|
ПАНК-РОК--->Што мислите за него? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele druze, se utepav smea....ali neznam i stvarno dali e do tebe ili jointov sto go ismukav sea..... |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми се свиѓа панк рок музиката
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Панк (енг. Punk) је суб-култура, алтернативна култура и култура младих заснована на међудејству културолошких елемената различитих од елемената популарне културе и осталих суб-култура. Панк поседује сопствену препознатљиву музику, идеологију, стил облачења, визуелни идентитет, игру, књижевност и филм. Панкери су углавном млади људи другачијег мишљења, којима је заједнички дух анти-естаблишмента и непризнавање канона. Након што је испливао на површину у Великој Британији и Сједињеним Државама средином '70-их, панк се раширио по целом свету и претрпео буран развој. Панк чини спој одабраних, мањих суб-култура, од којих свака истиче свој јединствени спој културолошких елемената панка. Неколико суб-култура развиле су се од панка и добиле свој препознатљиви изглед (готик, гранџ и емо). Панк поседује јединствени однос са другим алтернативним културама и популарном културом у целини.
Oд wikipedia(се извинувам што е на српски,ме мрзеше да преведувам) Изменето од star - 08.Март.2008 во 20:34 |
||
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку ми се допаѓа овој стил,како и впрочем се што е рок,но најмногу Grunge и аlternative rock.си ги сакам Faith No More,Nirvana,Cranberries,Red Hot chili Peppers,Stone Temple Pilots,Soundgarden,Beck,Garbage,Offspring,Pearl Jam,Therapy,Smashing Pumpkins...не ми текнуваат,но ги има уште.
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Punk-ot voopsto ne pretstavuva subkultura kako sto nekoj tuka na forumot miluva da go narece...punk is not dead........ inaku tatkoto na punk-ot e Lou Reed, ne znam dali znaete, a najdobro se dozivuva i pretstavuva na ovoj nacin: http://www.youtube.com/watch?v=DXCr1M7-Nx4.....
Изменето од moira - 30.Април.2008 во 17:12 |
||
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pankot i pank rokot se najdobri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
||
Kiniki
Нов член Регистриран: 01.Мај.2008 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Изменето од Kiniki - 31.Декември.2009 во 09:44 |
||
Tonchie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Поискрен од Мона Лиза Регистриран: 02.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 290 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бидејќи освен мене, Лу Уид и Б’рн 84, нема други рокери, панкери уште помалку дајте кључ на темава да лупаме празна слама.
Ако има некој/а панкер/ка се гледаме на настанов |
||
Немам потпис, ама имам профил на YouTube
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Закон песна.Рамонес се едни од најдобрите во Панк иторијата.(ИДоли им се на нашиве панкери,Паркети). Добри се и Секс Пистолс. |
||
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Предраг - 09.Јули.2009 во 12:59 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кој не слуша пак уште не ги слушнал домашните и останатите бендови од просторите на Југославија
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој те излажал така? И да, кој си ти да судиш? Си бил некогаш дел од тој живот, па да знаеш како е? Се разбира дека не, некој ти го има тоа набутано во глава, а ти без да одвоиш минута од твоето време да размислиш за тоа само го имаш прифатено бидејќи (можеби) така ти одговарало, или можеби немаш доволно потенцијал за да мислиш. Онтопик: Панк и панк-рок... ги поштувам иако не сум голем обожавател. Од овие гранки на рокот најмногу ги сакам Рамонс. Не ги доживувам како сите класични панк/панк-рок бендови. Секс пистолс се легенди, ама имам слушнато само 3 албуми па не можам мн мн да дискутирам. |
||
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Панк-Рок,неслушам често.
Тие што ги слушам не се чист Панк-Рок.Како на примeр Hladno Pivo и Gogol Bordello |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |