![]() |
|
Проповедања на Муслимани по Црквите |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 15> |
Автор | ||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mene uste mi e pomilo brat Efendija, Poseduvam pogolema Moralna Podrska.. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Tokmu toa go podrazbirav koga go napishav mojot prethoden komentar. Prevedeno na drug nachin, toa bi izgledalo kako da se vleguva vo dhamija so valkani chevli ili zhenite da bidat bez shamii i neprimerno oblecheni spored islamskite pravila, neli ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
sard ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
|
Господ одредил дека верата треба да си има свои форми, укажал дека новото вино да биде ставено во нови мевови. Не навлегол длабоко во тоа бидејќи тоа има извесни разлики од народ до народ, но оставил на Црквата да го одреди истото преку Светиот Дух. Исто така заповедал некои кои не се однесуваат достојни да бидат остранети од Црвката и таквите да не ги примаат во храмовите. |
||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||
![]() |
||
the king ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
|
na kogo na obicni luge da se poklonuvame ???? nikoj ne se poklonil pred muhammed s.a.v.s i ne ostanala negova slika bideki toj bil protiv toa!!! a znaes li zasto bil protiv ???? tokmu za hristijanite da svatat deka saka da mu preporaca da ne go pravat toa !!!!! vie so toa mu pravite pridruznik na edinstveniot bog sto e golema greska i po nasata i po vasata veroispovest!!! |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
![]() |
||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|
Vo Gamija koga vleguvaat nemuslimanki ne gi terame da stavaat samija nitu pak da klanjaat NAMAZ.. i jas sum bil vo Mnastir Bigorski i nikoj ne barase od mene nitu da se krstam nitu da baknuvam ikoni.. ova od sard neznam od kaj mu e... MOZEBI NEKOE NOVO NEGOVO OTKROVENIE... |
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Epa togas bujrum dojdi ti kaj nas vdzamija,ce te precekame so otvoreni srca,nema da te terame nisto da pravis,tuku samo da gi sobues cevlite.Sto velis?
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
|
Да сосема си во право, Месинџер. На муслиманите и на сите нехристијани не им е забрането да влезат во православен храм. Дури и е дозволено присуство на службата, но до одреден момент. Во одреден момент се изрекуваат зборови „вие неогласените излезете“. И сите кои не се христијани треба да излезат од главниот простор, можат да стојатв во просторот меѓу влезот и главната просторија на Црквата нешто како трем и од таму да ја проследат службата. |
||
www.pravoslavna.mk |
||
![]() |
||
vd ![]() Сениор ![]() Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
|
sard, сакаш да кажеш дека Црквата не дозволува и дека сето ова е од Црквата одредено а не од Библијата? Хм, јас вака сваќам. Ние 1. нема да зборуваме лошо за Христијанството 2. нема да кршеме икони и правиме бељи по црквата 3. нема да се однесуваме непристојно 4. ќе одржиме едноставно предавање за секојдневните проблеми . . и моралните вредности Тоа само. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Одговорив не ми е дозволено како христијанин да влегувам во незнабожечки храмови. Тоа е конкретно пишано и во Новиот Завет. Не ги гледај политичарите... Политика.. |
||
www.pravoslavna.mk |
||
![]() |
||
Lolita ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
|
ako ne te biva za peenje, togas ne mozez da "propovedas" vo pravoslaven hram.
Jas znam eden sto studiral na bogoslovski fakultet i eden profesor (po crkovno peenje valjda bese) ne sakase da mu dade prelazna ocenka samo zatoa sto ne go bivalo za peenje. duri i mu rekol kakov pop ke bides ti ako ne naucis da pees dobro hihi
![]() |
||
Your sweetest nightmare
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Но предлогот за разговор јас лично го прифаќам во Црква под условите кои ги кажав или надвор од неа, секаде освен не во неправославен верски храм.
|
||
www.pravoslavna.mk |
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Navistina ce bide toa cekor napred za site nas. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
vd ![]() Сениор ![]() Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
|
Лолита, не станува збор за пеење, па може да испеам (рецитирам) дел од к*ранот ![]() |
||
![]() |
||
Lolita ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
|
Jas vcera zavrsiv so citanje na noviot zavet i takvo nesto ne najdov. bas me interesira kade e toa napisano?
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |