|
Doublethink |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
jas ili nie
Група Регистриран: 23.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POSLE VAKVO SOZNANIE NIKOGAS NE MOZES DA SI SIGUREN VO NISTO I VO SE
ZIVOTOT E PARTAL |
|
jas ili nie
Група Регистриран: 23.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TOA E PRICINA KOJA MUDRIOT GO ZAMOLCUVA
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa prethodno rekov deka skoro nikoj ne e spremen da sogleda i da prifati vakvo nesto.
Apsurdi, ama interesni se za razotkrivanje |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EDINSTVENO STO SE RAZOTKRILO OD OVA E DEKA NEMAME STAV NI MISLENJE ZAD KOE CVRSTO BI ZASTANALE DEKA LICNOSTA VSUSNOST NI E ULOGATA KOJA BILO KADE SME JA NAUCILE I OD BILO KOGO.
I OVA E POSTRASNO STO NE E DOUBLE AMI MREZA OD SPROTISTAVENOSTI KOI SEKOJDNEVNO I SEKOJNOKNO NE RASKINUVA |
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IMA RAZLIKA AKO SI HRISTIJANIN A SLUSAS TAKVA MUZIKA TOA TI E ULOGA PO ULOGA
|
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
STO KE NAPRAVIS AKO DVETE ULOGI PISNAT ODEDNAS
|
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MISLAM DEKA NA OVA MISLAT STARITE SO POGOVORKATA UMOT E SRCA
AKO PUKNI OTIDE |
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE E APSURD I NE E INTERESNO
TOA E PRAVO NA IZBOR STO GO PRAVIME SEKADE I POSTOJANO EVE I OVDE |
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DEMOKRATIJA
|
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OD KOJA PRICINA ME INTERESIRA JA POSTAVI TEMAVA
|
|
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vakvi temi postavuvam celo vreme,... malku podlaboki... Toa me fascinira
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
jas ili nie
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ILI STO TI MISLIS DALI DIJANETIKATA NUDI IZLEZ OD VAKOV PROBLEM KOGA LICNOSTA VEKE NE NAOGA IZLEZ I ZA NAJBANALNI TEMI SIGURNO STOJALISTE
|
|
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sum detalno zapoznaen so dijanetika,... eden drugar sto bese mnogu navlezen mi raspravase na dolgo i shiroko, duri ednas me odnese da vidam sto e toa...
mojot vpecatok, bi se osmelil da recam educirana predpostavka, e deka toa nema vrska. imaat poznavanje na nekoi shemi i patterni na psihologijata, megjutoa toa e poveke empirisko i plitko,... a ponatamu zabeguvaat vo gluposti. Sto e najvazno, toa e voved vo skientologija |
|
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Двојно мислење е моќта на застапување две контрадикторни верувања во размислувањата не едне човек симулативно и истовремено прифаќање на двете да се кажуваат лаги и истовремено да се верува во нив, да се заборави секој факт кој што во одреден момент станал непријатен а тогаш кога повторно ќе стане потребно да се присети на него и да користи се додека е потребен да се одрекува постењето на објективна реалност со самото користење на овој збор личноста признава дека се меша во реалноста со самото тоа го брише знаењето дека тоа го прави и така до бескрај, а лагата е секогаш еден чекор пред реалноста
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |