaat nasilstvo vrz nevooruzheni lugje.
Templarskiot kodeks e eden od najstrogite vo istorijata. I od aspekt na vojnichki kodeks i od aspekt na monashki. Imale najstrog trening i zadolzhenija poznati dotogash, kako vojnici, a od druga strana imale i najstrog rezhim kako monasi.
Shto pronashle pod Hramot? Legendata e deka go pronashle Svetiot Graal. Sega, prashanjeto e shto tochno toj pretstavuva? Dali e kako shto se veruvalo vo toa vreme, chashata od koja Isus piel vino (toa e veruvanje, ne e neshto od Biblijata)? Dali e nekoe znaenje do togash nepoznato, koe pretstavuvalo zakana za togashnata crkva i drzhava (vo poslednive 30-tina godini ima mnogu avtori koi tvrdat deka e toa krvnata linija na Isus, no za toa nemaat apsolutno nikakvi dokazi)? Dali e nekoe skrieno bogatstvo (kako shto mnogumina vo toa vreme veruvale, zaradi brzata i ogromna mokj koja Templarite ja dobile)? Ili toa bogatstvo e najgolemoto bogatstvo shto postoi, a ne mozhe chovek da go ima - samata Sveta Arka (kako shto e vprochem samata templarska legenda)?
Mnogu od ovie legendi se vrzani so brziot podem na templarite. Mnogu lugje smetaat deka tie brzo se razvile zaradi taa "tajna" shto ja imale, a od koja drugite stravuvale (pred se crkvata). Ne e do kraj tochno... za da se objasni nivniot brz podem, treba da se poznava ekonomskata sostojba vo toa vreme. Zachuduvachki e kolku ekonomijata mozhe da donese znaenja za istorijata ako se sledi pravilno i shteta e shto mnogu istorichari mnogu dolgo vreme ne go razbirale toa. Vakvite vrski se otkrivani vo poslednive 10-tina godini i objasnuvaat mnogu raboti.
Pri svoeto formiranje, templarite bile edinstveniot orden koj nudel zashtita na protokot na stoki i lugje od zapad kon istok i obratno. Go sozdale prviot i edinstven dotogash sistem na bankarstvo, koj im ovozmozhil na lugjeto transfer na sredstva, bez tie da bidat vsushnost fizichki prenesuvani. Vo toa vreme, toa bilo najgolemiot i najvazhniot pronajdok na choveshtvoto. Toa dovelo do takov razvoj na ekonomijata shto e teshko da se razbere vo deneshni ramki. Toa pretstavuvalo, neshto slichno na deneshnata kompjuterizacija. Tokmu zatoa - nivniot podem bil mnogu brz. Kje dadam analogija - najbrziot razvoj vo poslednite 20-tina godini, go dozhiveaa kompjuterskite firmi - MicroSoft, Google, Yahoo, Intel, IBM, Apple itn... Prichinata za toa e shto koga svetot vide deka kompjuterite kje im go olesnat zhivotot i kje dovedat do mnogu zabrzan ekonomski razvoj na celoto opshtestvo, se sozdade ogromna potreba od niv. Zatoa - tie shto gi "kontroliraa" se zbogatija i stanaa najvlijatelni lichnosti na deneshnicata. Isto kako shto e sluchajot so naftata, prethodno bilo so jaglenot, prethodno so zlatoto itn. Potrebata od odredena usluga, dava mokj vo racete na toj shto ja nudi uslugata.
Tokmu toa se sluchilo so Templarite. Samo tie bile vo sostojba da ja izgradat brzo taa mrezha na ekonomski i bezbednosni uslugi koi gi nudele i samo tie bile vo sostojba da gi izvrshuvaat tie uslugi bez toa da dovede do razdor megju niv - zaradi monashkiot zavet koj go polagale.
Osven toa, od denesh aspekt ne mozheme da gi razbereme tie lugje. Tie zhiveele spored ideali, zhiveele spored vozvishena vizija za svetot (pravilna ili ne od deneshna gledna tochka). Za da vleze nekoj vo ordenot, trebalo da bide blagorodnik. Pri vleguvanjeto - toj avtomatski go prepishuval celiot svoj imot na ordenot. Toa e istotaka ogromen priliv na pari i imoti, koi sluzhele kako solidna osnova za da se razviva mokjta na ordenot. Istoto se sluchuva i ponatamu - site blagorodnici i kralevi na Evropa im davaat imoti, vo zamena za nivnite uslugi - dali kje bidat uslugi kako bodigardovi, dali kje bidat uslugi za prenos na pari, pozajmici i slichno, sekogash najlesniot nachin za isplata od strana na kralot bilo da dade imot. Toa od druga strana, sozdavalo ogromna baza od koja templarite da go shirat svoeto bogatstvo.
Toa e shto se odnesuva do materijalnoto i politichko vlijanie. A shto se odnesuva do silnata vrska koja ja imale megju sebe i toa shto ordenot prodolzhil da postoi ushte dolgo vreme po raspushtanjeto, se dodeka ne se pretopil vo drugi bratstva - verojatno prichinata lezhi vo toa shto imale silna verba vo prichinata za svoeto postoenje, koja e najverojatno tokmu toa znaenje koe go steknale pod Hramot na Solomon.
Ajde da ne stanuva ova predolgo, ako sakash pokonkretno neshto prashaj.

Многу убаво објаснување Зидарски.Ти благодарам.Засега немам друго прашање.
Поздрав.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 01:35
Se cini deka posle raspadot na bivsata Jugoslavija na balkanot nastana eden vakum koj Msonite posto zasto sakaat da go potpolnat.

Taka Masonite vo posledno ZESTOKO se promoviraat preku nekoi Internet Forumi.

Istovremeno sirat glasini kako nekoi velikani od istite prostori se clenovi na taa Mracna Organizacija. Na Masonite im se pripisuva sekoja "zasluga" za "uspeh" na "civilizacijata".

Daleku od toa deka vo Masonskata organizacija nema intelegentni luge (ako se zeme vo obzir i pomosta koja im ja pruzi samiot SEJTAN-GJAVOL).
Megjutoa,vistina e deka intelegentnite luge sekogas bile nadvor od taa organizacija.
Fakt e deka masonite zavzemaat visoki pozicii vo drustvata,no toa nema vrska so nivniot stepen na intelegencija,tuku so nacinot na megjusebno proteziranje,odnosno,promocii,sto moze da se sporedi so sirenje na kancerogeni tkiva koi gi napagjaat naj vaznite organi vo nekoj organizam.

Isto taka,kako sto e slucaj i so nekoi drugi tajni i polutajni drustva,i kaj masonite postoi tendencija da vo svoeto clenstvo "postumno" gi vklucuvaat "velikanite" koi odavna se prigodno MRTVI,taka sto nemozat da se bunat protiv takva "cest". Naravno,se e dozvoleno koga se raboti za promocija na "bratstvoto".
Dokumentacija za toa,naravno,nema. "Rekla kazala" e sosema dovolno koga toa doagja od "kredabilni" izvori.

ZASLUGI ?!?!? Za nivnite "zaslugi" mozat da zboruvaat samo onie koi ne se vo moznost da ja vidat objektivnata realnost sega i tuka,te. onie koi ziveat vo dlaboka iluzija.

Prema Istoriskiot Atlas od XX vek,samo vo poslednite 100 godini,sto na sred ratovi i drugi katastrofi,napraveni od covekot (VO KOI MASONITE JA IGRAAT GLAVNATA ULOGA I PLANOT ZA UBIVANJE KAJ NIV E KROEN) zivotot go izgubile okolu 2 milijardi luge.
Kako covestvo,veruvam deka poarno bi pominale koga bi doziveale invazija na Voznemjani (a i tie se nivni izum,samite Evrejski lozi se "VONZEMJANI").

Toa sto ova nema da go slusnete po mediumite i za toa zasluzni se Masonite,zatoa sto i tie se pod nivna kontrola.
Masonite vodat "racun"za lugeto sto treba da slusnat i sto treba da vidat i sto treba da znaat.
Zataskuvanje i Manipuliranje so vistinata,toa si e druga tema.Za toa kniga bi se mozelo da se napise.

Tuka se raboti za edna manipulacija na covestvoto kroz istorijata,na cija manipulacija glavni nositeli im se Masonite.

Masonite ustvari se samo alatka,odnosno,proxy server na Illuminatite koi vo ovaa faza imaat zadaca go finaliziraat porobuvanjeto na covestvoto so vospostavuvanje na Noviot Svetski Poredok,so fizicki i mentalno-kontrolisana,mikrocipovana i zombificirana populacija !
Tuka mislam na onie koi ke ja preziveat prethodnata depopulacija na planetava,koja ke se obavi sto uz pomos na bioloska agenasa od tipot HIV i drugi etnicki bioloski oruzja.

Takanarecenite "dobronamerni i plemeniti" masoni se naj opasno oruzje vo racete na Illuminatite. Takvite,da receme denes,od pozicija koja ja zaposedoa,ke pisat i promoviraat takanareceni "antiteroristicki zakoni" doneseni od osnovniot odreden teroristicki akt,kako bi gi zastitile lugeto od teroristite a vo svojata ignorantnost mislejki deka mu pravat usluga na covestvoto,nema da im padne na pamet da ja istrazat vistinskata pozadina na toj akt,koi se organizirani od strana na elementite koi se naogjaat na vrvot na piramidata na istata taa organizacija,odnosno upravuvaat so nea.

Poveke cudno od fantazija - http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm
Znaci,tie vo sustina ke rabotaat na delata na smaluvanje na ona malku covecka sloboda sto denes preostana,odnosno,pomaganje vo porobuvanje na covestvoto.
(ne sum videl da nekoj Masonski vebsajt promovira vistina vo vrska so napadite na STC.Doduse,toa i ne go ocekuvav).

Tie vo svojata "dobronamernost" im promoviraat mikrocipovi,objasnuvajki im na lugeto kako toa e za nivno dobro i sigurnost (bez medicinski podatoci,sprecuvanje od "terorizmot"... itn) dodeka nasred svoite ignorantnosti nema da im bide jasno deka se raboti za uste edno sretstvo za fizicko i mentalno kontroliranje nalugeto- http://www.galaksija.com/mikro.htm

Tie na primer so svojata "dobronamernost" ke promoviraat vakcina kaj malite deca protiv polio-virus,dodeka so svojata ignorantnost nema da znaat deka taa vakcina nema nikakva vrska so profilaksot na taa bolest,nego so izazov na autizam kaj decata i drugite nervni ostetenosti. Ke promoviraat vakcinacija kaj Afrikanskiot narod,protiv golemite bogovi,a usred svojata ignorantnost nema da im bide poznato deka tie luge istovremeno gi zarazile so AIDS.http://www.vaccinetruth.org/

Da ne nabrojuvam ponataka,zatoa sto od brojot na vakvi primeri BOLI GLAVA.

Zosto eden mason nemoze da bide svesen na ova ?
Zatoa sto da bi gi sproveduval na svoe nivo del od ovoj plan,bi moralo da bide mentalno kondicioniran.Toa se obavuva so zamav uz pomos na taka nareceniot pseudo-ezotericki ritual so koj tie se podvraguvaat,sto vo sustina im sluzi za zacvrstuvanje na mentalniot program na nivnata licnost.

Nekogas davno,koga ucenicit na nekoe izotericko drustvo ostvaruvale eden ezotericki stepen na ezoterickoto znaenje,organizirale posebna ceremonija,sekoj vo sklad so stepenot koj covek go dostignal.
Masonite ova go prevrtile odnopaku,pretvarajki vo pseudo-ezotericki rituali kade sto lugeto prvo se podvraguvaat na sekakvi ceremonii,bez da znaat za sto voopsto se raboti,,,,
Ova odavna e opisano vo Masonsko Iluminatskite protokoli:

Protokol 15 (izvod):
Za vrijeme prije nastanka našeg carstva mi ćemo, naprotiv, stvoriti i umnožiti frank-masonske lože u svim zemljama svijeta, uvući ćemo u njih sve koji mogu biti i koji već jesu istaknuti poslanici, jer će u tim ložama mi imati glavno obavještajno mjesto i uticajno sredstvo. Sve ove lože mi ćemo skoncentrisati pod jednu upravu koja će biti samo nama poznata a svim ostalima nepoznata i koja će biti sastavljena od naših mudraca. Lože će imati svoga predstavnika, koji će sobom prikrivati pomenutu upravu masonstva, od koje će dolaziti parola i program.
U tim ložama mi ćemo zavezati čvor svih revolucionarnih i liberalnih elemenata. One će se sastojati iz svih društvenih slojeva. Najskrivenije političke zamisli biće nam poznate i potpašće pod naše rukovodstvo onog časa kad i poniknu. Članovi tih loža biće gotovo svi agenti međunarodne i nacionalne policije, jer je njena služba za nas nezamjenjiva u tom pogledu što policija može ne samo na svoj način da se obračuna sa nepokornim nego i da prikrije naše radnje, da stvori povode za nezadovoljstvo i tako dalje...
U tajna društva obično najradije stupaju aferisti, karijeristi i uopšte ljudi većinom lakomisleni, sa kojima nam neće biti teško da vodimo poslove i pomoću njih da navijamo mehanizam mašine koju smo projektovali... Ako se ovaj svijet uskomeša i uzbuni, onda će to značiti da nam je bilo potrebno da ga uzbunimo da bismo porušili njegovu odveć veliku solidarnost. Ako u njegovoj sredini ponikne zavjera, onda će na čelo njeno stati niko drugi do jedan od naših najvjernijih sluga.
Prirodno je da ćemo mi, a niko drugi, povesti masonsku akciju, jer mi znamo kuda je vodimo, znamo krajnji cilj svakog dejstva; Goje pak ne znaju ništa, ne znaju čak ni neposredni rezultat: Njih zadovoljava obično trenutni račun zadovoljenja samoljublja u izvršenju onoga što je zamišljeno, ne primjećujući čak ni to da ni sama zamisao ne pripada njihovoj inicijativi nego našem navođenju na dotičnu misao....
Goje idu u lože iz radoznalosti ili u nadi da se uz pripomoć njihovu proguraju što bliže ka bogatoj društvenoj trpezi, a neki opet zato da bi imali mogućnost da iznesu pred publiku svoja neostvarljiva i neosnovana maštanja: oni žude za emocijom uspjeha i aplauzom, na kojima smo mi vrlo izdašni. Mi im zato i dajemo taj uspijeh da bismo se koristili samoobmanama koje odatle proističu, pri kojoj ljudi neprimjetno usvajaju naše sugestije, ne zazirući od njih, u punoj uvjerenosti da njihova nepogrešnost sipa svoje misli, a da tuđe već ne može da prima... Vi ne možete ni da zamislite kako se najpametniji među Gojama može dovesti do nesvjesne naivnosti, pod uslovima samoobmane, i kako ih je u isto vrijeme lako obeshrabriti najmanjim neuspjehom, recimo prekidom aplauza i dovesti do ropske pokornosti, samo da bi se uspijeh obnovio... Ukoliko naši zapostavljaju uspjeh da bi samo sproveli svoje planove, utoliko su Goje spremni da žrtvuju sve planove da bi se samo dočepali uspjeha. Ta njihova psihologija znatno nam olakšava zadatak njihova upućivanja. Ovi trgovi po izgledu imaju ovnujske duše, a u glavama njihovim duva promaja.
Mi smo ih popeli na konjića mašte o tome da će simbolična jedinica kolektivizma progutati ljudsku individualnost...
Oni se još nisu snašli i razabrali i neće se razabrati u toj misli, da je ovaj konjić očigledno rušenje najglavnijeg zakona prirode, koja je stvorila u samom početku stvaranja svijeta jedinicu koja ne liči na druge, naime baš u cilju individualnosti...
Oni se još nisu snašli i razabrali i neće se razabrati u toj misli, da je ovaj konjić očigledno rušenje najglavnijeg zakona prirode, koja je stvorila u samom početku stvaranja svijeta jedinicu koja ne liči na druge, naime baš u cilju individualnosti.
http://www.galaksija.com/protokoli.htm

Covek ne mora da posetuva i ucestvuva vo satanski rituali da bi sproveduval odreden plan na satanistickiot proekt. Od druga strana,mentalno kondicioniran,toj ne e ni vo moznost da go vidi toj plan,nitu moze da bide svesen deka ucestvuva vo nesto sto vo sustina ne e vo sklad so bilo kakov princip na duhovna priroda.

Taka,ona na sto eden Mason nemoze da bide svesen,toa e deka sekoj cekor prema gore na nivnata piramida,toj vo sustina pravi cekor prema eden ambis,od ezotericka tocka na gledanje. NE POSTOJAT PARI KOI MOZAT DA JA POPRAVAT STETATA KOJA COVEKOT SAMIOT Se*eSI NA TOJ NACIN JA PRAVI.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 01:37
Zidarski,
ke mozes li da mi kazes kako se cuvstvuvas za vreme na ovoj ritual:

Eden prijatel koj dosta gi poznavase i imase razbiranje za Masonite go prasav:
Koga bi sretnal nekoj Mason,sto bi go prasal ??
Mi rece:
"U kojim zemljama ce uskoro izbiti rat da pametno ulozim u dionice dok ima vremena.
A ako to prode pitao bih ga gdje da se prijavim."

Ova ti go pisuvav i na forumot na Milenko,posto tamu te nema,mozebi tuka ke mi kazes :)

Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 01:59
http://www.galaksija.com/

Slikata si ja simnal od ovoj sajt koj e poznat po toa sto non stop zboruva za teoriji za zavera a toj prijatel sto si go prasal e izmislen opsto prifateno e toa deka sekoj masonite gi prasuva toa prasanje ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 13:28
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Slikata si ja simnal od ovoj sajt koj e poznat po toa sto non stop zboruva za teoriji za zavera a toj prijatel sto si go prasal e izmislen opsto prifateno e toa deka sekoj masonite gi prasuva toa prasanje ....

A od kaj znaes ti deka pod toj nick ne sum jas ?
Vo galaksija,cisto informativno,me ima na 3 nicka ;)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 13:29

PS: Sam ostaviv nekolku linkovi od taa stranica i nekolku pati na nekolku temi ja ostaviv.

Изменето од svemirski_duh - 15.Јуни.2008 во 13:30
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 13:35

PPS: Opsto poznato e deka Masonite nikoj (pameten) za nisto ne gi ni prasuva... oti znae deka nema da mu go kazat ona sto go mislat.Sigurno ke izlazat.

I toj "biser" e od toj forum. I pogorniot text ke go sretnes mozebi nekade. Samo da znaes deka mozete da gi lazete i da im gi mackate ocite na ovie Hristijanive.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 01:25
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

PPS: Opsto poznato e deka Masonite nikoj (pameten) za nisto ne gi ni prasuva... oti znae deka nema da mu go kazat ona sto go mislat.Sigurno ke izlazat.

I toj "biser" e od toj forum. I pogorniot text ke go sretnes mozebi nekade. Samo da znaes deka mozete da gi lazete i da im gi mackate ocite na ovie Hristijanive.

Vidi marsovec masonite se tajna organizacija koja vladeela i ce vladee so svetot, na eden edinstven nacin a toa e gradejci zatoa i se narekuvaat masoni ili slobodni zidari znaci GRADAT ja unapreduvaat coveckata civilizacija vo koja i vie ziveete, dodeka vie si ja imate al kaeda i slicni teroristicki organizacii koi RAZURNUVAAT i na nieden nacin ne doprinesuvaat na civilizacijata.......znam deka si ljubomoren i bi sakal da si mason no jas ne mozam da ti pomognam, no mozes da pobaras nekoj sigurno ce ti pomogne ...... so sreca
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 01:39
Uste li ce tropas glubosti be.
Cela Makedonija ti se smee.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 01:45
Originally posted by deshad deshad напиша:

Uste li ce tropas glubosti be.
Cela Makedonija ti se smee.

Koga cela Makedonija ce bide muslimanska togas mozebi toa gore sto go napisa i ce ima nekoja smisla, no bidejci ne e togas ti izlagas smesen so ovie tvoi prostacki komentari so koi si go hranis svoeto ego uzivajci da se cuvstvuvas superioren a vsunost vo dusa si malo gluvce koe nema tri cisti od vera i od zivot...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 08:20
Темплариус - не навлегувај во непотребни расправии...

Свемирски... На истиов овој форум имам до сега во 4 или 5 теми на долго и на широко пишувано за масонството.
Твојот текст е толку голема бесмислица, што не знам од каде да почнам и дали има смисла да давам одговор така како што е напишан. Затоа - те молам - фокусирај го малку постот, преку пократки прашања (т.е. кај тебе нема прашања, ти само правиш изводи, без да имаш основни познавања), и ќе ти одговорам се што те интересира...
Само некои детаљи набрзина ќе ти ги одговорам тука.
Прво - во масонството нема Еврејски Ложи. Изразот Јудео-Масонство е измислен од фашистите и најмногу користен од Генерал Франко (тој, заедно со Хитлер биле едни од најмасовните убијци на масоните за време на втората светска војна - само во Шшанија се убиени 80.000 луѓе под обвинение дека се масони или дека имаат роднинска врска со масон). Кога би имал најосновни познавања за масонството (кои патем, може да се стекнат во секоја подобро снабдена библиотека), би знаел дека изразот Јудео-Масонство е како да кажеш - Грчки Ислам... нема логика.
Второ - не е точно дека постхумно се додаваат членови. Тоа не е можно, затоа што членството е јасно евидентирано, и многу добро се знае кој кога влегол, кога која степен ја земал и кога бил присутен во која ложа. Работата е што додека е човек жив, никој од братството нема право на надворешен човек да каже дали соодветниот човек е член или не. По смртта, документите стануваат јавни и затоа обично, за повеќето луѓе (во минатото) се дознавало по нивната смрт.
Проблемот ти е што си прочитал две три работи на интернет и си зборувал со еден двајца кои сметаат дека многу добро го познаваат масонството (а никогаш во животот не стапнале во ложа), тоа мислење некако се вклопува во твоите идеи за животот и работите, и си решил дека е така... не е сериозно така да се дискутира - информирај се, научи нешто, зборувај со сериозни луѓе, па потоа вади изводи...
Прашај се што те интересира, колку што знам ќе ти одговорам, за тоа што не знам, ќе се обидам да те упатам да прашаш некој кој знае...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 14:36
E,sega Slobodni zidaru..da te prasam...KOJ OD VAS GO VIDEL MAJSTOROT!>????

Kako toa odat Rangovite,ili stepeni kako gi vikate!!??

Dali nekoj go videl MAJSTOROT.??

P.S.Hitler ubival Masoni a ??

pa ne e malku ova smesno??

Hitler samiot bil Mason..ili za ova ne si znael a ??

nemoj sega da kazis deka ne bil Mason!?

A,zosto tamu na slikata stojat toa Pentagramite?

ako masonstvoto nema vrsjka so Judejskite Lozi!?

i vtoro,ne odgovori za onaa slikana...Kako se custvuvas...ili uste ne si go Izvrsil toj Ritual?
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 14:40
Slikata e izvadena od sajt koj se zanimava so teoriji na zaveri vo koi vie tolku mnogu veruvate i kako takva nema nikakvo znacenje posto toa e samo edna obicna konstrukcija inaku ako ti i malku od opsta kultura gi znaes masonskite simboli togas i ce go znaes nivnoto znacenje - pentagramot ne e samo zvezda na david toj e i pentagram, ti velam pak toj e pentagram a ti razmisli sto se oznacuva pentagramot ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.