|
Пробната матура неуспешна!! |
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Автор | ||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...ЈАС САМО ГО КАЖУВАМ МОЕТО МИСЛЕЊЕ..СО СИЛА УБАВИНА ,НЕ БИДУВА!НЕ САКАМ ДА МЕ ПОСЛУШААТ И ДА МЕНУВААТ НИШТО ПО МОЈ ТЕРК...БАШ МИ Е ГАЈЛЕ КАДЕ ПЛОВИ ОВОЈ БРОД!ОЗБИЛНО...
|
||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па не беа баш да се смени само формула, можеби си гледала пробна матура од 2006 затоа што кога ја решавав дома и јас велев дека е многу лесна, ама видиш изненадување, на пробната матура што сега ја правевме имаше задачи какви не сме решавале или пак воопшто не сме обрнале внимание... И тоа математички смер... Школото каде што полагавме, дента кога се полагаше математика се испразни за 45 минути... Никој не учел?... Никој не сакаше да пишува?... Или беше чиста утка? |
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
..ЗАТОА ШТО ИМА МНОГУ ШТО ВРСКА НЕМААТ!!!ЕТЕ ЗАТОА....ПА ТИ ВЕРУВАШ ДЕКА ИМА УЧЕНИЦИ ШТО ЗАВРШИЛЕ ССС И СО КАЛКУЛАТОР ГИ СОБИРААТ 16+18..? СЕКИОЈА ЧЕСТ НА ПОЕДИНЦИ..АМА ГРОТО СЕ ТАПА! [/QUOTE]
А тие грото на чива совест лежат? На оние што го составувале наставниот план, на професорите, на оние што мислат ако воведат матура се решиле? Или пак вината е во учениците? Едноставно во Македонија не се раѓаат веќе паметни деца? |
||||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ФАКТ Е ДЕКА НЕ СЕ УЧИ!ПОМАЛ ДЕЛ ОД ПРОБЛЕМОТ Е ВО НАСТАВНИОТ КАДАР,СИСТЕМОТ И НА КРАЈ ..РОДИТЕЛИТЕ!
|
||||
|
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А тие грото на чива совест лежат? На оние што го составувале наставниот план, на професорите, на оние што мислат ако воведат матура се решиле? Или пак вината е во учениците? Едноставно во Македонија не се раѓаат веќе паметни деца?[/QUOTE] Од време - на време се раѓа по некое, а јас, замисли знам едно, ама не го кажувам. |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Од време - на време се раѓа по некое, а јас, замисли знам едно, ама не го кажувам.[/QUOTE] Блазе тебе... , стреми се да си најдеш повеќе такви |
||||
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Блазе тебе... , стреми се да си најдеш повеќе такви[/QUOTE] Не, немам намера да правам, фарма од умни деца! |
||||
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Факт е дека она што се учи не останува во глава затоа што никој не ни покажал како да учиме ефективно и ефикасно... Дури 60% мислам, од новата лекција треба да се сфати и запомни на час, со соодветни примери, соодветна опрема и материјали за дома да остане само домашната како резиме, и нормално повторувањето кое е мајка на знаењето... Ама јас од час не го помнам ни насловот понекогаш, што значи сама си ја предавам и разработувам лекцијата дома... |
||||
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не, немам намера да правам, фарма од умни деца! [/QUOTE] Зошто да не? Според некои... би ти се исплатело, ќе одгледуваш умнички деца и цела Македонија на колена (зошто сме во криза како што забележуваш) |
||||
|
||||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НАСЛОВИТЕ ВЕЛИШ НЕ ГИ ПАМЕТИШ..А ЧЛЕНОВИТЕ ОД ФОРУМОВ,НЕГОВИТЕ ТЕМИ,АВАТАР И НЕЗНАМ ШТО УШТЕ НЕ... МОЖЕШ...!ЗОШТО Е ТОА ТАКА?ИЛИ ПОЛЕСНО СЕ ПАМЕТАТ ...
|
||||
|
||||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ама јас од час не го помнам ни насловот понекогаш, што значи сама си ја предавам и разработувам лекцијата дома...
Што значи дека имаш некое бубалче в глава, што шета некаде надвор, а не знаеш каде... |
||||
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па најверојатно затоа што своето мислење, знаење итн го прикажувате интересен начин, што може да ти биде интересно во грбот на професорката која буквално и предава и си зборува со таблата? Не можеш ни да препишеш а камо ли да сфатиш што зборува... |
||||
|
||||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не туку сум на мака да препишам нешто од таблата додека по стотти пат професорката не го избрише без да објасни, и трудејќи се да дешифрирам не ни читам што пишувам... |
||||
|
||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
монушка,... факт е дека матурата ќе се полага,... сакале или не,... и јас ќе дојде ден да ја полагам,.... ама таа е,... затоа,... најдобро,... книгите и да се спремате за да покажете најдобри резултати....
|
||||
Внеси реплика | страница <1234 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |