![]() |
|
Гордост |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
i gorda sum ,i inaetliva ,i tvrdoglava...
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Жалат горделивите, а гордите се гордеат со тоа што се. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
|
JAs definitivno se gordeam so toa sto sum.
samo kazav deka poradi gordosta mn.propustiv.......
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Може ли наместо одговор-да постирам краток расказ од мојот омилен писател Калил Џибран?
Клетва
Старецот што живееше на ридот еднаш ми раскажа: “Поминаа триесет години откако мојата ќерка избега со еден морнар. Моето срце ги проколна и двајцата зашто таа ми беше се, многу ја сакав.“
“По некое време морнарот потона заедно со својот брод, а со него и мојата мила ќерка. Сега пред тебе стои убиец на двајца млади луѓе. Ги уби мојата клетва. Во овој момент, кога го чувствувам крајот на својот живот , се молам Господ да ми го прости мојот грев.“
Така зборуваше кутриот старец.
Но сепак во неговите зборови се насетуваше суетата, и чинам, сеуште е горд поради моќта на сопствените зборови.“
Како ви се допадна?
![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
![]() Ponekogash starite dobri prikazni kazhuvaat poveke od sekakvi teshki svetski filozofii. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Eden od najkonciznite opisi na Egoto. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Абе стариот добар Џибран за се има одговор, срце е
|
||
|
||
![]() |
||
blue666 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
|
и решението да се надмине таа состојба е...
|
||
![]() |
||
|
Ако дадам одговор-ќе ме исмејат Богомрсците, или да не бидам груба, оние кои не го сакаат Бог во секоја тема.
Ај ќе отворам една ваква тема и на Вероисповед, може ли? Па таму ќе ти го кажам одговорот (А тој е-СМИРЕНИЕ
![]() Изменето од maria_magdalena - 09.Јануари.2008 во 00:39 |
||
|
||
![]() |
||
blue666 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
|
ајде, договорено ...смирение
![]() |
||
![]() |
||
|
Значи, отварам тема? |
||
|
||
![]() |
||
|
може, па ако на модераторите не им се допаѓа може да бришат
|
||
![]() |
||
|
ОК, еве ја истата и на вероисповед-но се знае, Гордоста од ПОИНАКОВ аспект, па повелете.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
|
Gordost..hmmm ja cuvstvuvam svojata malenkost pred ocite na sudbinata i svetot. Si se prifakam sebesi kompletno kakva sto sum, sto ne implicira deka sum gordeliva, zosto gi prifakam i drugite onakvi kakvi sto se. Edinstveno so razlicnite od mene ne se druzam mnogu, zosto znam deka nikogas nema da se najdeme na ista branova dolzina.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |